Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Nowa na forum :)

Forum poświęcone: nerwicy lękowej, atakom paniki, agorafobii, hipochondrii (wkręcaniu sobie chorób), strach przed "czymś tam" i ogólnie stanom lękowym np. lęk wolnopłynący.
Możesz dopisać się do istniejącego już tematu lub po prostu stworzyć nowy.
Tutaj umieszczamy swoje objawy, historie, przeżycia. Dzielimy się doświadczeniami i jednocześnie znajdując ulgę dajemy innym pocieszenie oraz swego rodzaju ulgę, że nie są sami.
ODPOWIEDZ
martix
Zarejestrowany Użytkownik

25 stycznia 2016, o 17:00

Witam wszystkich, chciałabym się przywitać, jako że jestem na forum od niedawna :D

Mam stresujące życie, w ostatnim czasie nawarstwiło mi sie sporo problemów i na początku października "włączyla mi się" derealizacja. Objawia ona sie u mnie chyba dość łagodnie: zaburzenia widzenia, słuchu, uczucie bańki na głowie, zagubienie w czasie, problemy z koncentracją, zapominanie wszystkiego, wrażenie, że jestem nie do końca obudzona ze snu, że połowa bodźców z otoczenia do mnie nie dochodzi. Na początku mojego zaburzenia byłam totalnie załamana, nie wiedziałam co się ze mną dzieje, ciągle płakałam, nie miałam na nic ochoty.. Ale w ostatnim czasie się ogarnęłam, przestałam nakręcać, a to głównie dzięki materiałom z tego forum :si Przyjmuję sertralinę, ale wiem, że to nie jest prawdopodobnie rozwiązanie długoterminowe.. Staram się postepowac zgodnie z tym, co tutaj mówią wszyscy mądrzy ludzie :D Przestałam analizowac to jak się czuję, zajęłam się codziennymi obowiązkami, a przede wszystkim nauką do egzaminów, bo właśnie jestem w trakcie sesji :) W ciągu dnia często zapominam o DD, właściwie to się do tego chyba trochę przezwyczaiłam.. straszne :twisted:
Niestety jestem niecierpliwa z natury i mam obawy, że jesli za jakiś czas mi to nie przejdzie, to znowu zacznę się wkurzać :< No ale zobaczymy :)

Taka moja historia, witam wszystkich jeszcze raz :)
PS. to forum to super sprawa ^^
Awatar użytkownika
Joannaw27
Odburzony i pomocny użytkownik

25 stycznia 2016, o 21:52

Witaj
COCO JUMBO I DO PRZODU
Awatar użytkownika
Lipton
Dyżurny na forum Odważny VIP

25 stycznia 2016, o 21:58

Miło Cię widzieć ;-) Tez do cierpliwych nie należę ale od razu mówię że jednak kwestia odburzania to też kwestia ćwiczenia cierpliwości :D
Najczęstszą przyczyną niepokoju jest poszukiwanie spokoju
Magda321
Odważny i aktywny forumowicz

25 stycznia 2016, o 22:16

Witam na forum, rozgość się i miłego odburzania :)
Miej wyjebane, a będzie ci dane :)
martix
Zarejestrowany Użytkownik

25 stycznia 2016, o 23:20

PaulinaDobrevv pisze:Witam na forum, rozgość się i miłego odburzania :)
Hmmm, czy to moze byc mile? :D Ale dziękuję oczywiście :)
Magda321
Odważny i aktywny forumowicz

27 stycznia 2016, o 19:49

Wydaje się, że nie, ale z odpowiednim podejściem można z nerwiczki wiele lekcji wyciągnąć i nauczyć się wiele o samym sobie.A to raczej jest dobre :D
Miej wyjebane, a będzie ci dane :)
ODPOWIEDZ