Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Ostatnia deska ratunku . Pomożecie??

Forum poświęcone: nerwicy lękowej, atakom paniki, agorafobii, hipochondrii (wkręcaniu sobie chorób), strach przed "czymś tam" i ogólnie stanom lękowym np. lęk wolnopłynący.
Możesz dopisać się do istniejącego już tematu lub po prostu stworzyć nowy.
Tutaj umieszczamy swoje objawy, historie, przeżycia. Dzielimy się doświadczeniami i jednocześnie znajdując ulgę dajemy innym pocieszenie oraz swego rodzaju ulgę, że nie są sami.
ODPOWIEDZ
puszasty
Zarejestrowany Użytkownik

20 grudnia 2019, o 19:53

Witam pisałam już tu ale może więcej osób teraz to przeczyta udzieli mi jakiejś rady. Na dzień dzisiejszy moje objawy są w mniejszym lub większym stopniu całodzienne.
Są to to wszystko u mnie występuje naraz nie pojedynczo
Zatyka mi uszy takie przytepienie jakby woda w uszach
Słabość straszna uczucie omdlenia bliskiego
Jak mam taki stan zauważyłam jakby żyły na rękach mi się zwężały czy napisały ciężko mi to wyjasnic
Nie mogę oddychać oddycham jak ryba ciężko jakby ledwo co duszę się tak czuje
Moje ciało jest jakby znieczulone jak uszczypne czuje ból tak jakieś dziwne.
Koszmarne uczucia w głowie oczy wzrok niewyrany
Zmysły jakby mocniej mi działają
Czuje się jak na bombie cały dzień. Nie umiem opisać tego koszmaru. Olewam chodzę tym po sklepach nie mija i tak. Raczej całkiem olać tego nie mozna czasem nie mogę wytrzymać chce lecieć na sor czuje że na granicy śmierci jestem lub szaleństwa tak jakby atak paniki trwał cały dzień. Biorę anafranil na nerwice . Mam hahsimoto i niedoczynności tarczycy endokrynolog mówiła że raczej tarczyca aż takich objawów nie daje. Co to jest test na boreliozę? TK głowy zrobić nie chce tak żyć. Mam tak z 3 lata . Wydaje mi się że jest gorzej niż byli. Ma ktoś tak całe dnie proszę szczerze.
Awatar użytkownika
Piotrt

20 grudnia 2019, o 19:59

A może zmiana, leków albo psychoterapia?
puszasty

20 grudnia 2019, o 21:53

Chodzę na terapie z psycholog zero efektów ma ktoś jak ja czy nikt?
Awatar użytkownika
dankan
Odburzony i pomocny użytkownik

20 grudnia 2019, o 23:00

puszasty pisze:
20 grudnia 2019, o 19:53
Witam pisałam już tu ale może więcej osób teraz to przeczyta udzieli mi jakiejś rady. Na dzień dzisiejszy moje objawy są w mniejszym lub większym stopniu całodzienne.
Są to to wszystko u mnie występuje naraz nie pojedynczo
Zatyka mi uszy takie przytepienie jakby woda w uszach
Słabość straszna uczucie omdlenia bliskiego
Jak mam taki stan zauważyłam jakby żyły na rękach mi się zwężały czy napisały ciężko mi to wyjasnic
Nie mogę oddychać oddycham jak ryba ciężko jakby ledwo co duszę się tak czuje
Moje ciało jest jakby znieczulone jak uszczypne czuje ból tak jakieś dziwne.
Koszmarne uczucia w głowie oczy wzrok niewyrany
Zmysły jakby mocniej mi działają
Czuje się jak na bombie cały dzień. Nie umiem opisać tego koszmaru. Olewam chodzę tym po sklepach nie mija i tak. Raczej całkiem olać tego nie mozna czasem nie mogę wytrzymać chce lecieć na sor czuje że na granicy śmierci jestem lub szaleństwa tak jakby atak paniki trwał cały dzień. Biorę anafranil na nerwice . Mam hahsimoto i niedoczynności tarczycy endokrynolog mówiła że raczej tarczyca aż takich objawów nie daje. Co to jest test na boreliozę? TK głowy zrobić nie chce tak żyć. Mam tak z 3 lata . Wydaje mi się że jest gorzej niż byli. Ma ktoś tak całe dnie proszę szczerze.
W zaburzeniu można mieć bardzo różne objawy i to całe dnie, to mit że nerwica to jest chwilowa i jeśli tak myślisz o niej to jesteś w błędzie. A jak się w to wkręcisz to jeszcze dziwniejsze uczucia moga być i nie zawsze chodzenie po sklepach może pomagać, bo nie musimy się bać wyjsc do sklepów a objawów lub tego że coś nam dolega. Polecam ci wiedzy duzo zdobyć o zaburzeniu bo tak to będziesz sam siebie straszył.
Jeśli lekarze nie widza problemu to znaczy, że masz już konkretną diagnozę tak? Możesz się przebadać trochę aby zobaczyć, ze wszystko czyste i potem doradzam brać się za nerwicę. Wychodzenie z niej nie polega na chodzeniu do psychologa czy po sklepach ale głównie na akceptacji tego czego znieść nie można przyswajanej bardzo powoli i zazwyczaj pracy nad myślami
Najlepsza instrukcja pozbycia sie nerwicy plus inne wpisy ludzi z forum
moja-historia-plus-moje-odburzanie-t5194.html#p49014

spis-tresci-autorami-t4728.html
puszasty

21 grudnia 2019, o 10:04

Dzięki za odpis no mam to hahsimoto czyli tarczycę chorą. Poza tym co jeszcze zbadac
Awatar użytkownika
Nerwowy
Hardcorowy "Ryzykant" Forum

21 grudnia 2019, o 12:17

puszasty pisze:
20 grudnia 2019, o 21:53
Chodzę na terapie z psycholog zero efektów ma ktoś jak ja czy nikt?
Terapia ma Ci tylko pomóc, to taki dodatek i wsparcie. Ty masz pracować nad sobą, zrozumieć mechanizmy lęku, przestać się ich bać, zaakceptować, zmienić niektóre postawy w życiu, itp. Psycholog po prostu samym gadaniem Cię nie wyleczy.

Na jaki rodzaj terapii chodzisz?
"Szaleństwem jest robić wciąż to samo i oczekiwać różnych rezultatów” Albert Einstein.

“Nie mogę się lękać. Strach zabija umysł. Strach jest małą śmiercią, która niesie ze sobą całkowite unicestwienie. Stawię mu czoło. Pozwolę, aby zalał mnie i przelał się przeze mnie, a kiedy odpłynie, obrócę oko swej jaźni i spojrzę na jego drogę. Tam, gdzie przeszedł strach, nie będzie już nic. Zostanę tylko ja.” Frank Herbert, Diuna
puszasty

21 grudnia 2019, o 17:55

Mieszanka behawioralno poznawczej. No tak ale jak to inna choroba niż nerwica to nie pomaga. Biorę czasem zomiren i nic nie przechodzi. Nie wyczytałam na forum by ktoś miał jak ja.
Victor
Administrator

21 grudnia 2019, o 22:35

Ojj to chyba mało poczytałaś. :)
Natomiast wiesz wypisałaś kilka objawów, które oczywiście, że w zaburzeniach mogą być obecne bo w zaburzeniu to człowiek może być wyczulony nawet na kształt nosa. Ale objawy objawami, co z obawami, lękiem, myślami? Boisz się czegoś, obawiasz?
Chodzisz często po lekarzach? Googlujesz? Byłaś na tym sorze w końcu kiedykolwiek? 3 lata to sporo czasu. Jak się to zaczęło tak w ogóle? Co robisz na co dzień?

Same objawy somatyczne to nie dają za bardzo możliwości spojrzenia na sytuację z boku, bo też badań tu nikt nie wykona ani diagnozy nie postawi.
Patrz, Żyj i Rozmyślaj w taki sposób... aby móc tworzyć własne "cytaty".
Historia moich zaburzeń lękowych i odburzania
Moje stany derealizacji i depersonalizacji i odburzanie

Przykro mi jeżeli na odpowiedź na PW czekasz bardzo długo, niestety ze mną tak może z różnych powodów być :)
ODPOWIEDZ