Czesc
Ostatnio zastanawialem sie nad tym co mi bardzo brakuje lub/i mam zaburzone. Chodzi tez o poczucie bezpieczenstwa. Moje dziecinstwo nie nalezalo do idealnych. Mialem bardzo przejaskrawione wychowanie ale najwaznienszego zabraklo poczucia bezpieczenstwa. Teraz w zyciu doroslym mam z tym poterzny problem. Mam wiele obaw, nie potrafie liczyc sam na siebie. Chodzi o zostawanie w domu samemu w nocu czy dalszych wyjazdach. Ten brak poczucia bezpieczenstwa przeplata sie z nerwica lekowa z napadami paniki. Jestem bardzo uczuciowy i ciagle lubie sie przytulac a gdy to mam ograniczane wpadam w furie. Moje pytanie jak odbudowac poczucie bezpieczenstwa i jak tonsie ma do nerwicy lekowe?
Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Poczucie bezpieczenstwa
- Maadziak
- Zarejestrowany Użytkownik
to odp nie wiem czy dobra, ale moim zdaniem to przez zaufanie sobie, akceptację a także pewność siebie. No nad tym trzeba popracować.
Lepiej jest czuć się bezpiecznie samemu ze sobą, ufać sobie. Wtedy człowiek będzie niezależny.
Lepiej jest czuć się bezpiecznie samemu ze sobą, ufać sobie. Wtedy człowiek będzie niezależny.
-
Ale jak...
- dankan
- Odburzony i pomocny użytkownik
Probowac. Skoro kiedys sie tego bezpieczenstwa nie nauczyles, to pora to zrobic teraz. Bez wzgledu czy to daje objawy czy nie. No bo w jaki inny sposob chcesz to zrobic?
Ja tez mialem trudne dorastanie ale wiem ze to czego nie umiem wchodzac w doroslosc czy bedac doroslym musze zdobyc poprzez doswiadczenia.
Ja tez mialem trudne dorastanie ale wiem ze to czego nie umiem wchodzac w doroslosc czy bedac doroslym musze zdobyc poprzez doswiadczenia.
Najlepsza instrukcja pozbycia sie nerwicy plus inne wpisy ludzi z forum
moja-historia-plus-moje-odburzanie-t5194.html#p49014
spis-tresci-autorami-t4728.html
moja-historia-plus-moje-odburzanie-t5194.html#p49014
spis-tresci-autorami-t4728.html
-
Czy moglbym prosic o podanie linkow?
- nigra88
http://youtu.be/xXmj58Ov76c
-- 24 kwietnia 2015, o 07:40 --
pewność siebie to jeden z czynników poczucia bezpieczeństwa, warto przesłuchać
-- 24 kwietnia 2015, o 07:40 --
pewność siebie to jeden z czynników poczucia bezpieczeństwa, warto przesłuchać

"Zastanów się, przed czym chroni cię twój strach, a zgodzisz się ze mną. I zobaczysz swoje szaleństwo."