Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Pierwsza rozmowa u psychoterapeuty

Być może masz jakąś kwestię do poruszenia związaną z nerwicą i lękiem?
A nie wiesz w który powyższy dział dodać temat, bo choćby pasuje to do każdej nerwicy?
Zrób to w takim razie tutaj.
Dział ten zawiera różne tematy, sprawy, wydarzenia w życiu związane z nerwicą i lękiem.
ODPOWIEDZ
Halec
Zarejestrowany Użytkownik

24 września 2025, o 11:03

Czy ktoś może mi powiedzieć, jak wygląda pierwsza rozmowa u psychoterapeuty? Nie wiem, czego się spodziewać i trochę się obawiam.
Kelly

24 września 2025, o 11:18

W moim przypadku było tak, że zapytała z czym do niej przychodzę, i żebym coś opowiedziała o swoim życiu, z czym sobie nie radzę.
"Ja, twój Bóg, ująłem cię za prawicę mówiąc ci: Nie lękaj się, przychodzę ci z pomocą. Nie bój się, robaczku Jakubie, nieboraku Izraelu! Ja cię wspomagam - wyrocznia Pana odkupicielem twoim - Święty Izraela." :lov:
zelie

24 września 2025, o 13:29

Na pierwszej rozmowie prowadzi ją terapeuta – to spotkanie wstępne, podczas którego opowiesz o swoim życiu, dlaczego zapisałaś się na terapię i jakie kwestie chciałabyś poruszyć. To nie jest egzamin, tylko spokojna rozmowa, w której specjalista stara się lepiej zrozumieć twoją sytuację i potrzeby. Możesz mówić tyle, ile uważasz za komfortowe – psychoterapeuta wie, że dla wielu osób to duży krok i że początki bywają stresujące. Najważniejsze, żebyś czuła się bezpiecznie i mogła stopniowo otwierać się w swoim tempie. Jeśli chcesz spróbować takiej rozmowy, również w formie online, możesz zerknąć tutaj: https://osrodek-centrum.pl/uslugi/
ODPOWIEDZ