Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Odstawianie SSRI
- GaunterODim
- Hardcorowy "Ryzykant" Forum
Jasne, że tak! Aczkolwiek jeżeli nie zacząłeś brać jeszcze leków, to dobrze się zastanów czy są na pewno konieczne, zanim je weźmiesz 

- Natalie1208
- Zarejestrowany Użytkownik
Ja brałam 1.5 roku wenafleksyne 150 mg. Bardzo dobrze na mnie działał ten lek. W styczniu podjęłam decyzje o odtsawieniu, oczywsicie pod okiem psychiatry. Odtsawiałysmy stopniowo przez 3 miesiące i w maju przestałam cąłkowicie zażywać lek. Niestety akurat ja miałam bardzo silny zespół dyskontynuacji ( ale podobno wenafleksyna jest szczególnie trudna do odstawienia, w sensie daje duzo skutków ubocznych). Przeczekałam 2 tyg i o ile fiyzczne objawy odtsawienia minęły to psychicznie wróciłam do stanu sprzed zażywania, o ile nie gorszego. Próbowałam jeszcze zaciskać zęby i wytrzymać, bardzo nie chciałam wracać do leczenia, ale niestety nie udało się. Po konsultacji z psychologiem wróciłam do leków i teraz, popowrocie bede kontynuować jednocześnie terapie 

- katarzynka
- Dyżurny na forum Odważny VIP
Mahut, leki psychotropowe to nie cukierki, nie włączamy I nie odstawiamy kiedy nam się podoba. Kiedy jest konieczność zażywania leku, to uwierz, że nie myśli się o tym, czy będzie trudny w odstawieniu, ale podkreślam konieczność, bo są takie stany, że bez leków nie da rady funkcjonować. Ja łykałam I łykam w dalszym ciągu zarówno ssri, jak I snri I jest to kwestia indywidualna organizmu, jak I symptomów zaburzeń. Dlatego nie warto generalizować 

jeśli życie sprawia, że nie możesz ustać, uklęknij.
nie mów Bogu, że masz wielki problem. powiedz swojemu problemowi, że masz wielkiego Boga.
nie mów Bogu, że masz wielki problem. powiedz swojemu problemowi, że masz wielkiego Boga.
- katarzynka
Mahut, przede wszystkim nie podejmuj żadnych decyzji bez konsultacji z lekarzem, nie odstawiaj na własną rękę, bo możesz pogorszyć sprawę. Oczywiście, najlepiej byłoby nie przyjmować w ogóle leków, ale niekiedy jest taka konieczność i nie można też popadać ze skrajności w skrajność, jakby leki miały być najgorszym wrogiem.
- katarzynka
No jasne, na forum jest mnóstwo takich osób, które z powodzeniem odstawiły leki
Wszystko jest jednak uzależnione indywidualnie od organizmu, a także od etapu na jakim jesteśmy w naszym odburzaniu