Każdy dorosły jest odpowiedzialny za to, co ma w życiu. Jeśli czegoś mu brakowało w dzieciństwie, może sobie to dać jako dorosły.

Wyjdz z roli ofiary kreuj się na zwycięzcę z taką samą mocą z jaką kreowałeś rolę ofiary , bo jeżeli kreujesz się na ofiarę to wywołujesz tą ofiarę w sobie , chodzi o to żeby wydobyć z siebie siłę która w każdym z nas jest . Tak samo jak każdy może być zwycięzcą jak i ofiarą , bo każdy ma w sobie pokłady słabości i można w tej słabości pływać czasami tonąć , unosić się na powierzchni i litować się nad sobą i mówić wszystko jest niesprawiedliwe ludzie mnie nie kochają , nie lubią , odrzucają jeżeli tak mówisz i tak myślisz to tworzysz w sobie ofiarę

Ofiara ciągle rozgląda się na innych i mówi ten mnie nie lubi to mi się nie udało , ten ma lepiej niż ja , o ten jest winny temu że ja się tak zle dziś czuję ... dlatego że on wczoraj powiedział coś takiego że było mi przykro , albo robi coś żeby mi zaszkodzić ,tym przez cały czas zajmuje się ofiara , szukaniem winnych !!! I obwinianiem innych ludzi o swoje życie , o swoje złe samopoczucie o swój smutek odrzucenie i wszystkie inne podobne sprawy . Zamiast zajmować się tym co robią albo myślą inni ludzie użyj tej siły i energii do stworzeni czegoś swojego we własnym życiu .

Więc namawiam Was przestańcie być ofiarą dlatego że tracicie w ten sposób mnóstwo siły i mnóstow czasu na użalanie się nad sobą , na mówienie że w mojej rodzinie to było tak i że nikt się mną nie zajmował , rodzice nie mieli dla mnie czasu albo że ciągle były awantury , albo że było dużo alkoholu ... TO już jest nie ważne to już sie zdarzyło to było dawno !!!
Odsuń to zostaw to za sobą ! Naprawdę to już jest nie ważne , jeżeli będziesz to ciągnęła za sobą jeśli będziesz z tego ciągnęła przekonanie że to ma zły wpływ na Twoje życie to znów będziesz tworzyła w sobie ofiarę zamiast tworzyć w sobie kogoś kto ma siłę
Nie ma żadnych winnych w ogóle wyrzuć to ze swojej pamięci . Nie ma nikogo kto jest winny ani Ty sam też nie jesteś winny , dlatego że jeśli nie zrobiłaś czegoś wcześniej co powinnaś była zrobić co by Cię doprowadziło do lepszego miejsca w życiu to dobrze nie zrobiłaś tego to zamknięte , to już było a teraz , teraz możesz zrobić każdą rzecz którą uważasz za ważną . Uwierz mi masz w sobie ocena siły , nie użalaj się nad sobą nie szukaj winnych wyjdz z tego bajorka rozpaczy i zacznij działać !
schanis22