Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Pieprzone somaty

Forum poświęcone: nerwicy lękowej, atakom paniki, agorafobii, hipochondrii (wkręcaniu sobie chorób), strach przed "czymś tam" i ogólnie stanom lękowym np. lęk wolnopłynący.
Możesz dopisać się do istniejącego już tematu lub po prostu stworzyć nowy.
Tutaj umieszczamy swoje objawy, historie, przeżycia. Dzielimy się doświadczeniami i jednocześnie znajdując ulgę dajemy innym pocieszenie oraz swego rodzaju ulgę, że nie są sami.
ODPOWIEDZ
Czarna86@
Zarejestrowany Użytkownik

29 czerwca 2018, o 16:44

Nie potrafię zaakceptować swoich somatow. Co z tym zrobić aby w jakikolwiek sposób to zrobić? Wiadomo najbardziej nasilają się jak wychodzę z domu. Jak uwierzyć że to co się dzieje z ciałem jest naprawdę wywołane emocjami i że akceptujac to, to się zmieni. Mam dość. Wiedzą wiedzą ale w praktyce lipa 😔😔😔
witorrr98
Odburzony Wolontariusz Forum

29 czerwca 2018, o 19:05

Nic innego niż wierzyć Ci chyba nie pozostaje.A jeśli to co robisz wywołuje zbyt silne reakcje, zmień na "mniejszy ciężar emocjonalny" otoczenie, czyli takie, które też wywołują te lęki, ale mniej.
Awatar użytkownika
eiviss1204
Odburzony Wolontariusz Forum

29 czerwca 2018, o 21:52

Obajwy somatyczne tez są objawami stresu i nie muszą byc zwiazane z sama nerwica.
I musisz jakos tak to rozegrać by w koncu w to uwierzyc. Cialo podczas silnego stresu poprzez hormony może dawac takie sygnaly. Ja nie majac nerwicy w ciezszym okresie rowniez odczuwam dyskomfort i to jest normalne.
Zadnych zlotych rad tutaj nikt Ci niestety nie da jak to ze musisz zaakceptwac ten czas, zrozumiec ze czlowiek nie jest z wosku i czasami zdarza się odczuwc wlansie ten dyskomfort w nerwicy on oczywiście jest bardziej dokuczliwy z racji ze Ty sama skupiasz sie bardzo na tym i analizujesz
Szukasz dobrych naturalnych kosmetyków? Lub masz jakiś problem skórny?
A może potrzebujesz kremu z magnezem, na zmęczoną skórę i zarazem duszę?

Obrazek Daj sobie prawo do relaksu i bycia coraz piękniejszą!
Pozwól sobie doradzić i zgłoś się do mnie :)
ODPOWIEDZ