Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Męty oczne

Forum dotyczące derealizacji i depersonalizacji.
Dzielimy się tutaj naszymi historiami, objawami, wątpliwościami oraz wszystkim co nas dręczy mając derealizację.
Dopisz się do istniejącego tematu lub po prostu jeśli chcesz stwórz nowy własny wątek.
ODPOWIEDZ
Patro1995
Zarejestrowany Użytkownik

5 października 2016, o 12:00

macie jakiegoś stałego męta ocznego? czy codziennie są inne? bo ostatnio zauwazylem ze w prawym oku czarna kropka zawsze zapierdala i codzień ta sama. + czy nie zrobić sobie jakiś badań? czy mam wierzyć w to że to iluzja, razem ze śniegiem optycznym?>
patex

5 października 2016, o 18:06

Wszystko to co piszesz jest normalne to nie jest nawet od nerwicy
Victor
Administrator

5 października 2016, o 18:57

To nie jest iluzja :) Męty oczne to nawet bez zaburzenia występują (ta kropka ta sama).
Patrz, Żyj i Rozmyślaj w taki sposób... aby móc tworzyć własne "cytaty".
Historia moich zaburzeń lękowych i odburzania
Moje stany derealizacji i depersonalizacji i odburzanie

Przykro mi jeżeli na odpowiedź na PW czekasz bardzo długo, niestety ze mną tak może z różnych powodów być :)
Patro1995

6 października 2016, o 12:19

Wiem że bez ale non stop? :D to mam coś z oczami w takim razie, ja kto nie iluzja

-- 6 października 2016, o 12:19 --
Victor pisze:To nie jest iluzja :) Męty oczne to nawet bez zaburzenia występują (ta kropka ta sama).
mała Mi 84

6 października 2016, o 13:37

Mając nerwicę przerabiałam też męty. Przeszło..choć czasem się pojawiają ale w niewielkim nasileniu.
"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie."
Jan Paweł II.
Awatar użytkownika
Guett
Odważny i aktywny forumowicz

6 października 2016, o 15:17

Ja tez mam mety non stop a oczy sa zdrowe. I z czasem zauwazylem ze jest ich coraz wiecej. No ale da sie z tym zyc.
i'm tired boss
Euzebiusz
Zbanowany

15 października 2016, o 08:55

Siema,

Ja wg. okulisty mam podobno bardzo dużo mętów (wynik stożka rogówki i być może stresu oksydacyjnego od ciężkich treningów), ale ich w ogóle nie widzę. Czytałem gdzieś, że mózg musi się "przestawić" żeby widzieć męty. Czasem widzę może jednego, dwa, a wg. okulisty powinienem widzieć ich pełno. Ciekawa sprawa. Gdzieś przeczytałem, że często przy mętach występują "towarzyszące" zaburzenia wzroku: skakanie obrazu na kratach czy kostce brukowej, iluminacja jaskrawych przedmiotów i kształtów, śnieg optyczny. Właśnie te zaburzenia towarzyszące mam.
"These bones may be broken, but the spirit can't die"
ODPOWIEDZ