Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Pomocy nie wiem co sie dzieje

Forum poświęcone: nerwicy lękowej, atakom paniki, agorafobii, hipochondrii (wkręcaniu sobie chorób), strach przed "czymś tam" i ogólnie stanom lękowym np. lęk wolnopłynący.
Możesz dopisać się do istniejącego już tematu lub po prostu stworzyć nowy.
Tutaj umieszczamy swoje objawy, historie, przeżycia. Dzielimy się doświadczeniami i jednocześnie znajdując ulgę dajemy innym pocieszenie oraz swego rodzaju ulgę, że nie są sami.
ODPOWIEDZ
Grzesiek
Zarejestrowany Użytkownik

7 lutego 2015, o 15:58

Czesc Panowie i Panie . Moj problem zaczoł sie jakis rok temu . A zaczeło sie to tak , atak paniki ,lek wysokie cisnienie tak jakbym miał dostac zawału . Oczywiscie lecze sie na nadcisnienie ale z tym nie miałem jakichs problemów biore lek i jest wszystko ok. Oczywiscie SOR,badanie krwi, EKG wszysstko ok przeszło po podaniu jakiejs kroplówki . Pozniej wizyta przywatnie u kardiologa echo wszystko ok , zrobiłem jeszcze ekg holter wyszło mijakies dodadkowe skorcze komorowe ,nieraz to czułem ale zazwyczaj po jedzeniu ale lekarz powiedział ze to nic groznego . Przez jakis czas było ok i znowu pare razy złapały mnie takie ataki jak wczesniej inny kardiolog powiedział zebym zgłosił sie go gastrologa i tak zrobiłem . Zrobiłl mi gastroskopie i wyszło ze mam dosyc duza przepókline rozworu przełykowego .Przepisał mi Mesopral , zmieniłem sposób odzywiania czyli jem mniej aa czesciej , nie obiadam sie , pewnych rzeczy nie jem ,schudłem ponad 10 kg. Chociarz nigdy nie miałem jakis takich charakterystycznych objawów tej choroby jak czytam w internecie . Nie miałem nigdy zgagi , bólów brzucha choc nieraz mnie tam cos pokówało pod lewym zebrem . Przez jakis czas czyli rok było prawie ok od niedawna cały czas czuje sie zle tylko te moje dolegliwosci bardziej przypominaja problemy z sercem jakies leki kołatania serca tak jakby zawroty głowy ,i to zazwyczaj jak probuje odpoczywac , czyli jak przyjde z pracy i sobie usiade przed telewizorem. jak jestem w pracy to jakos to zleci i nie jest zle . Juz zastanawiam sie czy nie nabawiłem sie jaki nerwicy . Bo jak jestem w domu to tylko przelatuja mi przez głowe rozne mysli zwiazane ze zdrowiem , a moze to , a moze tamto wiecie jak to jest 100 tysiecy mysli i przewarznie zaczynam sie zle czuc .Nierówna praca serca , uczucie goraca w klatce piersiowej ucisk w głowie ,klucha w gardle ,zawrot , oczywiscie odrazu podskakuje mi cisnienie . Dlatego nieraz jak moge isc wczesniej do domu z pracy to wole nie isc bo odrazu mysle ze sie bede zle czuł. jeszcze dziwne spostrzerzenie ,nawet jesli zle sie czuje wyjde wieczorem z domu spotykamy sie z kolegami wypije 3 piwa jakkby reka odjoł :shock: . Oczywiscie wiecej nie pijam bo boje sie ze bede sie zle czył na drugi dzien i takw kóko. Byłem teraz znowu u lekarza zrobiłem znowu podstawowe wyniki ekg wszystko wyszło ok . Oczywiscie jestem na urlopie na ktory zbytni nie chciałem isc i sie zle czuje . I juz nie wiem czy te moje dolegliwosci sa zwiazane z ta przepuklina rozworu przełykowego czy mamjakas nerwice . Pomorzcie !!!!
Awatar użytkownika
Kamień
Odburzony i pomocny użytkownik

7 lutego 2015, o 16:04

Napisałeś, że jak wypijesz 3 piwka z kumplami to jak ręką odjął... Wiesz o czym to świadczy? Że wtedy się luzujesz... A to dalej świadczy o tym kolego, że to są problemy emocjonalne tylko i wyłącznie. Skoro piszesz o tysiącach głupich myśli i strachu o zdrowie to nie świadczy to o żadnej chorobie, a o rozchwianym stanie emocjonalnym :) Czyli to jest nic groźnego dla zdrowia! Przejrzyj forum i artykuły na górze strony :) pozdro!
Green

7 lutego 2015, o 16:09

Hej
Ogólnie to w nerwicy występują te wszystkie objawy o których napisałeś. Martwisz się tym sercem, nakręcasz i stąd te objawy Ci dokuczają i to znów nakręca myśli. Charakterystyczne jest też to, że jak jesteś w pracy albo z kimś i czymś się zajmujesz to wtedy mija więc wyraźnie widać, że to zaburzony sp myślenia. Ekg i badania wyszły dobrze więc postaraj się nie nakręcać jak objawy przychodzć, bo serce jest silne i nic Ci się nie stanie. Polecam Ci przeczytać artykuły na forum co robić aby się odburzyć i posłuchać nagrania. Pozdrawiam !
Grzesiek

7 lutego 2015, o 16:28

Dzieki wam za odpowiedz . Tylko wydaje mi sie ze o tym nie mysle ai tak sie zlepoczuje i koło sie zamyka 'smuteq

-- 7 lutego 2015, o 16:28 --
Lekarz przepisał mi teraz jakies tabletki Sympramol ? inby uspokajajace jakies mam brac przez miesiac zaczełem od 2 dni . niewiem czy nie bede mosiał udac sie do jakiegos specjalisty ?
ODPOWIEDZ