Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Nerwica ?
-
- Zarejestrowany Użytkownik
Tak to jest stres gromadzony sukcesywnie latami,ale zawsze wydawało mi się że daje sobie z tym radę.Dopiero popyt w szpitalu i strach o moje życie odpalił całą gamę różnych objawów.Mam nadzieję że to faktycznie wszystko od nerwicy,a nie wisi nademną kolejne choróbsko.
-
- Gość
Uważam, że dużo chorób może wynikać z braku higieny zdrowia psychicznego, więc skup się przede wszystkim na tym żeby dojść do siebie, żeby zapobiec ewentualnym chorobom psychosomatycznym, immunologicznym i innym. Jak to mówią w zdrowym ciele zdrowy duch 

-
- Gość
No to wiesz, możliwości jest dużo
To forum, leki, może lekarza poprosisz o skierowanie na psychoterapię, jeśli jeszcze nie byłaś... A skoro mówisz, że nie wiesz od czego zacząć to chyba nie byłaś 

-
- Zarejestrowany Użytkownik
Wizytę u psychiatry mam w połowie grudnia więc to jeszcze przedemną.Weszłam na to forum licząc właśnie na to że uzyskam tu jakąś pomoc i wskazówki
A jeśli chodzi o psychoterapię to też odpowiedź brzmi nie,nie byłam.Jak taka psychoterapia wygląda?
A jeśli chodzi o psychoterapię to też odpowiedź brzmi nie,nie byłam.Jak taka psychoterapia wygląda?
-
- Gość
Nurtów jest wiele, musisz poczytać w internecie, żeby się przekonać z opisów, który z nich byłby najbardziej efektywny dla Ciebie. Są terapie indywidualne i są terapie grupowe. W grudniu to już niedługo lekarz zrobi z Tobą wywiad, więc widząc Ciebie napewno lepiej Ci doradzi, co będzie dla Ciebie najlepsze. Na razie chyba pozostaje Ci obserwować posty innych osób i z tego wyciągać dla siebie wnioski, co Ci tak najbardziej w życiu doskwiera i z czego się mogły wziąć te objawy nerwicowe 

-
- Gość
Nie ma sprawy
jeszcze dodam, że jeśli ten opór wynika z braku koncentracji i kłopotów z pamięcią, to to też nerwicowe 

-
- Gość
Minie na pewno, musisz uzbroić się w cierpliwość i czekać na wizytę u psychiatry, staraj się właśnie jak najmniej poświęcać temu uwagę... Jeśli przejmujesz się, że ktoś to zobaczy wykorzystaj możliwości jakie stwarza pandemia
zakładaj maseczkę i mów "przezorny zawsze ubezpieczony" 

-
- Gość
Można powiedzieć, że się uporałam... Teraz bardziej somatyczna choroba mi doskwiera, więc póki co korzystam z forum, żeby utrwalać w sobie nowe przekonania mentalne