Mam taki problem, że często jak zasypiam, to za jakiś czas objawy somatyczne wybudzają mnie że snu, czuje ból przez sen.
Jestem wtedy w takim pół śnie, czuje moje somaty i mnie to wybudza. Chce mi się bardzo spać i oczy same się zamykają ale się nie da, bo jak tylko próbuje zasnąć, to pojawia się ból.
Dzieje się tak kiedy idę spać ale dręczą mnie jeszcze jakieś analizy, natręty, napięcie. Wtedy w nocy jak próbuję zasnąć, to pojawiają się somaty. Kiedy nie śpię to tak bardzo nie dokuczają, dopiero jak próbuję zasnąć.
Ma ktoś podobnie?
Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Odczuwanie bólu/somatów przez sen
-
- Zarejestrowany Użytkownik
Ktoś miał podobnie?
-
Jakie masz somaty?
-
Mnie ostatnio wybudzają kłucia pod lewym żebrem.bardzo mnie tam boli od dawna najprawdopodobniej refluks i helikobakter która mam .w każdym razie zasypiam i wybudza mnie ten ból albo kłucie w brzuchu lub bezdech .bóle w klatce.fakt że mam też problem z kręgosłupem piersiowym i te bóle mogą być od tego (tak mi powiedział rehabilitant) tym bardziej że po masażach przez parę dni śpię dobrze bez bólu i za chwilę znów to samo.zwariowac idzieNerwyzestali pisze: ↑15 marca 2022, o 03:26Mam taki problem, że często jak zasypiam, to za jakiś czas objawy somatyczne wybudzają mnie że snu, czuje ból przez sen.
Jestem wtedy w takim pół śnie, czuje moje somaty i mnie to wybudza. Chce mi się bardzo spać i oczy same się zamykają ale się nie da, bo jak tylko próbuje zasnąć, to pojawia się ból.
Dzieje się tak kiedy idę spać ale dręczą mnie jeszcze jakieś analizy, natręty, napięcie. Wtedy w nocy jak próbuję zasnąć, to pojawiają się somaty. Kiedy nie śpię to tak bardzo nie dokuczają, dopiero jak próbuję zasnąć.
Ma ktoś podobnie?
"Kiedy inni oczekują od nas, że staniemy się takimi, jakimi oni chcą żebyśmy byli, zmuszają nas do zniszczenia tego, kim naprawdę jesteśmy. To dosyć subtelny rodzaj morderstwa. Większość kochających rodziców i krewnych popełnia je z uśmiechem na twarzy".
Jim Morrison
Jim Morrison
-
Podbijamy temat, bo ciągle mnie takie wybudzanie ze snu męczy. Ktoś ma podobnie ?
-
Ja w najgorszych momentach prawie wcale nie spałam, jakbym była w ciągłej gotowości do niewiadomo czego. Wiem, jak bardzo to irytujące bo nie dość że lęki dają popalić to jeszcze nie można tego odespać i odpocząć. Mi w tych najgorszych chwilach pomogła relaksacja, na to you tube jest tego całe mnóstwo, może spróbuj poćwiczyć wyciszenie się przrd snem w taki sposób?Nerwyzestali pisze: ↑18 sierpnia 2022, o 02:24Podbijamy temat, bo ciągle mnie takie wybudzanie ze snu męczy. Ktoś ma podobnie ?
-
Mi się chce spać jak cholera ale tak jak mówię, jak zamykam oczy, to mnie wybudzają zaraz somaty.
-
Kto ma jeszcze problem z nasileniem somatow przed spaniem?