Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Być może miałeś jakieś nieciekawe przeżycia, traumę i chcesz to z siebie "wyrzucić"?
Albo nie znalazłeś dla siebie odpowiedniego działu i masz ochotę po prostu napisać o sobie?
Możesz to zrobić właśnie tutaj!
Rozmawiamy tu również o naszych możliwych predyspozycjach do zaburzeń, dorastaniu, dzieciństwie itp.
-
Tove
- Odważny i aktywny forumowicz
12 października 2021, o 21:45
Pisze ten post z prośbą o pocieszenie. Od 1,5 roku miałam kotka od jego urodzenia. Nie lubiałam nigdy kotów ale odkąd przygarnęłam porzucona kotkę a ta urodziła małe stały się częścią mojego życia. Wczoraj wyjeżdżając z domu wydaje mi się ze poczułam uderzenie z prawej strony auta takie lekkie puknięcie. Było ciemno koło 20. Wracałam po północnych zobaczyłam mojego kotka potrąconego na drodze

nie mam pewności ze to ja go potracilam ale ból jest podwójny, z jednej strony ze go już nie ma a z drugiej mam schize ze to ja go potracilam

Everything will be ok in the end. If it’s not ok, It’s not the end.
Ed Sheeran
-
adxy
- Zarejestrowany Użytkownik
13 października 2021, o 23:11
To nie Twoja wina, nawet nie wiesz jak to się stało, choć to rzeczywiście smutne i dobrze to rozumiem. Mi też kiedyś mały kotek wpadł pod samochód, wybiegł tak nagle i szybko, że nic się nie dało zrobić. Trudno było się z tym pogodzić, jednak zwierzęta nie są tak świadome jak ludzie. One nie wiedzą co się z nimi dzieje, a każde stworzenie musi kiedyś odejść. Ważne, że kotek miał dobre życie wcześniej!
-
Tove
- Odważny i aktywny forumowicz
14 października 2021, o 12:02
Dziękuje za słowa wsparcia:( zrozumie tylko ten kto ma lub miał zwierzaka.
Everything will be ok in the end. If it’s not ok, It’s not the end.
Ed Sheeran
-
adxy
14 października 2021, o 17:45
Jesteśmy bardzo wrażliwymi osobami, stąd też te nasze nerwice. Ale też współczucie i empatia także dla innych istot. Trzymaj się!
-
SCF
28 maja 2022, o 00:18
Współczucie i empatia nie ma nic do nerwicy.
Powiedziałbym ze czesto wrecz przeciwnie.