Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

POMOCY. Wyrzuty sumienia.

Forum o nerwicy natręctw i jej objawach.
Omawiamy tutaj własne doświadczenia z życia z tym jakże natrętnym zaburzeniem.
Ale także w tym temacie można podzielić się typowymi natrętnymi lękowymi myślami, które pełnią rolę straszaków i eskalatorów lęku w zaburzeniu.
ODPOWIEDZ
MagdalenaMiro
Zarejestrowany Użytkownik

10 grudnia 2020, o 16:03

Cześć zaburzeni i odburzeni :)
Szukam informacji i podobnych historii by dotrzeć do finiszu odburzania.
Moim ostatnim problemem są wyrzuty sumienia, powracające ruminacje, chęć odtworzenia filmu z przeszłości i przeanalizowania każdego zachowania. Ciągle zadaje sobie pytanie "czy to co robilam było w porządku wobec mojego męża?"
Głowa podsuwa mi sytuacje z przeszłości gdzie "mentalnie" zdradziłam...
Np. 1) Idąc do dentysty, nie chciałam by zauważył mój łańcuszek z imieniem męża - bo wtedy pewnie już bym mu się nie podobała jako "kobieta"
2) będąc na spotkaniu klasowym, chciałam spędzać ciągle czas obok znajomego który zawsze mi się podobał

I tak ciągle coś...
Kocham męża nad życie, zastanawiam się jak mogłam robić takie głupoty, w najgorszych chwilach tylko siedzę i płaczę i wyzywam siebie od najgorszych.
🆘
Nerwyzestali
Zarejestrowany Użytkownik

10 grudnia 2020, o 17:38

To jakieś pierdoły co mówisz. Każdy się chce podobać innym niezależnie, czy jest w związku czy nie. Normalne.

Co z tego, że chciałaś spędzać czas ze znajomym na spotkaniu... ja też bym wolał spędzać czas z kimś kogo lubię/podoba mi się i to nie dlatego że od razu chcę coś od niego seksualnego.

Ogólnie też mam problem z ruminacjami także doskonale cię rozumiem zwłaszcza, że też mam podobne problemy z wyrzutami sumienia/rozważaniem, czy to dobre, czy nie itd.
ODPOWIEDZ