Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Odstawienie lekow a DD

Forum dotyczące derealizacji i depersonalizacji.
Dzielimy się tutaj naszymi historiami, objawami, wątpliwościami oraz wszystkim co nas dręczy mając derealizację.
Dopisz się do istniejącego tematu lub po prostu jeśli chcesz stwórz nowy własny wątek.
ODPOWIEDZ
Klaudia55
Zarejestrowany Użytkownik

11 kwietnia 2019, o 13:50

Hejka! Oj dawno mnie tu nie bylo, ale to dlatego, ze od kilku miesiecy zyje sobie "normlanie" -wróciłam do siebie a o nerwicy zapomnialam ;) generalnie wracam do Was z zapytaniem,gdzyz z lekow juz jakis czas temu praktycznie zeszlam i zostal mi tylko Spamilan od okolo miesiaca dawkuje 1 tabletke dziennie ( moj lekarz jeszcze o tym nie wie, że zeszlam z 3 tabletek na 1 :o ) i wszystko jest ogolnie ok, ale od kilku dni mam meeeeeg mocne sny- dosc nieprzyjemne no i momemtami w ciagu dnia wpada mi lekka derealizacja, trwajaca kilka chwil. Powiedzcie- zrobilam zle sama schodzac z dawki ? Czy moze po prostu organizm sie adaptuje do schodzenia z lekow i jednak wiadomo ze cos tam sie musi pewnie w neuroprzekazniakch poustawiac stad te sajdy ? Tylko blagam nie piszcie ze nerwica wraca bo w to nie uwierze,ani nie przyjmuje do wiadomosci :D
usunietenaprosbe
Gość

11 kwietnia 2019, o 14:03

Hej, skoro lepiej się czulas to normalne że schodzisz z dawki, myślę że dobrze zrobiłaś :) chociaz ja bym skonsultowal telefonicznie schodzenie z dawki :D mimo wszystko za jakis czas powinnas przyzwyczaic organizm do życia bez leku :)
Klaudia55

11 kwietnia 2019, o 16:06

Na pewno to jeszcze skonsultuje :) zastanawia mnie po prostu zwiazek tego co sie dzieje z odstawieniem lekow
usunietenaprosbe
Gość

11 kwietnia 2019, o 16:12

Klaudia55 pisze:
Na pewno to jeszcze skonsultuje :) zastanawia mnie po prostu zwiazek tego co sie dzieje z odstawieniem lekow
Na pewno mozesz czuć się troszkę gorzej przy odstawieniu, ale nie koniecznie ito na sto procent nie jest żaden nawrót :D !
Powodzenia i życzę tej upragnionej normalności!
Klaudia55

11 kwietnia 2019, o 16:44

SCIBEK849 pisze:
11 kwietnia 2019, o 16:12
Klaudia55 pisze:
Na pewno mozesz czuć się troszkę gorzej przy odstawieniu, ale nie koniecznie ito na sto procent nie jest żaden nawrót :D !
Powodzenia i życzę tej upragnionej normalności!
Nie no o to juz sie nie boje 😁😁😁 dziekuje Ci slicznie i zycze Tobie tego rowniez!
Klaudia55

11 kwietnia 2019, o 20:14

Up
Awatar użytkownika
ddd
Odburzony Wolontariusz Forum

12 kwietnia 2019, o 12:04

Schodzenie z leków może nie być przyjemne i zawsze wiązać się z jakimiś doznaniami, skoro pojawiły się one w tym okresie to trzeba uznać, że to od tego i nie kręcić się znowu wokół setki pytań.
Skoro czułaś się dobrze i wykonywałaś pracę nad sobą regularnie to nie masz się czym martwić. Sny mogą być takie różne i przy wchodzeniu na leki i na lekach i przy odstawianiu.
(muzyka - my słowianie)

Zaburzeni wiemy jak nerwica na nas działa, wiemy jak DD nam w bani rozpi***ala. To jest taa nerwica i lęk, to jest teen depersony wkręt!

Autor Zordon ;p
Klaudia55

12 kwietnia 2019, o 21:24

ddd pisze:
12 kwietnia 2019, o 12:04
Schodzenie z leków może nie być przyjemne i zawsze wiązać się z jakimiś doznaniami, skoro pojawiły się one w tym okresie to trzeba uznać, że to od tego i nie kręcić się znowu wokół setki pytań.
Skoro czułaś się dobrze i wykonywałaś pracę nad sobą regularnie to nie masz się czym martwić. Sny mogą być takie różne i przy wchodzeniu na leki i na lekach i przy odstawianiu.
No tak masz racje.. widze, ze musze sie troszke zatrzymac i znowu wyluzowac bo skoro az tu mnie przywialo to fakt- jakies watpliwosci mną motają jeszcze 🤔 po prostu musze i ten kolejny etap przetrwac jak zawsze i bedzie lepiej :)
Awatar użytkownika
andrew

12 kwietnia 2019, o 23:25

To leki. Sny motają się podczas odstawiania także jak już ddd napisał. Znajdź terapeutę, który ogarnia odstawianie bo w tym czasie dobrze mieć coś więcej niż psychiatrę, który zwykle podchodzi do wątku odstawiania w sposób książkowy. Lepiej mieć kogoś kto Nas zna i łączy to z terapią a jeśli nie terapią to Naszymi możliwościami.
ODPOWIEDZ