Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Forum dotyczące derealizacji i depersonalizacji.
Dzielimy się tutaj naszymi historiami, objawami, wątpliwościami oraz wszystkim co nas dręczy mając derealizację.
Dopisz się do istniejącego tematu lub po prostu jeśli chcesz stwórz nowy własny wątek.
-
Klaudia55
- Zarejestrowany Użytkownik
11 kwietnia 2019, o 13:50
Hejka! Oj dawno mnie tu nie bylo, ale to dlatego, ze od kilku miesiecy zyje sobie "normlanie" -wróciłam do siebie a o nerwicy zapomnialam

generalnie wracam do Was z zapytaniem,gdzyz z lekow juz jakis czas temu praktycznie zeszlam i zostal mi tylko Spamilan od okolo miesiaca dawkuje 1 tabletke dziennie ( moj lekarz jeszcze o tym nie wie, że zeszlam z 3 tabletek na 1 :o ) i wszystko jest ogolnie ok, ale od kilku dni mam meeeeeg mocne sny- dosc nieprzyjemne no i momemtami w ciagu dnia wpada mi lekka derealizacja, trwajaca kilka chwil. Powiedzcie- zrobilam zle sama schodzac z dawki ? Czy moze po prostu organizm sie adaptuje do schodzenia z lekow i jednak wiadomo ze cos tam sie musi pewnie w neuroprzekazniakch poustawiac stad te sajdy ? Tylko blagam nie piszcie ze nerwica wraca bo w to nie uwierze,ani nie przyjmuje do wiadomosci

-
usunietenaprosbe
- Gość
11 kwietnia 2019, o 14:03
Hej, skoro lepiej się czulas to normalne że schodzisz z dawki, myślę że dobrze zrobiłaś

chociaz ja bym skonsultowal telefonicznie schodzenie z dawki

mimo wszystko za jakis czas powinnas przyzwyczaic organizm do życia bez leku

-
Klaudia55
11 kwietnia 2019, o 16:06
Na pewno to jeszcze skonsultuje

zastanawia mnie po prostu zwiazek tego co sie dzieje z odstawieniem lekow
-
usunietenaprosbe
- Gość
11 kwietnia 2019, o 16:12
Klaudia55 pisze: ↑11 kwietnia 2019, o 16:06

Na pewno mozesz czuć się troszkę gorzej przy odstawieniu, ale nie koniecznie ito na sto procent nie jest żaden nawrót

!
Powodzenia i życzę tej upragnionej normalności!
-
Klaudia55
11 kwietnia 2019, o 16:44
SCIBEK849 pisze: ↑11 kwietnia 2019, o 16:12
Klaudia55 pisze: ↑11 kwietnia 2019, o 16:06

Na pewno mozesz czuć się troszkę gorzej przy odstawieniu, ale nie koniecznie ito na sto procent nie jest żaden nawrót

!
Powodzenia i życzę tej upragnionej normalności!
Nie no o to juz sie nie boje

dziekuje Ci slicznie i zycze Tobie tego rowniez!
-
Klaudia55
-
ddd
- Odburzony Wolontariusz Forum
12 kwietnia 2019, o 12:04
Schodzenie z leków może nie być przyjemne i zawsze wiązać się z jakimiś doznaniami, skoro pojawiły się one w tym okresie to trzeba uznać, że to od tego i nie kręcić się znowu wokół setki pytań.
Skoro czułaś się dobrze i wykonywałaś pracę nad sobą regularnie to nie masz się czym martwić. Sny mogą być takie różne i przy wchodzeniu na leki i na lekach i przy odstawianiu.
(muzyka - my słowianie)
Zaburzeni wiemy jak nerwica na nas działa, wiemy jak DD nam w bani rozpi***ala. To jest taa nerwica i lęk, to jest teen depersony wkręt!
Autor Zordon ;p
-
Klaudia55
12 kwietnia 2019, o 21:24
ddd pisze: ↑12 kwietnia 2019, o 12:04
Schodzenie z leków może nie być przyjemne i zawsze wiązać się z jakimiś doznaniami, skoro pojawiły się one w tym okresie to trzeba uznać, że to od tego i nie kręcić się znowu wokół setki pytań.
Skoro czułaś się dobrze i wykonywałaś pracę nad sobą regularnie to nie masz się czym martwić. Sny mogą być takie różne i przy wchodzeniu na leki i na lekach i przy odstawianiu.
No tak masz racje.. widze, ze musze sie troszke zatrzymac i znowu wyluzowac bo skoro az tu mnie przywialo to fakt- jakies watpliwosci mną motają jeszcze

po prostu musze i ten kolejny etap przetrwac jak zawsze i bedzie lepiej

-
andrew
12 kwietnia 2019, o 23:25
To leki. Sny motają się podczas odstawiania także jak już ddd napisał. Znajdź terapeutę, który ogarnia odstawianie bo w tym czasie dobrze mieć coś więcej niż psychiatrę, który zwykle podchodzi do wątku odstawiania w sposób książkowy. Lepiej mieć kogoś kto Nas zna i łączy to z terapią a jeśli nie terapią to Naszymi możliwościami.