Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Objawy

Być może masz jakąś kwestię do poruszenia związaną z nerwicą i lękiem?
A nie wiesz w który powyższy dział dodać temat, bo choćby pasuje to do każdej nerwicy?
Zrób to w takim razie tutaj.
Dział ten zawiera różne tematy, sprawy, wydarzenia w życiu związane z nerwicą i lękiem.
ODPOWIEDZ
Kata159.
Nowy Użytkownik

18 czerwca 2025, o 09:18

Czy od nerwicy można przestać czuć temperaturę otoczenia i nie czuć smaku jedzenia ? Już nie wiem co o tym myśleć . Zaczęło się od tego , że dźwignęłam coś ciężkiego wtedy nagle przeszedł mnie prąd po całym ciele, zrobiło mi się słabo i gorąco , zaczęłam się cała trzęsc ... Wtedy odrealnilo mnie na kilka miesięcy, od tamtej pory drętwieją mi ręce i nogi .
Smak czasami wraca , ale temperatury nie czułam przez ponad rok do czasu operacji wycięcia wyrostka .
Po operacji czułam się świetnie przez dwa tygodnie , później zaczęłam stresować się powrotem do pracy . Po jakiś dwóch , trzech tygodniach po powrocie znów przestałam odczuwać temperature .
Wtedy nagle piszczy mi w uchu robi mi się słabo i mnie odcina .

Przepraszam jeśli jest napisane nieskładnie, ale mam problem z koncentracją i czuje się ostatnio taka oszołomiona
Mokami
Zarejestrowany Użytkownik

18 czerwca 2025, o 10:33

Tak, można przy nerwicy nie odczuwać temperatury otoczenia. Drętwienie kończyn też przerabiałam. Miałam też uczucie mrowienie w dłoniach i głowie. Po przejściu kompleksowych badań i zaczęciu leczenia objawy znacznie zelżały. Jednak warto by skonsultować się z lekarzem by wykluczyć inne przyczyny, wtedy można zacząć rozprawiać się z nerwicą.
Kata159.
Nowy Użytkownik

18 czerwca 2025, o 11:05

Tylko ja byłam u dwóch neurologów , jedna Pani mnie wyśmiała i powiedziała, że to niemożliwe żeby nie czuć temperatury
Drugi patrzył na mnie dziwnie , ale kazała zrobi EEG (czekam na wyniki) i bolerioze( jeszcze nie zrobiłam )
Mokami
Zarejestrowany Użytkownik

23 czerwca 2025, o 08:48

Jeśli wyniki będą ok to poszukaj porady u psychiatry lub psychologa. Psychiatra może dać skierowane na inne badania jeśli będzie miał wątpliwości co do diagnozy.
ODPOWIEDZ