Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Odstawienie Depralin

Forum poświęcone: nerwicy lękowej, atakom paniki, agorafobii, hipochondrii (wkręcaniu sobie chorób), strach przed "czymś tam" i ogólnie stanom lękowym np. lęk wolnopłynący.
Możesz dopisać się do istniejącego już tematu lub po prostu stworzyć nowy.
Tutaj umieszczamy swoje objawy, historie, przeżycia. Dzielimy się doświadczeniami i jednocześnie znajdując ulgę dajemy innym pocieszenie oraz swego rodzaju ulgę, że nie są sami.
ODPOWIEDZ
Grlt
Nowy Użytkownik

18 kwietnia 2023, o 14:51

Cześć 😊

To mój pierwszy wpis chociaż podgladalam Was juz od jakiegos czasu 🤣 bardzo możliwe, że powielam temat 🙄 ale potrzebuje Waszego wsparcia

Depralin biorę od półtora roku w różnych dawkach nawet 30 mg.. później przez 20 mg baaardzo długo. Razem z moim lekarzem doszliśmy do wniosku, że czas na odstawienie, schodziłam do 15 potem do 10.. parę tyg na 10 mg wszystko idealnie, skończyłam brać i trzask. Zawroty glowy, ataki paniki, odklejenie 😪

Nie wiem co powinnam zrobić czekam na wizytę u lekarza. Czy wszystkie te objawy są związane z odstawieniem i miną czy mam nawrót choroby.. nie wiem co mam o tym myśleć.

Jakie są Wasze doświadczenia?
jadzia96
Zarejestrowany Użytkownik

18 kwietnia 2023, o 18:48

Pytanie brzmi czy polegasz tylko na tabletkach czy chodzisz tez na psychoterapię lub sama się odburzasz?
Hiszpanek

18 kwietnia 2023, o 19:19

Ogólnie ja nie mowie ze branie lekow jest złe bo sam biore/brałem lecz, najlepszym okresem w odburzaniu w DD albo nerwicy jest okres w którym sie o tym powoli zapominaa z lekami to działa tak ze pewnie przez ten cały okres brania leków u ciebie półtora roku to pewnie co łykanie tabletki przypominasz sobie ze masz takie cos tak dd czy nerwica i jakby podswiadomosc wie ze nadal jest jakies zagrozenie
Grlt
Nowy Użytkownik

18 kwietnia 2023, o 21:13

jadzia96 pisze:
Pytanie brzmi czy polegasz tylko na tabletkach czy chodzisz tez na psychoterapię lub sama się odburzasz?
Chodziłam na terapię ładnych kilka miesięcy tydzień w tydzien ale zaczęłam mieć wrażenie, że już nic więcej z niej nie wezmę
jadzia96

18 kwietnia 2023, o 21:37

Grlt pisze:
18 kwietnia 2023, o 21:13
jadzia96 pisze:
Chodziłam na terapię ładnych kilka miesięcy tydzień w tydzien ale zaczęłam mieć wrażenie, że już nic więcej z niej nie wezmę

Sama jestem na setalofcie, ale mi zaś dużo daje terapia. A może spróbuj posłuchać odburzania u chłopaków i w między czasie odstawić tabletki?
ODPOWIEDZ