Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Nie ma we mnie wiary w wyleczenie

Forum poświęcone: nerwicy lękowej, atakom paniki, agorafobii, hipochondrii (wkręcaniu sobie chorób), strach przed "czymś tam" i ogólnie stanom lękowym np. lęk wolnopłynący.
Możesz dopisać się do istniejącego już tematu lub po prostu stworzyć nowy.
Tutaj umieszczamy swoje objawy, historie, przeżycia. Dzielimy się doświadczeniami i jednocześnie znajdując ulgę dajemy innym pocieszenie oraz swego rodzaju ulgę, że nie są sami.
ODPOWIEDZ
Petysana13
Zarejestrowany Użytkownik

6 marca 2023, o 20:28

Czy mogę powiedzieć psychologowi i psychoterapeucie że nie ma we mnie za bardzo wiary w moje wyleczenie? Czy specjalista nadal będzie chciał wtedy podjąć że mną współpracę? A nie wierzę w moje wyleczenie przez depresję, a konkretnie jej dwa objawy - pesymizm (czarnowidztwo przyszłości) i niskie poczucie własnej wartości (brak przekonania że ja dam radę nad sobą właściwie pracować)
Zumba

7 marca 2023, o 12:47

Petysana13 pisze:
Czy mogę powiedzieć psychologowi i psychoterapeucie że nie ma we mnie za bardzo wiary w moje wyleczenie? Czy specjalista nadal będzie chciał wtedy podjąć że mną współpracę? A nie wierzę w moje wyleczenie przez depresję, a konkretnie jej dwa objawy - pesymizm (czarnowidztwo przyszłości) i niskie poczucie własnej wartości (brak przekonania że ja dam radę nad sobą właściwie pracować)
Oczywiście że możesz, na psychoterapii trzeba być mega szczerym wobec siebie samego przede wszystkim. Poza tym gdzieś tam daleko daleko w środku chyba jednak jakąś wiara jest skoro podejmujesz się terapii.
Awatar użytkownika
jacobsen

7 marca 2023, o 13:02

Petysana13 pisze:
Ja myślę, że powinnaś ☺️ nad tym i nad całą resztą będziecie właśnie pracować ☺️ mów o wszystkim co uważasz za problem, jeśli będziesz to ukrywać to w jaki sposób psycholog będzie miał Ci pomóc? Trzymam kciuki, brak wiary w lepsze jutro- wszyscy znamy to doskonale, a Ty bądź z siebie dumna. Poszłaś na terapię, a więc walczysz o lepsze jutro dla siebie.
ODPOWIEDZ