Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Paskudne odczucie w dd

Forum dotyczące derealizacji i depersonalizacji.
Dzielimy się tutaj naszymi historiami, objawami, wątpliwościami oraz wszystkim co nas dręczy mając derealizację.
Dopisz się do istniejącego tematu lub po prostu jeśli chcesz stwórz nowy własny wątek.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
JohnnyEDM
Zarejestrowany Użytkownik

19 stycznia 2016, o 13:55

Paskudne odczucie w dd, zauważyłem że dość duży problem stanowią u mnie odczucia w tym stanie, moja uwaga jest w sumie najbardziejm skoncentrowana na tym odczuciu, jest ono bardzo nieprzyjemne, jak zamknę oczy to się bardzo dziwnie czuje wręcz gorzej, zauważyłem że różne odczucia w tym stanie czuje ale są one bardzo nieprzyjemne i utrudniają mi funkcjonowanie przy czym powodują większy lęk i koncentrowanie się na czymś. Ciężko jest mi to odczucie nazwać ale jak zamknęła oczy to czuję się jakbym zniknął całkiem ze świata i nie istniał. I wszystko to co słyszę jakby gdzieś daleko z upośledzeniem dochodziło do mnie... Macie też różne nieprzyjemne odczucia w dd???
Awatar użytkownika
Joannaw27
Odburzony i pomocny użytkownik

19 stycznia 2016, o 13:59

Snaav pół forum ma nie przyjemne uczucia w dd a są one różne, ja np miałam przed oczami słupy ognia, jak patrzalam na daną osobę to pół jej widziałam a pół nie, to taki jeden z objawów.

-- 19 stycznia 2016, o 13:59 --
Odczucia
COCO JUMBO I DO PRZODU
Awatar użytkownika
JohnnyEDM

19 stycznia 2016, o 14:02

Mnie najbardziej zastanawia skąd się biorą te różne odczucia, moja uwaga jest na to skierowana ale nie wiem tak naprawdę jak to nazwać i co to jest, że tak powiem moja uwaga jest skierowana na to odczucie ciągle do siebie wewnątrz, jest to wręcz mega dziwne i przerażające.
Templarious

19 stycznia 2016, o 14:22

Ja natomiast nie moge ostatnio ogarnąć, czemu dla mnie ludzie są dziwni, chyba wybiore się po leki jakieś albo zbadam się na robaki. Było w miare dobrze a ostatnio po tych 2 kawach był punkt zwrotny, wygrzało mnie tak strasznie... Widzę, ze kazdy ma dziwne jazdy.. Słupy ognia? serio? Nie wiedziałem, ze az tak to mozna odczuwac :(
Awatar użytkownika
Joannaw27
Odburzony i pomocny użytkownik

19 stycznia 2016, o 14:33

No hehe tak miałam
COCO JUMBO I DO PRZODU
Awatar użytkownika
JohnnyEDM

19 stycznia 2016, o 15:09

Mnie bardziej chodzi nie o objawy skierowane na zewnątrz do otoczenia ale to odczucie wewnętrzne gdzie moja uwaga jest na to skierowana właśnie na to.

-- 19 stycznia 2016, o 16:09 --
Dla mnie takie coś jest anormalne, nie wiadomo co to jest, są jakieś badania na to?
Templarious

19 stycznia 2016, o 15:33

Ymm cięzko zrozumieć to co chcesz przekazać. Chodzi o to, że akurat nie wiem, widzisz przysłowiowe słupy ognia a ty wewnetrznie jakby skupiasz sie na tym w efekcie masz wrazenie ze sam tworzysz te słupy ? : P
Awatar użytkownika
JohnnyEDM

19 stycznia 2016, o 15:46

Nie ma sensu się na tym skupiać i tak co innego się znajdzie zaraz. Ja nie wiem czy to nie jest uczucie odplywania co o tym mówię, bez sensu to wszystko jest, ni wiem po co takie rzeczy są wgl nie przydatne tylko utrudniające życie.
ODPOWIEDZ