Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Nikt nie ma tego co ja

Forum poświęcone: nerwicy lękowej, atakom paniki, agorafobii, hipochondrii (wkręcaniu sobie chorób), strach przed "czymś tam" i ogólnie stanom lękowym np. lęk wolnopłynący.
Możesz dopisać się do istniejącego już tematu lub po prostu stworzyć nowy.
Tutaj umieszczamy swoje objawy, historie, przeżycia. Dzielimy się doświadczeniami i jednocześnie znajdując ulgę dajemy innym pocieszenie oraz swego rodzaju ulgę, że nie są sami.
ODPOWIEDZ
adventurer523cx
Zarejestrowany Użytkownik

23 września 2020, o 22:21

Witam.Z gory zaznaczam ze w najwiekszym skrocie opiszę swoją historię zeby nie zamólac.A więc tak trwa to juz kilkanascie lat.Byle czym się zdenerwuję i od razu na drugi dzien fatalny nastroj ucisk w czole,chce się płakać goraczka od 37 do 37,5 swiatlowstret dolina kilka dni pozniej kilka dni minimalnie lepiej znowu zdenerwowanie i znowu to samo tak kilkanascie lat.Caly czas pobudzony agresywny albo ospaly poprostu szereg roznych zachowan gorsza koncentracja,pamięc itd.Oczywiscie stres nerwica miedzy ludzmi ale powiem tak stres mozna pokonaca ale jak masz od stresu zdenerwowania napiecia nerwowego i scina na drugi dzien fatalnym nastrojem i wiesz ze bedzei trwal przez najblizsze kilka dni i niczym nie jestes w stanie sobie pomoc to jest to poprostu straszne cierpienie.Potrafiłem sie tak denerwowac ze trzaslem sie z nerwow,robilem plytki w domu chcialem zeby bylo dokladnie i tez doprowadzilem sie do zdenerwowania ciaglego napiecia.Powiem wiecej uslyszalem o wypadku ktos zginal zdenerwowalem sie i chcialo mi sie plakac takie nagle zdenerwowanie wewnetrzne i scisk na placz,byle czym sie potrafie zdenerwowac to jest najciezsze w tym cierpieniu.Dodam ze stosowalem hydroxyzinum polowke a nawet mniej cwiartki ale glownie chcialo sie spac.Korzystalem z antydepreantow tylko dwa tygodnie troszke lepiej pozniej nawet wieksze dawki nie pomagaly.Teraz stosuję Neurol 0,5 i biore polowke wybiorczo.Co robic zaczynac z duzych dawek i pozniej schodzic zeby sie wyciszyc?Moze mi brakuje mineralow i witamin tak jak poleca w ksiązce Zdrowy Mozg autor?
kruszyna7733

24 września 2020, o 06:03

2 tyg to antydepresanty nawet nie zdążą się rozkręcić i żaden normalny lekarz nie stosuje ich odrazu w najwyższej dawce tylko stopniowo zaczyna od minimalnej i trochę słabo że myślisz że nikt tutaj nie ma tego co ty nawet jeśli nie identycznie to każdy się tu zmaga że swoim cierpieniem, 37 nie jest gorączka stres może podnosić nieco temperaturę , proponuje iść na terapię tylko do dobrego psychologa i jeśli leki to też u lekarza który nie zaczyna od max dawek tylko stopniowo sprawdza reakcje na lek czasem na jego działanie trzeba miesiąc i dłużej czekać więc 2 tyg to nie żadne leczenie
Awatar użytkownika
ddd
Odburzony Wolontariusz Forum

25 września 2020, o 14:25

No to skoro nikt tego nie ma, to po co w ogóle odpowiadać, skoro i tak nikt tego nie ma i nie rozumie? ;) Poczytaj najpierw trochę watki na forum.
(muzyka - my słowianie)

Zaburzeni wiemy jak nerwica na nas działa, wiemy jak DD nam w bani rozpi***ala. To jest taa nerwica i lęk, to jest teen depersony wkręt!

Autor Zordon ;p
adventurer523cx

25 września 2020, o 23:21

ddd pisze:
No to skoro nikt tego nie ma, to po co w ogóle odpowiadać, skoro i tak nikt tego nie ma i nie rozumie? ;) Poczytaj najpierw trochę watki na forum.
To pokaz mi kto ma tak jak ja kilkanascie lat dokladnie 16?Czekam moze znasz wiecej niz jedną osobę
adventurer523cx

25 września 2020, o 23:36

kruszyna7733 pisze:
2 tyg to antydepresanty nawet nie zdążą się rozkręcić i żaden normalny lekarz nie stosuje ich odrazu w najwyższej dawce tylko stopniowo.Korzystalem z antydepreantow tylko dwa tygodnie troszke lepiej pozniej nawet wieksze dawki nie pomagaly.Tzn ze bralem antydepresanty latami a bylo 2 tyg tylko lepiej a pozniej znowu zle bo antydepresanty nie dzialają
adventurer523cx

25 września 2020, o 23:43

kruszyna7733 pisze:
i trochę słabo że myślisz że nikt tutaj nie ma tego co ty nawet jeśli nie identycznie to każdy się tu zmaga że swoim cierpieniem
To pokaz mi takiego co ma to kilkanascie lat dokladnie 16.Czekam?
kruszyna7733

26 września 2020, o 12:47

adventurer523cx pisze:
25 września 2020, o 23:43
kruszyna7733 pisze:
i trochę słabo że myślisz że nikt tutaj nie ma tego co ty nawet jeśli nie identycznie to każdy się tu zmaga że swoim cierpieniem
To pokaz mi takiego co ma to kilkanascie lat dokladnie 16.Czekam?
Ludzie mają niektórzy nerwicę od dziecka w tym ja więc takie licytacje są całkowicie bez sensu lepiej pomysł nad tym co zrobić żeby to zmienić
Awatar użytkownika
ddd

26 września 2020, o 14:50

adventurer523cx pisze:
25 września 2020, o 23:21
ddd pisze:
To pokaz mi kto ma tak jak ja kilkanascie lat dokladnie 16?Czekam moze znasz wiecej niz jedną osobę
Oczywiście, że tak, takich historii gdzie zaburzenia ludzie mają od dziecka jest na forum setki, ale w czytaniu wyręczał Cię nie będę. Masz najgorzej? To miej. :)
(muzyka - my słowianie)

Zaburzeni wiemy jak nerwica na nas działa, wiemy jak DD nam w bani rozpi***ala. To jest taa nerwica i lęk, to jest teen depersony wkręt!

Autor Zordon ;p
witorrr98

26 września 2020, o 14:52

Widziałem osoba, która nerwice miała 40 lat. Sama zresztą napisała to pod jednym z filmów forumowych, sam byłem zszokowany. Jest to tylko kwestia pracy, tylko też nie samemu. Najlepiej udaj się do psychologa po wsparcie i sam działaj przy okazji i szukaj rozwiązań, a potem podziel się z psychologiem i on cię nakieruje na właściwą ścieżkę działania. Samemu trudno w tym stanie cokolwiek na dłuższą metę ciągnąć, bo gdy jesteś w "głowie", nie wiesz jak to wygląda "z zewnątrz" lub "z trzeciej osoby" i gdzie popełniasz błąd.Po to właśnie jest psycholog :)
znerwicowana_ja

27 września 2020, o 06:13

adventurer523cx pisze:
Witam.Z gory zaznaczam ze w najwiekszym skrocie opiszę swoją historię zeby nie zamólac.A więc tak trwa to juz kilkanascie lat.Byle czym się zdenerwuję i od razu na drugi dzien fatalny nastroj ucisk w czole,chce się płakać goraczka od 37 do 37,5 swiatlowstret dolina kilka dni pozniej kilka dni minimalnie lepiej znowu zdenerwowanie i znowu to samo tak kilkanascie lat.Caly czas pobudzony agresywny albo ospaly poprostu szereg roznych zachowan gorsza koncentracja,pamięc itd.Oczywiscie stres nerwica miedzy ludzmi ale powiem tak stres mozna pokonaca ale jak masz od stresu zdenerwowania napiecia nerwowego i scina na drugi dzien fatalnym nastrojem i wiesz ze bedzei trwal przez najblizsze kilka dni i niczym nie jestes w stanie sobie pomoc to jest to poprostu straszne cierpienie.Potrafiłem sie tak denerwowac ze trzaslem sie z nerwow,robilem plytki w domu chcialem zeby bylo dokladnie i tez doprowadzilem sie do zdenerwowania ciaglego napiecia.Powiem wiecej uslyszalem o wypadku ktos zginal zdenerwowalem sie i chcialo mi sie plakac takie nagle zdenerwowanie wewnetrzne i scisk na placz,byle czym sie potrafie zdenerwowac to jest najciezsze w tym cierpieniu.Dodam ze stosowalem hydroxyzinum polowke a nawet mniej cwiartki ale glownie chcialo sie spac.Korzystalem z antydepreantow tylko dwa tygodnie troszke lepiej pozniej nawet wieksze dawki nie pomagaly.Teraz stosuję Neurol 0,5 i biore polowke wybiorczo.Co robic zaczynac z duzych dawek i pozniej schodzic zeby sie wyciszyc?Moze mi brakuje mineralow i witamin tak jak poleca w ksiązce Zdrowy Mozg autor?
Hej.wg mnie to jesteś WWO. Czyli wysoko wrażliwą osobą. Nie neguje tego że masz nerwice, to już musi zdiagnozować lekarz. Natomiast to co piszesz ze usłyszałes o wypadku i się zdenerwowałes to podchodzi pod WWO. Poczytaj, są testy online za free można zrobić. Na YouTube jest bardzo dużo ciekawych filmów. Ja dopiero niedawno dowiedziałam się że jestem WWO, co potwierdzila mi też mija terapeutka. Bycie osoba wysoko wrażliwą to nie choroba to jest bardzo wrażliwy układ nerwowy. A powiedz jak było w dzieciństwie? Bo to dość istotne.
"Kiedy inni oczekują od nas, że staniemy się takimi, jakimi oni chcą żebyśmy byli, zmuszają nas do zniszczenia tego, kim naprawdę jesteśmy. To dosyć subtelny rodzaj morderstwa. Większość kochających rodziców i krewnych popełnia je z uśmiechem na twarzy".
Jim Morrison
Awatar użytkownika
MałaMaruda
Odważny i aktywny forumowicz

27 września 2020, o 11:29

A tak z innej beczki, sprawdzałeś badania ogólne? Tarczycę?
"Hold on! I know you're scared,
But you're so close to heaven...
Don't know but you know when you get there (...)
You don't know, you're almost near it.

All this time - you're just tryin' not to lose it,
You can always learn to fly - you never do until you do it"

[LP - Tightrope]
adventurer523cx

13 października 2020, o 15:10

znerwicowana_ja pisze:
27 września 2020, o 06:13
adventurer523cx pisze:
Hej.wg mnie to jesteś WWO. Czyli wysoko wrażliwą osobą. Nie neguje tego że masz nerwice, to już musi zdiagnozować lekarz. Natomiast to co piszesz ze usłyszałes o wypadku i się zdenerwowałes to podchodzi pod WWO. Poczytaj, są testy online za free można zrobić. Na YouTube jest bardzo dużo ciekawych filmów. Ja dopiero niedawno dowiedziałam się że jestem WWO, co potwierdzila mi też mija terapeutka. Bycie osoba wysoko wrażliwą to nie choroba to jest bardzo wrażliwy układ nerwowy. A powiedz jak było w dzieciństwie? Bo to dość istotne.
Tak naprawdę wysoce wrazliwy co ci jeszcze ta terapeutka wymysli zebys tylko do niej chodzila.Kazdy majacy nerwice zaburzenia lękowe i nastepstwo depresja jest w jakis sposob wrazliwy.To nie choroba jak masz depresje,zaburzenia lękowe stresy to nie choroba napewno nie
adventurer523cx

13 października 2020, o 15:13

witorrr98 pisze:
26 września 2020, o 14:52
Widziałem osoba, która nerwice miała 40 lat. Sama zresztą napisała to pod jednym z filmów forumowych, sam byłem zszokowany. Jest to tylko kwestia pracy, tylko też nie samemu. Najlepiej udaj się do psychologa po wsparcie i sam działaj przy okazji i szukaj rozwiązań, a potem podziel się z psychologiem i on cię nakieruje na właściwą ścieżkę działania. Samemu trudno w tym stanie cokolwiek na dłuższą metę ciągnąć, bo gdy jesteś w "głowie", nie wiesz jak to wygląda "z zewnątrz" lub "z trzeciej osoby" i gdzie popełniasz błąd.Po to właśnie jest psycholog :)
Nerwice razem z depresja ze stale masz fatalny nastrój,chce sie plakac tyle lat to trwa?Depresja to chyba bardziej zaburzenie biochemiczne a tabsy nie pomagaja przetestowalem je
znerwicowana_ja

13 października 2020, o 15:20

Myslisz ze poszlam powiedziała mi na dzien dobry "pani jest wwo nie ma się czym przejmować?" nie! Mozna mieć nerwice i nie być wwo. Można być wwo i nie mieć neriwcy, mozna mieć jedno i drugie, na terapię chodzę poradzić sobie z nerwica a nie leczyć się z wwo.jestem wwo odkąd pamiętam, od dziecka typ kiedyś nie wiedziałam że to wysoka wrażliwość. Mówiłam sobie ze jestem "inna" . Nerwica przyszła w dorosłym wieku.
PS ale jak widzę twoje podejście to myślę sobie faktycznie nikt nie m tego co ty
"Kiedy inni oczekują od nas, że staniemy się takimi, jakimi oni chcą żebyśmy byli, zmuszają nas do zniszczenia tego, kim naprawdę jesteśmy. To dosyć subtelny rodzaj morderstwa. Większość kochających rodziców i krewnych popełnia je z uśmiechem na twarzy".
Jim Morrison
ODPOWIEDZ