Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Operacja w znieczuleniu ogólnym.

Forum poświęcone: nerwicy lękowej, atakom paniki, agorafobii, hipochondrii (wkręcaniu sobie chorób), strach przed "czymś tam" i ogólnie stanom lękowym np. lęk wolnopłynący.
Możesz dopisać się do istniejącego już tematu lub po prostu stworzyć nowy.
Tutaj umieszczamy swoje objawy, historie, przeżycia. Dzielimy się doświadczeniami i jednocześnie znajdując ulgę dajemy innym pocieszenie oraz swego rodzaju ulgę, że nie są sami.
ODPOWIEDZ
jajko
Zarejestrowany Użytkownik

23 października 2017, o 14:17

Cześć :) od około roku mam problemy z zatokami. Okazało sie ze mam przewlekłe zapalenie zatok przynosowych spowodowane niedoleczeniem infekcji, a przy tym mam okrutnie krzywą przegrodę i muszą mi połamać nochala. ^^ zabieg ma sie odbyć w znieczuleniu ogólnym czyli tzw. pełnej narkozie. Oczywiście trochę się stresuję, chciałabym się zapytać czy ktoś z Was kochani przebył zabieg w pełnej narkozie w stanie nerwicy i derealizacji. Bardzo mnie ciekawi jak to wygląda. Czy poinformowano Was o jakichś przeciwskazaniach lub możliwych odchyłach od normy. Oczywiście mam zamiar poinformować lekarza o moich "dolegliwościach", jednak bardzo pomocne byłoby poczytać o Waszych doświadczeniach. Nie ukrywam, ze mam pietra, ze sie nie obudze lub bede świadoma :D a to wynika z tego, ze raz podczas zabiegu stomatologicznego zle zareagowałam na miejscowe znieczulenie - przez pol godziny nie było ze mną kontaktu :D
Syr 11,10: "Synu, nie bierz na siebie zbyt wiele spraw, bo jeśli będziesz je mnożył, nie unikniesz szkody. I choćbyś pędził, nie dopędzisz, a uciekając nie uciekniesz."
Awatar użytkownika
SibillaMorphine

23 października 2017, o 14:57

Hej! Ja niestety/stety takiej operacji nie miałam aczkolwiek z tego co się orientuję jest to bardzo popularny i bezpieczny zabieg. Co do narkozy to myślę, że nie ma się czym przejmować. Dziwne, że tak Cię powaliło znieczulenie miejscowe bo mój chłopak też ma nerwicę, a często chodził do dentysty i zawsze wszystko przebiegało ok. Wiem, że nie rozwieję Twoich wątpliwości ale mam nadzieję, że chociaż podbuduję. Na pewno pode mną znajdzie się ktoś kto bedzie mial w tym temacie większe doświadczenie. Natomiast ja trzymam za Ciebie kciuki!!!
Odważny to nie ten, kto się nie boi, ale ten, który wie, że istnieją rzeczy ważniejsze niż strach.
emek16

23 października 2017, o 18:51

Witaj ja miałem gdzieś z 13 zabiegów w znieczuleniu ogólnym raz nawet miałem w znieczuleniu miejscowym i ogólnym jednocześnie co prawda w tamtym okresie nerwica nie dawała mi się we znaki ale miałem potem takie badanie już w czasie nerwicy gdzie badano mi serce nie pamiętam jak się to badanie nazywało w każdym razie jest podobne do Gastroskopi tylko zamiast żołądek oglądają ci serce i było ono bez żadnych znieczuleń i wychodzę z takiego założenia że jeżeli dało się wytrzymać takie badanie gdzie rurę ma się wsadzoną do przełyku przez ponad godzinę w międzyczasie podają ci różne płynny albo wywołują wymioty to operacje ze znieczuleniem da się przeżyć nałożą ci maskę nie zdążysz doliczyć do 10 i odpłyniesz tylko potem jak się obudzisz nie wstawaj od razu bo może być gleba albo pawik powodzenia.
Awatar użytkownika
Olalala
Dyżurny na forum Odważny VIP

23 października 2017, o 18:52

Ja miałam operacje pod narkoza w ciężkiej wtedy jeszcze nerwicy i wszystko ok :-)
Awatar użytkownika
Ptasiek

23 października 2017, o 18:57

Mialam dwa razy. Masz wylaczona swiadomosc, wiec bajka. Bo nie myslisz. BedZie dobrze. Odplyniesz I juz.
No healing without feeling
Awatar użytkownika
Candy

28 października 2017, o 23:50

Olalala pisze:
Ja miałam operacje pod narkoza w ciężkiej wtedy jeszcze nerwicy i wszystko ok :-)
Ola czy podczas tej operacji bralas paroxetyne ? Jak sie czulas po wybudzeniu?
Awatar użytkownika
AdamGdzies

29 października 2017, o 00:12

Miałem usuwane migdałki w znieczuleniu ogólny jakiś rok temu, no i w trakcie nerwicy, poinformowałem lekarza co i jak, nie brałem leku w dzień albo przeddzień zabiegu. Wszystko okej po wybudzeniu - wiadomo jak to u nerwicowca, też mocno emocjonalnie do tego podchodziłem, niemniej wszystko poszło dobrze.
ewagos

29 października 2017, o 08:34

Mam podobny problem, prawdopodobnie będę musiała poddać się operacji usunięcia tarczycy.Bardzo się boję, już mam problemy ze snem ,boję się narkozy albo jakiś sensacji z sercem po wybudzeniu, zdarzają mi się kołatania serca i biorę metocard na nie.Nie wiem już sama jak ja dam radę
Awatar użytkownika
Olalala
Dyżurny na forum Odważny VIP

29 października 2017, o 08:34

Candy pisze:
28 października 2017, o 23:50
Olalala pisze:
Ola czy podczas tej operacji bralas paroxetyne ? Jak sie czulas po wybudzeniu?
Nie, nie bralam, ja juz paro nie biorę od 3 lat. Porozmawiaj moze z lekarzem o swoich wątpliwościach? Po wybudzeniu to wiadomo, ja bylam totalnie oslabiona, bo to byl zabieg, utrata krwi, Itd.
ODPOWIEDZ