Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Lęki odeszły, ale przyszła pustka... przejsciowo ?

Forum poświęcone: nerwicy lękowej, atakom paniki, agorafobii, hipochondrii (wkręcaniu sobie chorób), strach przed "czymś tam" i ogólnie stanom lękowym np. lęk wolnopłynący.
Możesz dopisać się do istniejącego już tematu lub po prostu stworzyć nowy.
Tutaj umieszczamy swoje objawy, historie, przeżycia. Dzielimy się doświadczeniami i jednocześnie znajdując ulgę dajemy innym pocieszenie oraz swego rodzaju ulgę, że nie są sami.
Awatar użytkownika
sennajawie
Hardcorowy "Ryzykant" Forum

28 grudnia 2018, o 23:05

Brawo wszyscy 👏👏👏👏 ^^ ^^ ;ok
Chciałam pamiętać jak rozpaczliwa jest ciemność, by pełniej móc cieszyć się nowym światłem.

Nie walcz z nerwicą, przytul ją mocnym uściskiem :si

"Byłam zmęczona ciągłą introspekcją. Pragnęłam prostoty, a wpakowałam się w nowe komplikacje. Powoli, w bólach zrywałam z siebie kolejne warstwy odczuć i przeinaczeń. Bałam się, że gdy dojdę do końca nic już tam nie będzie. Tylko czarna dziura."
karoolpl
Zarejestrowany Użytkownik

29 grudnia 2018, o 00:39

Kokosowy pisze:
28 grudnia 2018, o 22:09
Po prostu przyzwyczajano nas w odburzaniu do olewania lęków A powinniśmy też smutki. Damy radę, nie jesteśmy w tym sami !
Ja sądzę że jednak jest o tym mówione, ale pod postacią emocji i tego że emocje trzeba przepuszczać, nie wypierać, nie blokować, każda emocja musi przelecieć, i to My decydujemy czy zostajemy z Nią na dłużej czy olewamy, niech będzie emocja smutku, no ale właśnie trzeba ją olać, no chyba że masz ochotę posmutać, popłakusiać etc. to rób to, ale właśnie bez doszukiwania się drugiego dna, bo wszystkie emocje są ważne.
Podczas wychodzenia z zaburzenia, często jest tak że te emocje "mniej przyjemne" wracają jako pierwsze, czy też jeżeli kogoś nie odcięło od emocji to częściej towarzyszą dlatego że są mocniejsze i bardziej zwracamy na nie uwagę.

Dlatego w odburzaniu ważne jest to żeby wszystkie emocje docenić, traktować jako ważne, tylko część z nich jeżeli chcemy pozbyć się danego stanu, ignorować, nie blokować, tylko ignorować, pozwalać Sobie na lepsze i gorsze chwilę, każdy stan emocjonalny akceptować i przeżywać :)
ODPOWIEDZ