Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Odstawianie leków
-
- Zarejestrowany Użytkownik
Hej. Jestem na etapie odstawiania leków. Czy ktoś z Was odstawiał kiedyś psychotropy? Jak się wtedy szuliście? Osobiście powiem, że odczuwam niepokój ale staram się go lekceważyć. Jedyne co mi bardzo przeszkadza to objawy grypopodobne. Ciągle jestem zmęczona i mam zatkany nos. Czy ktoś miał podobnie? Brałam przez rok paroksetynę.
-
- Administrator
Dokładnie, wszystko będzie dobrze, są to typowe objawy po przyzwyczaeniu umyslu i organizmu do danego związku chemicznego. Także spokojnie, minie. Poza tym to tez może być zwykłe przeziębienie, więc nie martw się tym. 

'Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą'
'Lepiej jest umrzeć stojąc, niż żyć na kolanach.'
'Puk puk, strach puka do drzwi, otwiera mu odwaga a tam nikogo nie ma.'
Jest dobrze, dobrze. Jest źle, też dobrze
'Odwaga to nie brak strachu, to działanie pomimo strachu'
Ty nie jesteś zaburzeniem, a zaburzenie nie jest Tobą
Odburzony
Konsultacja Skype
'Lepiej jest umrzeć stojąc, niż żyć na kolanach.'
'Puk puk, strach puka do drzwi, otwiera mu odwaga a tam nikogo nie ma.'
Jest dobrze, dobrze. Jest źle, też dobrze
'Odwaga to nie brak strachu, to działanie pomimo strachu'
Ty nie jesteś zaburzeniem, a zaburzenie nie jest Tobą
Odburzony
Konsultacja Skype
- Grześ
- Odważny i aktywny forumowicz
Wytrzymaj 2-3 tygodnie , będzie lepiej
Tak było u mnie
U Ciebie może i szybciej to będzie 

Jedyne co trzeba zrobić to zająć miejsce w kolejce sukcesu i nie dać się z niej wypchnąć"
“Jeśli sądzisz, że potrafisz to masz rację. Jeśli sądzisz, że nie potrafisz- również masz rację.”
“Naszą największą słabością jest poddawanie się. Najpewniejszą drogą do sukcesu jest zawsze próbowanie po prostu jeden, następny raz.”
“Osoba, która twierdzi, że coś jest niemożliwe nie powinna przeszkadzać osobie, która właśnie to robi.”
“Jeśli sądzisz, że potrafisz to masz rację. Jeśli sądzisz, że nie potrafisz- również masz rację.”
“Naszą największą słabością jest poddawanie się. Najpewniejszą drogą do sukcesu jest zawsze próbowanie po prostu jeden, następny raz.”
“Osoba, która twierdzi, że coś jest niemożliwe nie powinna przeszkadzać osobie, która właśnie to robi.”
- martusia1979
- Odburzony i pomocny użytkownik
to normalne ja tez czulam niepokój , moze być łamanie w kościach to normalne zresztą w ulotce będziesz miała jakie są objawy przy odstawianiu zapoznaj się z nimi może też wystąpić ogólne pogorszenie stanu . Naszczęście to trwa od 2 do 3 tygodni zależy od organizmu nie jest to nic grożnego.
strach-przed-smiercia-szalenstwem-i-utrata-kontroli-t427.html
-
Haha dzięki jesteście kochani
) Ciągle się tylko smarcze i kicham jak sierota jakaś
Aramis, a na co brałeś Parogen? Ja niestety miałam depresję (nie wynikającą z nerwicy). Podejrzewam, że gdybym miała nerwice dużo łatwiej byłoby ją pokonać (nie żebym się chwaliła, bliska mi osoba miała z tym do czynienia i wiedziałaby jak mi pomóc). Cóż poczekam tydzień jak nie przejdzie to skocze do rodzinnego
)

-
- Odburzony Wolontariusz Forum
To ze ktos bliski mial nerwice to nie nie znaczyloby ze kwestia odburzania zostalaby przeniesiona od razu do twojego umyslu 
Depresja o charakterze lękowym, nie rozni sie wiele od nerwicy, to nie jest tak ze to jest gorsze zaburzenie

Depresja o charakterze lękowym, nie rozni sie wiele od nerwicy, to nie jest tak ze to jest gorsze zaburzenie

- martusia1979
Tu bym ponegocjowała 

-
Ja zdecydowanie za szybko podjelam decyzje o odstawieniu leku, bralam pol roku. Po odstawieniu dokuczaly mi straszne zachwiania rownowagi, po miesiacu nerwica wrocila i to chyba ze zdwojona sila 
-- 2 września 2015, o 15:15 --
Ja zdecydowanie za szybko podjelam decyzje o odstawieniu leku, bralam pol roku. Po odstawieniu dokuczaly mi straszne zachwiania rownowagi, po miesiacu nerwica wrocila i to chyba ze zdwojona sila
-- 2 września 2015, o 15:16 --

-- 2 września 2015, o 15:15 --

- zebulon
Leki czesto maskują objawy , po odstawieniu objawy wracają ... tak to jest bylem uzalezniony od clonazepamu wiec wiem jak to jest.
Każda droga zaczyna się od pierwszego kroku .
Piekło nerwicy tworzymy sami sobie ...
Nie pozwól żeby życie straciło sens przez osobę, która po prostu nie była Ciebie warta.
nerwica przypomina prowadzenie codziennie konia do weterynarza żeby sprawić czy na pewno nie jest wielbłądem ( cytat który mnie rozbawił )
Piekło nerwicy tworzymy sami sobie ...
Nie pozwól żeby życie straciło sens przez osobę, która po prostu nie była Ciebie warta.
nerwica przypomina prowadzenie codziennie konia do weterynarza żeby sprawić czy na pewno nie jest wielbłądem ( cytat który mnie rozbawił )
-
Ja na szczescie nie zdazylam sie uzalezni, chociaz jak widzialam ostatnia tabletke to miewalam dziwne leki
teraz staram sie wyjsc z tego bez lekow, mimo ze mam je w domu
wierze ze sie uda
-- 2 września 2015, o 15:50 --
Ja na szczescie nie zdazylam sie uzalezni, chociaz jak widzialam ostatnia tabletke to miewalam dziwne leki
teraz staram sie wyjsc z tego bez lekow, mimo ze mam je w domu
wierze ze sie uda

- martusia1979
nat_a pisze:Ja na szczescie nie zdazylam sie uzalezni, chociaz jak widzialam ostatnia tabletke to miewalam dziwne lekiteraz staram sie wyjsc z tego bez lekow, mimo ze mam je w domu
wierze ze sie uda
Ja na szczescie nie zdazylam sie uzalezni, chociaz jak widzialam ostatnia tabletke to miewalam dziwne lekiteraz staram sie wyjsc z tego bez lekow, mimo ze mam je w domu
wierze ze sie uda
czekaj bo nie rozumie .. odstawiałas ale za szybko podjelas decyzje o odstawianiu....wiec bierzesz leki czy nie ?