Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Podroz ❓

Forum poświęcone: nerwicy lękowej, atakom paniki, agorafobii, hipochondrii (wkręcaniu sobie chorób), strach przed "czymś tam" i ogólnie stanom lękowym np. lęk wolnopłynący.
Możesz dopisać się do istniejącego już tematu lub po prostu stworzyć nowy.
Tutaj umieszczamy swoje objawy, historie, przeżycia. Dzielimy się doświadczeniami i jednocześnie znajdując ulgę dajemy innym pocieszenie oraz swego rodzaju ulgę, że nie są sami.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Candy
Zarejestrowany Użytkownik

17 grudnia 2017, o 18:09

Hello :))
Zbizaja sie swieta , prezenty , choinka .... no i wlasnie w moim przypadku PODROZ uhuhuh ponad 800 km i teraz pytanie jak sobie radzic z atakami paniki w podrozy w domu wiadomo ze juz jestem przyzwyczajona przewaznie konczy sie biegunka i wymiotami ale czasem atak potrafi trwac ok 1godz , jak sobie poradzic w takich warukach gdzie niema toalety ewentualanie co kilka km stacja paliw ? Wiadomo oddychanie , nie nakrecanie sie , akceptacja tylko wlasnie w aucie jest ciezko poniewaz ja niemoge wysiedziec bo mnie nosi uhuhuh
Macie jakies dodatkowe wskazowki?
Awatar użytkownika
Celine Marie

17 grudnia 2017, o 18:56

Candy pisze:
Zbizaja sie swieta , prezenty , choinka .... no i wlasnie w moim przypadku PODROZ uhuhuh ponad 800 km i teraz pytanie jak sobie radzic z atakami paniki w podrozy w domu wiadomo ze juz jestem przyzwyczajona przewaznie konczy sie biegunka i wymiotami ale czasem atak potrafi trwac ok 1godz , jak sobie poradzic w takich warukach gdzie niema toalety ewentualanie co kilka km stacja paliw ? Wiadomo oddychanie , nie nakrecanie sie , akceptacja tylko wlasnie w aucie jest ciezko poniewaz ja niemoge wysiedziec bo mnie nosi uhuhuh
Weź coś na sen i prześpij ,ja na podróż biorę filmy lub książkę,mimo,że nie mogę się skupić to jakoś leci
"Już nie pamiętam prawie
Jak w dobrym wstać humorze
I coraz częściej kłamię
I sypiam coraz gorzej
Łatwiej mi
Nic nie mam, więc nie tracę nic

Strach to sieć pajęcza
Im bardziej uciec chcę
Tym mocniej trzyma mnie za karę"
Awatar użytkownika
Candy

17 grudnia 2017, o 20:46

Celine Marie pisze:
17 grudnia 2017, o 18:56
Candy pisze:
Weź coś na sen i prześpij ,ja na podróż biorę filmy lub książkę,mimo,że nie mogę się skupić to jakoś leci
Wlasnie chodzi o to ze musze sobie poradzic z atakami ja biore paroxetyne z ktorej tez staram sie zejsc wiec nie chce nic dokladac a znajac mnie to jakbym wziela tabletke to bym sie dodatkowo nakrecila. Ksiazki napewno bede miec :) internet , tak wiec bede Mogla sluchac divovica tylko w panice nie beardzo idzie sie skupic
Awatar użytkownika
bunia
Odważny i aktywny forumowicz

17 grudnia 2017, o 22:41

Ja w samolocie podczas podrozy mam ze soba ksiazke o nerwicy i atakach paniki. Jak mnie zlapal atak paniki to zaczelam po prostu czytac- chociaz tez za bardzo nie moglam sie skupic na tym co czytam ale trwalam i czytalam,na tyle ze sie ogarnelam. Np czytalam: podczas ataku paniki rosnie tetno (myslalam tak mam), rece sie poca(myslalam tak mam) itd itd. Po prostu czytalam o objawach wystepujacych podczas ataku paniki i odczuwalan je u siebie.po czym ze zmeczenia przysnelam:)
Zalowala myszka zolwia ze w skorupce siedzial.
- mam cie w dupie lajzo glupia- zolw jej odpowiedzial
Awatar użytkownika
rubis

17 grudnia 2017, o 23:28

Clonazepam, działa długo i nie zdążysz się nakręcic nawet jak wejdzie. Do paroksertyny w sam raz plus działa stosunkowo długo i nasennie- lepiej nie alprazolam bo po paru h przestanie działać i trzeba dorzucać plus nie chce się aż tak spać (u mnie wręcz przeciwnie, nakręca mnie do działania).
ODPOWIEDZ