Cześć
Czy u kogoś z was również występuje uporczywy lęk przed uduszeniem, hiperwentylacją? Do tego uczucie, że nie można wziąć pełnego wdechu, ciągłe ziewanie w obawie, że zabraknie powietrza itd. Szczególnie doskwiera mi to gdy mam gdzieś wyjść. Martwię się wtedy, że z powodu paniki będzie mi się ciężko oddychało. Jak sobie z tym radzicie?
Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Oddychanie
-
- Zarejestrowany Użytkownik
Miałem kiedyś coś takiego, czułem jakby coś ciężkiego leżało mi na płucach, nie mogłem złapać do końca powietrza, w moim wypadku pomógł taki wewnętrzny dialog,ze mam zdrowe płuca i sie nie uduszę i to jest tylko w głowie, po kilku atakach paniki potem zaczęło to powoli wracać do normy...Najgorzej bylo w upalne dni albo duszne , wtedy to wszystko mi się potęgowało, w dni chłodne albo jesienno zimowe miałem te objawy o 80 % mniejsze albo znikome.
Zawsze możesz iść na badania płuc, na pewno wyjdzie wszystko ok i też może Twoja glowa złapie trochę luzu, bo zrozumiesz,ze to tylko stres i nie grozi Ci uduszenie?
Zawsze możesz iść na badania płuc, na pewno wyjdzie wszystko ok i też może Twoja glowa złapie trochę luzu, bo zrozumiesz,ze to tylko stres i nie grozi Ci uduszenie?

-
Hej . Jednym z moich somatow jest uczucie duszności. Zwykle pojawia się w stresie lub po nerwowych sytuacjach. Czuję się jakbym była pod wodą i nie mogła nabrać oddechu. Mi pomaga w takich sytuacjach oddychanie przeponą, krótki wdech i dłuższy wydech.
-
Dziękuję bardzo za rady i słowa wsparcia