Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Nie rozumiem tego

Forum poświęcone: nerwicy lękowej, atakom paniki, agorafobii, hipochondrii (wkręcaniu sobie chorób), strach przed "czymś tam" i ogólnie stanom lękowym np. lęk wolnopłynący.
Możesz dopisać się do istniejącego już tematu lub po prostu stworzyć nowy.
Tutaj umieszczamy swoje objawy, historie, przeżycia. Dzielimy się doświadczeniami i jednocześnie znajdując ulgę dajemy innym pocieszenie oraz swego rodzaju ulgę, że nie są sami.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
JohnnyEDM
Zarejestrowany Użytkownik

2 października 2015, o 00:05

Słuchajcie ja rozumiem dd, które momentami jest naprawdę silne, ataki paniki bo wyszedłem z tego dziadostwa nie wdawając się w nakręcanie. Jednak są momenty kiedy ja naprawde nic nie robie, tak jak dziś przyszedłem do domu spokojny i nagle poczułem ogromne napięcie i i mnie jeszcze bardziej odrealniło i mocne uciski. Tak jak mówie, nic a nic nie robiłem, nawet sie nie stresowałem, tylko spokojnie wsadzałem do jedzenie do mikrofalówki. I pojawiło się widzenie kontrastowe, skanowanie jak z aparatu, w dodatku momentami w dd mam wrażenie jakbym ciągle czuł lęk. Żeby bez powodu tak o były takie odczucia napięcia i towarszysące mu temu objawy, to jest dla mnie dziwne, skąd to się bierze. Przecież ja siedziałem spokojnie.
Awatar użytkownika
truskawkowo
Odważny i aktywny forumowicz

2 października 2015, o 00:22

Oprócz świadomości działa także podświadomość, poza tym nerwica to podstępna hiena. Nie daj się jej! Dobrze że się nie wkręcasz, rób tak dalej, a w końcu odpuści :)
Więcej osiągniesz uśmiechem, niż wyrąbiesz mieczem.
William Shakespeare
ODPOWIEDZ