Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Męty oczne
-
- Zarejestrowany Użytkownik
macie jakiegoś stałego męta ocznego? czy codziennie są inne? bo ostatnio zauwazylem ze w prawym oku czarna kropka zawsze zapierdala i codzień ta sama. + czy nie zrobić sobie jakiś badań? czy mam wierzyć w to że to iluzja, razem ze śniegiem optycznym?>
-
- Administrator
To nie jest iluzja
Męty oczne to nawet bez zaburzenia występują (ta kropka ta sama).

Patrz, Żyj i Rozmyślaj w taki sposób... aby móc tworzyć własne "cytaty".
Historia moich zaburzeń lękowych i odburzania
Moje stany derealizacji i depersonalizacji i odburzanie
Przykro mi jeżeli na odpowiedź na PW czekasz bardzo długo, niestety ze mną tak może z różnych powodów być :)
Historia moich zaburzeń lękowych i odburzania
Moje stany derealizacji i depersonalizacji i odburzanie
Przykro mi jeżeli na odpowiedź na PW czekasz bardzo długo, niestety ze mną tak może z różnych powodów być :)
-
Wiem że bez ale non stop?
to mam coś z oczami w takim razie, ja kto nie iluzja
-- 6 października 2016, o 12:19 --

-- 6 października 2016, o 12:19 --
Victor pisze:To nie jest iluzjaMęty oczne to nawet bez zaburzenia występują (ta kropka ta sama).
-
Mając nerwicę przerabiałam też męty. Przeszło..choć czasem się pojawiają ale w niewielkim nasileniu.
"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie."
Jan Paweł II.
Jan Paweł II.
-
- Zbanowany
Siema,
Ja wg. okulisty mam podobno bardzo dużo mętów (wynik stożka rogówki i być może stresu oksydacyjnego od ciężkich treningów), ale ich w ogóle nie widzę. Czytałem gdzieś, że mózg musi się "przestawić" żeby widzieć męty. Czasem widzę może jednego, dwa, a wg. okulisty powinienem widzieć ich pełno. Ciekawa sprawa. Gdzieś przeczytałem, że często przy mętach występują "towarzyszące" zaburzenia wzroku: skakanie obrazu na kratach czy kostce brukowej, iluminacja jaskrawych przedmiotów i kształtów, śnieg optyczny. Właśnie te zaburzenia towarzyszące mam.
Ja wg. okulisty mam podobno bardzo dużo mętów (wynik stożka rogówki i być może stresu oksydacyjnego od ciężkich treningów), ale ich w ogóle nie widzę. Czytałem gdzieś, że mózg musi się "przestawić" żeby widzieć męty. Czasem widzę może jednego, dwa, a wg. okulisty powinienem widzieć ich pełno. Ciekawa sprawa. Gdzieś przeczytałem, że często przy mętach występują "towarzyszące" zaburzenia wzroku: skakanie obrazu na kratach czy kostce brukowej, iluminacja jaskrawych przedmiotów i kształtów, śnieg optyczny. Właśnie te zaburzenia towarzyszące mam.
"These bones may be broken, but the spirit can't die"