Witam
Miałem dziś bardzo krótki atak nerwicy zrobiło mi sie gorąco serce przyspieszylo pojawil sie mały atak paniki. Ale odciagnalem myslenie urealnilem sie i wszystko skonczylo sie bardzo szybko nie tak jak kiedys. Teraz analizuje co zrobilem zle ze do tego doszlo. Wiem ze w nerwicy sa dni lesze i gorsze. Czy jest sens wlasnie tak analizowac skutek i znalezc przyczyne czy po prostu machnac reka pozwolic plynac mysla nie blokowac i zajac sie czyms innym?
Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Nerwica
- Kamień
- Odburzony i pomocny użytkownik
Zdecydowanie to drugie! machnij ręką RÓB TO NA CO MASZ OCHOTE, a te pierdoły w głowie olej! widzisz sam, że da się z tym poradzić 

- Yayatoure
- Odburzony i pomocny użytkownik
Osobiście radziłbym skupiać się na czymś innym niż na analizie dlaczego, z jakiego powodu itp. Żeby analizować trzeba mieć dystans, a jeśli jesteś w nerwicy to ten dystans może być zaburzony.brauniack pisze:Witam
Miałem dziś bardzo krótki atak nerwicy zrobiło mi sie gorąco serce przyspieszylo pojawil sie mały atak paniki. Ale odciagnalem myslenie urealnilem sie i wszystko skonczylo sie bardzo szybko nie tak jak kiedys. Teraz analizuje co zrobilem zle ze do tego doszlo. Wiem ze w nerwicy sa dni lesze i gorsze. Czy jest sens wlasnie tak analizowac skutek i znalezc przyczyne czy po prostu machnac reka pozwolic plynac mysla nie blokowac i zajac sie czyms innym?
-
- Zarejestrowany Użytkownik
Niedlugo zaczynam studia, bede musial wyjechac. Obawiam sie ze epizody z atakami paniki beda sie pojawiac i przeszkadzac w nauce.
Obawiam sie ze nie wlasciwie podchodze do nerwicy i stad te nawroty, co moge wiecej jeszcze dla siebie zrobic aby podswiadomie uswiadomic sie zeby
nie bylo atakow paniki, dd i ogolnie nerwicy?
-- 29 września 2014, o 12:17 --
Jak uzyskac dystans aby moc analizowac?
-- 29 września 2014, o 15:30 --
Czy moglbym prosic tez o odpowiedz Victora?
Obawiam sie ze nie wlasciwie podchodze do nerwicy i stad te nawroty, co moge wiecej jeszcze dla siebie zrobic aby podswiadomie uswiadomic sie zeby
nie bylo atakow paniki, dd i ogolnie nerwicy?
-- 29 września 2014, o 12:17 --
Jak uzyskac dystans aby moc analizowac?
-- 29 września 2014, o 15:30 --
Czy moglbym prosic tez o odpowiedz Victora?
-
brauniack, jak napisał Yayatoure: raczej ciężko Ci będzie uzyskać dystans jesli masz objawy nerwicy. Samo to że myślisz o tym, że może w najbliższej przyszłości coś Ci się stać, działa już na Ciebie i powoduje że się nakręcasz a stąd tylko krok do tego żeby nastąpił atak paniki. Próbowałeś skontaktować się z psychologiem?
-
Chodze na psychoterapie od lipca.