Witam wszystkich serdecznie. Jestem kobietą mam 30 lat z nerwicą lękowa zmagam się od bardzo wielu. Zaczęło się latem 2011 roku po kłopotach zdrowotnych, przeszłam zapaść później chorobę posurowicza, zapalenie stawów i gdy zdało mi się że wróciłam do zdrowia przyszła ona nerwica, jeszcze wtedy nie wiedziałam że to ona, kołatanie serca, panika, uczucie zawirowania w głowie, szybko lekarz, wyniki wszystko oki. Przeżyłam dni leżące, nie mogłam podnieść głowy z poduszki gdyż czułam się jakbym miała zemdlec, zawroty głowy były okropne, później strach przed zostaniem samej w domu, zaczęłam tego unikać, zawsze ktoś musiał być, gdy mąż jechał do pracy, ja jechałam do rodziców, teściów, siostry aby nie byc samej. Wizyta u psychiatry, leki, chwila ich brania i wkręt że jest jeszcze gorzej. Przestałam je brać i zaczęłam chodzić do psychologa. Był czas lepszy, chwila spokoju do czasu gdy mąż nie wyjechał w 2013 za granicę, wszystko wróciło, strach bycia samej w domu, panika, zawroty, gula w gardle, drżenie i tak trwa do dziś. Nie chodzę do psychologa ani nie zasiegam porad psychiatry nie wiem czy to błąd , mam taka nadzieję że dam radę z tym wszystkim sama. Po to mi to forum, oraz filmiki na yt założycieli forum. Wiem że muszę przekręcić tą śrubę w głowie , staram się i zmagam sie z tym każdego dnia. Mam ataki paniki lecz powoli widzę że umiem je kontrolować. Dziś np musiałam jechać do innego miasta do lekarza, w połowie drogi (jechałam oczywiscie z mamą nigdy nie jezdze sama poza miasto) zlapala, gula w gardle, odretwienie, i uczucie ze zemdleje za kierownicą, lyk wody i rozum wraca, i powtarzanie w głowie, nie bądź glupia juz blisko,nic Ci nie jest i dojechalam i wrocilam , jestem z siebie dumna ze powoli zaczelam rozumiec ze to nic z moim cialem a jedynie moje mysli.
Tak na koniec , dziękuję bardzo za przyjęcie na forum, mam nadzieję że dowiem się tu wiele ciekawego jak sobie z tym radzic i bede tez mogla komus doradzic. Pozdrawiam serdecznie.
Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Nowa.
- eiviss1204
- Odburzony Wolontariusz Forum
Heyka
Czytaj materiały i sluchaj nagran
to co opisujesz to klasyczna nerwica wielu ludzi tutaj odburzylo się (wyzdrowialo
także glowa do gory. Pracuj nad sobą. Życzę bys jak najszybciej ogarnela temat

Czytaj materiały i sluchaj nagran

- eyeswithoutaface
- Moderator
Witaj na forum 
Jak najwięcej rób takich małych kroków do przodu! Pozdrowienia

Jak najwięcej rób takich małych kroków do przodu! Pozdrowienia

"Nie pytaj, czego potrzebuje świat. Zapytaj raczej, co sprawia, że ożywasz, i zrób to.
Bo to, czego świat potrzebuje, to ludzie, którzy budzą się do życia."
Bo to, czego świat potrzebuje, to ludzie, którzy budzą się do życia."