Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Pomocy

Forum poświęcone: nerwicy lękowej, atakom paniki, agorafobii, hipochondrii (wkręcaniu sobie chorób), strach przed "czymś tam" i ogólnie stanom lękowym np. lęk wolnopłynący.
Możesz dopisać się do istniejącego już tematu lub po prostu stworzyć nowy.
Tutaj umieszczamy swoje objawy, historie, przeżycia. Dzielimy się doświadczeniami i jednocześnie znajdując ulgę dajemy innym pocieszenie oraz swego rodzaju ulgę, że nie są sami.
ODPOWIEDZ
Edyta 86
Zarejestrowany Użytkownik

25 kwietnia 2020, o 14:25

Pisk w uchu czy to może być od nerwicy ? Czy to odejdzie? Pomóżcie
AnnaJa

25 kwietnia 2020, o 18:25

Czesc Edyta, jestes chyba na poczatku kiedy masz szumy i bardzo sie tym denerwujesz co moze je spotegowac. Ja tez mialam i mam czasem nadal, pisk w jednym uchu, w nocy kiedy jest cicho i pukanie przy przelykaniu, pukanie jesz czasem w jednym uchu czasem w drugim a czasem oba jednoczesnie, to ignoruje, mi jakos caly czas piszczy w lewym uchu jednak ja to slysze tylko jak zatkam ucho, w nocy czasem uruchamia sie pisk kiedy slysze rownieu bez zatykania ucha, wtedy ignoruje to, jak tylko mysle o tym to slysze, jak mysle o czyms innym to mozg nie zwaraca na to uwagi. Lub mozna wlaczyc dzwieki lub muzyke, ja np mam aplikacje z roznymi dzwiekami i wlaczam sobie fale moza, sa wszystkie mozliwe odglosy jak kabina samolotu, deszcz, burza, ognisko, ptaki co kto lubi. Sprobuj moze z tym, wlacz i skupiaj sie na dzwieku a nie na pisku, wiem ze to na poczatku ciezkie.
Edyta 86

25 kwietnia 2020, o 19:34

AnnaJa pisze:
25 kwietnia 2020, o 18:25
Czesc Edyta, jestes chyba na poczatku kiedy masz szumy i bardzo sie tym denerwujesz co moze je spotegowac. Ja tez mialam i mam czasem nadal, pisk w jednym uchu, w nocy kiedy jest cicho i pukanie przy przelykaniu, pukanie jesz czasem w jednym uchu czasem w drugim a czasem oba jednoczesnie, to ignoruje, mi jakos caly czas piszczy w lewym uchu jednak ja to slysze tylko jak zatkam ucho, w nocy czasem uruchamia sie pisk kiedy slysze rownieu bez zatykania ucha, wtedy ignoruje to, jak tylko mysle o tym to slysze, jak mysle o czyms innym to mozg nie zwaraca na to uwagi. Lub mozna wlaczyc dzwieki lub muzyke, ja np mam aplikacje z roznymi dzwiekami i wlaczam sobie fale moza, sa wszystkie mozliwe odglosy jak kabina samolotu, deszcz, burza, ognisko, ptaki co kto lubi. Sprobuj moze z tym, wlacz i skupiaj sie na dzwieku a nie na pisku, wiem ze to na poczatku ciezkie.
Boję się że to nigdy nie minie Czy da się do tego przyzwyczaić?
AnnaJa

25 kwietnia 2020, o 22:17

Jak wiele objawow nerwicy sytem operacyjny to twoje mysli i nimi mozna wiele zdzialac.
ODPOWIEDZ