Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Pobyt w szpitalu i atak padaczki.

Forum poświęcone: nerwicy lękowej, atakom paniki, agorafobii, hipochondrii (wkręcaniu sobie chorób), strach przed "czymś tam" i ogólnie stanom lękowym np. lęk wolnopłynący.
Możesz dopisać się do istniejącego już tematu lub po prostu stworzyć nowy.
Tutaj umieszczamy swoje objawy, historie, przeżycia. Dzielimy się doświadczeniami i jednocześnie znajdując ulgę dajemy innym pocieszenie oraz swego rodzaju ulgę, że nie są sami.
ODPOWIEDZ
Arek
Zarejestrowany Użytkownik

17 sierpnia 2021, o 20:59

Witam. Mam na imie Arek mam 21 lat w środę dostałem pierwszy raz w zyciu atak padaczki. Zabrało mnie pogotowie na neurologie. Leżałem na oddzial 6 dni, robili mi badania EEG, rezonans(bez obrazu po prostu sie bardzo balem nie wyrazilem zgody). Mialem w dwa domu 2 ataki padaczki(bezwiednie oddałem mocz, i inne type padaczkowe objawy) Od razu dodam ze 5 dni biore alragen 5 mg na sen, deapkine chrono300 rano i na wieczor. Wyniki badań w porzadku nic nie uszkodziłem w głowiue upadajac na bok. Martwi mnie bardzo to że straciłem pamięć kompletnie nie odrozniam dni tygodnia. Ledwo to daje rade napisac. Czy od tego ataku padaczki stracilem pamieć? Bardzo przepraszam jak to napisalem ale strasznie mnie lęki gnębia. Dzisiaj dostalem wypis. Czy ozdzyskam pamięć? Czy normalnie będę mogl funkcjonowac? Z góry dziękuje za odpowiedź.
Awatar użytkownika
Guett
Odważny i aktywny forumowicz

17 sierpnia 2021, o 21:19

Witaj. Wiesz my tutaj nie jesteśmy lekarzami i możemy tylko gdybać. Dlaczego nie zapytałeś o to lekarzy ? Musisz to skonsultować z neurologiem.
Leki dostałeś w szpitalu ma się rozumieć?
i'm tired boss
Arek
Zarejestrowany Użytkownik

17 sierpnia 2021, o 21:29

Guett pisze:
17 sierpnia 2021, o 21:19
Witaj. Wiesz my tutaj nie jesteśmy lekarzami i możemy tylko gdybać. Dlaczego nie zapytałeś o to lekarzy ? Musisz to skonsultować z neurologiem.
Leki dostałeś w szpitalu ma się rozumieć?
Receptę dostałem przy wypisie, neurolog powiedział mi ze opiera się tylko o informacje które usłyszał jak wyglądał mój atak. Nie zna przyczyny ponieważ badania nie wykazały żadnych zmian w moim mózgu i organizmie. Nie wyklucza, że atak powróci i nie obiecuje że nigdy już tego nie doswiadcze. Polecił mi dalsze leczenie w poradnii neurologicznej i psychiatrycznej ponieważ nie mam zmian w organizmie które mógł wywołać .Atak podejrzewa że padaczka powstała z powodu przewlekłej nerwicy lękowej akurat tego dnia mimo że nic na to nie wskazywało żadne objawy somatyczne doszło do ataku.
Awatar użytkownika
Guett
Odważny i aktywny forumowicz

17 sierpnia 2021, o 21:39

Koniecznie skorzystaj z tej poradni neurologicznej, dopytaj się o wszystko co Cie trapi. Ciężko mi cokolwiek Tobie poradzić, nie jestem ekspertem w tej dziedzinie. Mam nadzieję, że doświadczysz poprawy i tego Ci życzę. Zdrówka.
i'm tired boss
ODPOWIEDZ