Witam wszystkich.
Moje objawy to:
-drżenie lewej nogi przy staniu nasilające się w stresie a wyciszające w pozycji siedzącej lub leżącej,
-drżenie ciała w nocy,
-częste wybudzanie się w nocy,
-
Ogłoszenia
➤ Pierwszy raz z zaburzeniem? >>>> Mechanizm zaburzeń
➤ Jeżeli szukasz Wiktora, to wejdź na stronę - emocjobranie.pl
➤ Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
➤ Pierwszy raz z zaburzeniem? >>>> Mechanizm zaburzeń
➤ Jeżeli szukasz Wiktora, to wejdź na stronę - emocjobranie.pl
➤ Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Nerwica objawy, mała encyklopedia naszych objawów, wpisz się
-
Spokoj
- Zarejestrowany Użytkownik
Ja tez botykam sie z glową. Boli jeden punktJoanka1992 pisze: ↑13 października 2025, o 07:29U mnie właśnie głownie te oczy najgorsze, to zmęczenie i otumanienie (żyć sie nie daanutka1988 pisze: ↑12 października 2025, o 12:05A jak u was z nudnościami? Męczą was? Głowa przestała mi jako tako dokuczać i zostal niewyraźny wzrok i te nieszczęsne nudności.... Co o tym myślicie? W ciąży na.pewno nie jestem![]()
) ja już właściwie jestem pewna ze mam jakiegoś guza raczej - ten ból głowy w jednym punkcie, ciągłe myślenie o tym jednym miejscu że boli , głownie jak dotknę i nacisnę to jest duży bol
Akurat nudności u mnie jakoś zmalały, ale jeszcze się pojawiają - ja tez w ciąży nie jestem, a już mi tez niektórzy sugerowali.
Wczoraj wieczorem wzięłam sobie pół tabletki Alrpox, ale nie odczułam żadnej roznicy ... co o tym myślicie ? Moze za mała dawka ?
Wyrasta wokół mroczny las, osacza z każdej strony. A martwy bezruch ostrzem tną złowieszcze skrzeki wrony. Na ucho coś mi szepcze strach, lecz nigdy nie odpowie, gdzie wyrósł ten złowrogi las - czy tylko w mojej głowie?
-
Polly
Dorzucę coś z własnych doświadczeń bo bardzo dokucza mi pływający ból górnych zębów trzonowych z lewej strony i jest to dosłownie kopanie prądem po zębach i ogólnie mocna nadwrażliwość. Nawet jak idę po schodach to czuje bolesne ukucia w zębach jakby te nerwy były na sznurkach heh Dentysta nie widzi nic co budziłoby podejrzenia nawet na moje życzenie powymieniał stare małe wypełnienia i nic. Zauważyłem jednak utrzymujące się od jakiegoś czasu napięcie w policzku, kości jarzmowj i skroni i postanowiłem potraktować to Alproxem 0,25i co? Ból przeszedł łącznie z napięciem ale na kilka dni do póki znowu to napięcie ponownie nie narosło. Sprawdzone wiele razy i zawsze tak samo czyli to jak najbardziej psychosomatyczne. Więc jeśli ktoś ma podobne objawy niech tą kwestię weźmie pod uwagę zanim da sobie wyrwać trzonowce. Napinają się po prostu mięśnie żucia i szyi i powoduje to problemy z nerwem trójdzielnym i to nie jest ból urojony tylko efekt długotrwałego napięcia psychicznego. Dlatego chwalmy Pana za Alprox. Pzdr
-
Arachner
mija pisze: ↑17 października 2025, o 13:40Warto zrobić sobie rezonans głowy i np. przebadać się u kardiologa, chociaż wiem że bedziesz sobie wmawiać że pewnie wyniki nie sa pewna ale mimo wszystko u mnie np. odrobinę pomogło bo tez byłam pewna że zaraz zejde na zawal i że mam np. glejaka albo jakis inny guz w głowie, stąd zawroty. Najgorsze w moim przypadku jest to, że po badaniach przeszły w dużej mierze zawroty głowy ale pojawiła sie właśnie ta gula w gardle i uczucie ciężaru w klatce połączona z takim zatykaniem się w klatce i przełyku. Dodatkowo wyszedł mi dość wysoki cholesterol to juz wiadomo, zakrzepica murowana, ale zmieniłam dietę i czekam do grudnia po powtórkę badań.Joanka1992 pisze: ↑13 października 2025, o 07:29U mnie właśnie głownie te oczy najgorsze, to zmęczenie i otumanienie (żyć sie nie daanutka1988 pisze: ↑12 października 2025, o 12:05A jak u was z nudnościami? Męczą was? Głowa przestała mi jako tako dokuczać i zostal niewyraźny wzrok i te nieszczęsne nudności.... Co o tym myślicie? W ciąży na.pewno nie jestem![]()
) ja już właściwie jestem pewna ze mam jakiegoś guza raczej - ten ból głowy w jednym punkcie, ciągłe myślenie o tym jednym miejscu że boli , głownie jak dotknę i nacisnę to jest duży bol
Akurat nudności u mnie jakoś zmalały, ale jeszcze się pojawiają - ja tez w ciąży nie jestem, a już mi tez niektórzy sugerowali.
Wczoraj wieczorem wzięłam sobie pół tabletki Alrpox, ale nie odczułam żadnej roznicy ... co o tym myślicie ? Moze za mała dawka ?
to nie cholesterol jest powodem zatykania sie zył a cukier, który uszkadza srodbłonek naczyn, dzieki czemu sie on tam osadza. Kontroluj homocysteine, lipoproteine, fibrynogen, hs crp. i najwaznieszje trojglicerydy, to one sa odpowiedzialne za stłuszczenie watroby, trzustki czy powstanie miazdzycy. Co do badan, to mozna miec ksiazkowe i miec nowotwór, to chemia je dopiero psuje, chyba ze sa juz przerzuty i pojawił sie rak (nie mylic z nowotworem, bo nowotworem jest zwykły włókniak czy tłuszczak)
-
Arachner
a jak wyglada kregosłup szyjny, czy miesnie MOS? nie masz jakiejs skoliozy, głowy przechylonej na ktoras ze stron? poznasz to po kołnierzyku, jesli na któras strone bedzie uciekał, to głowa pochylona bedzie w te sama strone (z reguła jest to prawa strona u osob praworecznych). Jesli jest problem z kregosłupem szyjnym, to moze byc i problem ze wzrokiem, mozse byc ucisk na naczynia krwionosne i nerwy zasilace oko, dodatkowo praca przy komputerze z głowa pochylona powoduje dyskopatie, wypukliny, przepukliny które draznia nerwy i moga stymulowac układ współczulny.anutka1988 pisze: ↑17 października 2025, o 20:46Wyniki krwi mam w normie, crp i ob niskie. Tarczyca ok, tężyczki nie mam, EEG w normie, USG Doppler tez. Rezonans głowy miałam robiony 2 lata temu i wszystko ok. Myślicie że przez te dwa ata mogło coś złego się zadziac? Cały czas jestem w.leku przez tą głowę i niewyraźny wzrok.Joanka1992 pisze: ↑16 października 2025, o 08:13Zatem faktycznie musisz się wyciszyć .. ja wczoraj się trochę wyciszyłam i było jakby lepiej z oczami, ale dalej nie zapomniałam o tym bolącym miejscu na głowie i miałam ciągłe szumy w uszach, teraz też jestem przeziębiona więc może to razem koreluje ..
A w końcu na rezonansie głowy nie byłaś ?
-
Inka103
- Nowy Użytkownik
Moje objawy od 15lat
Uczucie ucisku w głowie (takie jakby dziwne zawroty,chwianie,przy tym niestabilne nogi,uciekajaca podłoga,uczucie że mam jakąś przszkodę pod nogami)
Uczucie słabościwrażenie że zaraz zemdleję, że stracę kontrolę nad sobą, że już upadam i będę potrzebowała pomocy wtedy mam straszny chaos i zamęt w głowie niby wszystko widzę a tak jakby miała wszystko rozmazane takie dziwne uczucie bycia w takiej bańce nie wiem jak to opisać... Bardzo dziwne odczucie ciężkie do opisania
Przewlekłe bóle i sztywność karku ciągłe napięcie w nim
Częsta potrzeba wyjścia z zatłoczonych pomieszczeń w dużych skupiskach ludzi
Dziwne widzenie, jakby taka mgła na oczach ,ucisk ,uczucie piekących oczu, w takim stanie widoczne są te oczy zaczerwienione, takie mętne ,zmęczone.
Często w sklepach w hipermarketach między półkami uczucie dziwnego takiego chaosu podczas patrzenia na akcesoria na półkach wrażenie że nie mogę się skupić na danej rzeczy że wszystko jest chaotyczne zlane nie wiem co wybrać nie wiem na czym mam skupić swój wzrok...
Często w kolejkach robi mi się słabo nie mogę wystać mam wrażenie że osoba która kasuje się przede mną kasuje się wiecznie jestem niespokojna i mam potrzebę wyjścia już już, wtedy coraz bardziej nasila się mój lęk i wszystkie objawy się nasilają
To chyba jedne z najgorszych moich objawów które na co dzień bardzo dezorganizują moje życie i trwają już ze mną 15 lat
Nie potrafię się z nimi zaprzyjaźnić nie potrafię ich zaakceptować ciągle zastanawiam się co to jest skąd się wzięło i czy na pewno to są objawy nerwicy czy może choroby nie wykrytej
Uczucie ucisku w głowie (takie jakby dziwne zawroty,chwianie,przy tym niestabilne nogi,uciekajaca podłoga,uczucie że mam jakąś przszkodę pod nogami)
Uczucie słabościwrażenie że zaraz zemdleję, że stracę kontrolę nad sobą, że już upadam i będę potrzebowała pomocy wtedy mam straszny chaos i zamęt w głowie niby wszystko widzę a tak jakby miała wszystko rozmazane takie dziwne uczucie bycia w takiej bańce nie wiem jak to opisać... Bardzo dziwne odczucie ciężkie do opisania
Dziwne widzenie, jakby taka mgła na oczach ,ucisk ,uczucie piekących oczu, w takim stanie widoczne są te oczy zaczerwienione, takie mętne ,zmęczone.
Często w sklepach w hipermarketach między półkami uczucie dziwnego takiego chaosu podczas patrzenia na akcesoria na półkach wrażenie że nie mogę się skupić na danej rzeczy że wszystko jest chaotyczne zlane nie wiem co wybrać nie wiem na czym mam skupić swój wzrok...
Często w kolejkach robi mi się słabo nie mogę wystać mam wrażenie że osoba która kasuje się przede mną kasuje się wiecznie jestem niespokojna i mam potrzebę wyjścia już już, wtedy coraz bardziej nasila się mój lęk i wszystkie objawy się nasilają
To chyba jedne z najgorszych moich objawów które na co dzień bardzo dezorganizują moje życie i trwają już ze mną 15 lat
Nie potrafię się z nimi zaprzyjaźnić nie potrafię ich zaakceptować ciągle zastanawiam się co to jest skąd się wzięło i czy na pewno to są objawy nerwicy czy może choroby nie wykrytej
-
Michał1988
Wypisz, wymaluj mojej życie. Właśnie to co piszesz o tej bańce jest najtrudniejsza przypadłością do opisania. Ja mówie, że czuje się jak bym miał kask motocyklowy na głowie i patrzył z jego wnętrza. W sklepie to samo, idę ulicą niby wszystko ok wchodzę do biedronki i po chwili zawroty, panika, jakaś dezorientacja i to uczucie natychmiastowego opuszczenia tego sklepu, zakupy w biegu i szybko do auta, żeby tylko usiąść. Ja walczyłem z depresją, która przerodziła się w jakąś nerwicę lękową. Teraz brak płaczu, jest tylko strach 🫣Inka103 pisze: ↑17 czerwca 2026, o 19:02Moje objawy od 15lat
2 załamania nerwowe! Kuracja na Efectinie ER75.