Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Forum poświęcone: nerwicy lękowej, atakom paniki, agorafobii, hipochondrii (wkręcaniu sobie chorób), strach przed "czymś tam" i ogólnie stanom lękowym np. lęk wolnopłynący.
Możesz dopisać się do istniejącego już tematu lub po prostu stworzyć nowy.
Tutaj umieszczamy swoje objawy, historie, przeżycia. Dzielimy się doświadczeniami i jednocześnie znajdując ulgę dajemy innym pocieszenie oraz swego rodzaju ulgę, że nie są sami.
-
jajko
- Zarejestrowany Użytkownik
23 października 2017, o 14:17
Cześć

od około roku mam problemy z zatokami. Okazało sie ze mam przewlekłe zapalenie zatok przynosowych spowodowane niedoleczeniem infekcji, a przy tym mam okrutnie krzywą przegrodę i muszą mi połamać nochala.

zabieg ma sie odbyć w znieczuleniu ogólnym czyli tzw. pełnej narkozie. Oczywiście trochę się stresuję, chciałabym się zapytać czy ktoś z Was kochani przebył zabieg w pełnej narkozie w stanie nerwicy i derealizacji. Bardzo mnie ciekawi jak to wygląda. Czy poinformowano Was o jakichś przeciwskazaniach lub możliwych odchyłach od normy. Oczywiście mam zamiar poinformować lekarza o moich "dolegliwościach", jednak bardzo pomocne byłoby poczytać o Waszych doświadczeniach. Nie ukrywam, ze mam pietra, ze sie nie obudze lub bede świadoma

a to wynika z tego, ze raz podczas zabiegu stomatologicznego zle zareagowałam na miejscowe znieczulenie - przez pol godziny nie było ze mną kontaktu

Syr 11,10: "Synu, nie bierz na siebie zbyt wiele spraw, bo jeśli będziesz je mnożył, nie unikniesz szkody. I choćbyś pędził, nie dopędzisz, a uciekając nie uciekniesz."
-
SibillaMorphine
23 października 2017, o 14:57
Hej! Ja niestety/stety takiej operacji nie miałam aczkolwiek z tego co się orientuję jest to bardzo popularny i bezpieczny zabieg. Co do narkozy to myślę, że nie ma się czym przejmować. Dziwne, że tak Cię powaliło znieczulenie miejscowe bo mój chłopak też ma nerwicę, a często chodził do dentysty i zawsze wszystko przebiegało ok. Wiem, że nie rozwieję Twoich wątpliwości ale mam nadzieję, że chociaż podbuduję. Na pewno pode mną znajdzie się ktoś kto bedzie mial w tym temacie większe doświadczenie. Natomiast ja trzymam za Ciebie kciuki!!!
Odważny to nie ten, kto się nie boi, ale ten, który wie, że istnieją rzeczy ważniejsze niż strach.
-
emek16
23 października 2017, o 18:51
Witaj ja miałem gdzieś z 13 zabiegów w znieczuleniu ogólnym raz nawet miałem w znieczuleniu miejscowym i ogólnym jednocześnie co prawda w tamtym okresie nerwica nie dawała mi się we znaki ale miałem potem takie badanie już w czasie nerwicy gdzie badano mi serce nie pamiętam jak się to badanie nazywało w każdym razie jest podobne do Gastroskopi tylko zamiast żołądek oglądają ci serce i było ono bez żadnych znieczuleń i wychodzę z takiego założenia że jeżeli dało się wytrzymać takie badanie gdzie rurę ma się wsadzoną do przełyku przez ponad godzinę w międzyczasie podają ci różne płynny albo wywołują wymioty to operacje ze znieczuleniem da się przeżyć nałożą ci maskę nie zdążysz doliczyć do 10 i odpłyniesz tylko potem jak się obudzisz nie wstawaj od razu bo może być gleba albo pawik powodzenia.
-
Olalala
- Dyżurny na forum Odważny VIP
23 października 2017, o 18:52
Ja miałam operacje pod narkoza w ciężkiej wtedy jeszcze nerwicy i wszystko ok

-
Ptasiek
23 października 2017, o 18:57
Mialam dwa razy. Masz wylaczona swiadomosc, wiec bajka. Bo nie myslisz. BedZie dobrze. Odplyniesz I juz.
No healing without feeling
-
Candy
28 października 2017, o 23:50
Olalala pisze: ↑23 października 2017, o 18:52
Ola czy podczas tej operacji bralas paroxetyne ? Jak sie czulas po wybudzeniu?
-
AdamGdzies
29 października 2017, o 00:12
Miałem usuwane migdałki w znieczuleniu ogólny jakiś rok temu, no i w trakcie nerwicy, poinformowałem lekarza co i jak, nie brałem leku w dzień albo przeddzień zabiegu. Wszystko okej po wybudzeniu - wiadomo jak to u nerwicowca, też mocno emocjonalnie do tego podchodziłem, niemniej wszystko poszło dobrze.
-
ewagos
29 października 2017, o 08:34
Mam podobny problem, prawdopodobnie będę musiała poddać się operacji usunięcia tarczycy.Bardzo się boję, już mam problemy ze snem ,boję się narkozy albo jakiś sensacji z sercem po wybudzeniu, zdarzają mi się kołatania serca i biorę metocard na nie.Nie wiem już sama jak ja dam radę
-
Olalala
- Dyżurny na forum Odważny VIP
29 października 2017, o 08:34
Candy pisze: ↑28 października 2017, o 23:50
Olalala pisze: ↑23 października 2017, o 18:52
Ola czy podczas tej operacji bralas paroxetyne ? Jak sie czulas po wybudzeniu?
Nie, nie bralam, ja juz paro nie biorę od 3 lat. Porozmawiaj moze z lekarzem o swoich wątpliwościach? Po wybudzeniu to wiadomo, ja bylam totalnie oslabiona, bo to byl zabieg, utrata krwi, Itd.