Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Nerwica serca

Tutaj znajdziesz wszystkie forumowe materiały (wpisy, nagrania) dotyczące zaburzeń lękowych, depresyjnych, obaw, wątpliwości i rozmaitych lęków, które pozwolą Ci poszerzyć własną świadomość.
A także treści dotyczące własnego rozwoju i przede wszystkim odburzania!
ODPOWIEDZ
Joanna97
Nowy Użytkownik

23 września 2024, o 22:39

Witam , jak poradziliście sobie z nerwicą serca ? Przyspieszenia tętna, kłucia, dławienia, skurcze dodatkowe. Męczy mnie to na codzień. Jak sobie pomóc? Pozdrawiam
Awatar użytkownika
MESJASZ
Zarejestrowany Użytkownik

23 września 2024, o 23:32

Joanna97 pisze:
23 września 2024, o 22:39
Witam , jak poradziliście sobie z nerwicą serca ? Przyspieszenia tętna, kłucia, dławienia, skurcze dodatkowe. Męczy mnie to na codzień. Jak sobie pomóc? Pozdrawiam
Nie poradziłem sobie.

Aktualnie mój puls skacze od 50 do 110 w spoczynku. Spacer to ok. 140. Taki spacer 25 minutowy przy tętnie 140, koniec końców uspokaja moje serce. Techniki relaksacyjne też stosuje na co dzień. Tak obecnie żyje. Ile bym nie spał, to ciężko mi wstać. Taki stan mam od około 2 tygodni. Poprzednio nie miałem problemu z tętnem, a ze skaczącym ciśnieniem, przy którym tętno było normalne i stabilne.

Prawdopodobnie jak ktoś sobie poradził, to tabletkami lub coś w stylu "miałem to gdzieś i przeszło".

:DD
ODPOWIEDZ