Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Ofiara losu

Materiały użytkowników, którzy stworzyli ciekawy materiał ale nie w takiej ilości aby stworzyć im osobny dział.
Regulamin forum
Uwaga! Attention! Achtung! 注意广告!
Ten dział poświęcony jest materiałom forumowym, służą one "do odczytu" czyli nabywania informacji i ewentualnie komentarza. Nie opisuj tu swojej historii, objawów i nie zadawaj pytań o zaburzenia.
Jeśli masz taką potrzebę przejdź na stronę główną forum - Kliknij - do sekcji FORUM DYSKUSYJNE, tam masz dostępnych wiele działów do rozmów, pytań itp.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
schanis22
Zarejestrowany Użytkownik

6 maja 2019, o 21:47

OFIARA LOSU ;) :lov:

Każdy dorosły jest odpowiedzialny za to, co ma w życiu. Jeśli czegoś mu brakowało w dzieciństwie, może sobie to dać jako dorosły. :lov:

Wyjdz z roli ofiary kreuj się na zwycięzcę z taką samą mocą z jaką kreowałeś rolę ofiary , bo jeżeli kreujesz się na ofiarę to wywołujesz tą ofiarę w sobie , chodzi o to żeby wydobyć z siebie siłę która w każdym z nas jest . Tak samo jak każdy może być zwycięzcą jak i ofiarą , bo każdy ma w sobie pokłady słabości i można w tej słabości pływać czasami tonąć , unosić się na powierzchni i litować się nad sobą i mówić wszystko jest niesprawiedliwe ludzie mnie nie kochają , nie lubią , odrzucają jeżeli tak mówisz i tak myślisz to tworzysz w sobie ofiarę :buu: , ale równie dobrze można pływać w oceanie swojej siły . :hercio:

Ofiara ciągle rozgląda się na innych i mówi ten mnie nie lubi to mi się nie udało , ten ma lepiej niż ja , o ten jest winny temu że ja się tak zle dziś czuję ... dlatego że on wczoraj powiedział coś takiego że było mi przykro , albo robi coś żeby mi zaszkodzić ,tym przez cały czas zajmuje się ofiara , szukaniem winnych !!! I obwinianiem innych ludzi o swoje życie , o swoje złe samopoczucie o swój smutek odrzucenie i wszystkie inne podobne sprawy . Zamiast zajmować się tym co robią albo myślą inni ludzie użyj tej siły i energii do stworzeni czegoś swojego we własnym życiu . :lov: Kiedy zrozumiesz że nie chcesz być ofiarą zaczną dziać sie cuda ! :si

Więc namawiam Was przestańcie być ofiarą dlatego że tracicie w ten sposób mnóstwo siły i mnóstow czasu na użalanie się nad sobą , na mówienie że w mojej rodzinie to było tak i że nikt się mną nie zajmował , rodzice nie mieli dla mnie czasu albo że ciągle były awantury , albo że było dużo alkoholu ... TO już jest nie ważne to już sie zdarzyło to było dawno !!!
Odsuń to zostaw to za sobą ! Naprawdę to już jest nie ważne , jeżeli będziesz to ciągnęła za sobą jeśli będziesz z tego ciągnęła przekonanie że to ma zły wpływ na Twoje życie to znów będziesz tworzyła w sobie ofiarę zamiast tworzyć w sobie kogoś kto ma siłę💪 . To co Ty możesz zrobić ze swoim życiem w jaki spsób możesz zmienić siebie i swoje życie teraz , tu i teraz od nowa i zależy tylko od Ciebie . Możesz tak siedzieć użalać się nad sobą że ktoś jest winny temu jakie masz życie a ja Ci powiem wcale NIE !!!

Nie ma żadnych winnych w ogóle wyrzuć to ze swojej pamięci . Nie ma nikogo kto jest winny ani Ty sam też nie jesteś winny , dlatego że jeśli nie zrobiłaś czegoś wcześniej co powinnaś była zrobić co by Cię doprowadziło do lepszego miejsca w życiu to dobrze nie zrobiłaś tego to zamknięte , to już było a teraz , teraz możesz zrobić każdą rzecz którą uważasz za ważną . Uwierz mi masz w sobie ocena siły , nie użalaj się nad sobą nie szukaj winnych wyjdz z tego bajorka rozpaczy i zacznij działać !

schanis22

Obrazek
W zdrowym ciele zdrowy duch , zdrowa głowa zdrowy brzuch.
Nerwica jest małą ściemniarą francą , wróblicą cwaniarą . Plącze nam nogi i mówi idż ! Wkręceni w zgubną nić .
Świata nie naprawisz - napraw siebie .
Awatar użytkownika
Sine
Odburzony i pomocny użytkownik

19 listopada 2019, o 22:56

Piękny post. Serio 💜 wynalazlam go wśród postów bez odpowiedzi, dziwne, że nikt go nie skomentował od maja a przecież on dodaje tyle energii do pracy nad sobą, nad zaburzeniem... Mnie się mega podoba :-)
Możesz mieć albo wymówki albo rozwiązania, ale nie możesz mieć ich obu naraz.
Awatar użytkownika
schanis22

20 listopada 2019, o 20:50

Sine pisze:
19 listopada 2019, o 22:56
Piękny post. Serio 💜 wynalazlam go wśród postów bez odpowiedzi, dziwne, że nikt go nie skomentował od maja a przecież on dodaje tyle energii do pracy nad sobą, nad zaburzeniem... Mnie się mega podoba :-)
Dziękuję Madzia ... może tytuł odstrasza :lov: :))
Dla mnie ten post też jest super dużo mi pomógł :si
Nerwica jest małą ściemniarą francą , wróblicą cwaniarą . Plącze nam nogi i mówi idż ! Wkręceni w zgubną nić .
życie

20 listopada 2019, o 21:47

To chyba słowa Beaty Pawlikowskiej. Bo pamiętam, że mi na jakimś etapie też pomogły.
Wczoraj byłem bystry
i chciałem zmieniać świat.
Dziś jestem mądry,
więc zmieniam siebie.
Rumi
Awatar użytkownika
schanis22

20 listopada 2019, o 21:49

życie pisze:
20 listopada 2019, o 21:47
To chyba słowa Beaty Pawlikowskiej. Bo pamiętam, że mi na jakimś etapie też pomogły.
Tak Beaty Pawlikowskiej ... ale trochę pozmieniałam :lov:
ODPOWIEDZ