Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Nerwica , napięcia / NIACYNA = VIT B 3 pomaga spróbujecie !
-
- Zarejestrowany Użytkownik
zastanawiam sie czy lepiej brac b kompleks czy jakas jedna witamine z grupy b w duzych dawkach.
Mistrz 2021 (L)
-
- Gość
Jak najbardziej B compleks warto ale nie suplement z apteki za parę złotych bo to za małe dawki. Tylko np poszukać czegoś takiego Swansona. Ja kupuje takie rzeczy na plantamed. Są też zestawy witamin i minerałów. Nie musi być Swanson bo są i tańsze odpowiedniki bardzo dobrej jakości.sebastian86 pisze: ↑24 stycznia 2020, o 20:44zastanawiam sie czy lepiej brac b kompleks czy jakas jedna witamine z grupy b w duzych dawkach.
-
ja formedsu kupowalem , cena wysoka ale jakosc najwyzsza.zero dodatkow. zastanawiam sie czy dawka byla za mala bralem czy moze trzeba dluzej czekac na efekty.LadyAmalthea pisze: ↑24 stycznia 2020, o 20:54Jak najbardziej B compleks warto ale nie suplement z apteki za parę złotych bo to za małe dawki. Tylko np poszukać czegoś takiego Swansona. Ja kupuje takie rzeczy na plantamed. Są też zestawy witamin i minerałów. Nie musi być Swanson bo są i tańsze odpowiedniki bardzo dobrej jakości.sebastian86 pisze: ↑24 stycznia 2020, o 20:44zastanawiam sie czy lepiej brac b kompleks czy jakas jedna witamine z grupy b w duzych dawkach.
Mistrz 2021 (L)
-
- Odważny i aktywny forumowicz
Kurde, sory pomylilem sie
Mialem na mysli fluoksetyne
Ale suma sumaru wit b3 biore 50mg (1 lyzeczka) 

-
amid czy kwas nikotynowy?pitersonic pisze: ↑25 stycznia 2020, o 08:17Kurde, sory pomylilem sieMialem na mysli fluoksetyne
Ale suma sumaru wit b3 biore 50mg (1 lyzeczka)
![]()
Mistrz 2021 (L)
-
- Odważny i aktywny forumowicz
Nie jest wyszczegolnione jaki to rodzaj. Podana inforacja o inulinie jako dodatkowym skladniku 

-
mi znajoma mowila ze tylko kwas nikotynowy jest skuteczny.pitersonic pisze: ↑26 stycznia 2020, o 09:37Nie jest wyszczegolnione jaki to rodzaj. Podana inforacja o inulinie jako dodatkowym skladniku![]()
Mistrz 2021 (L)
-
Witam, od ponad 3 lat zmagam się z depresją 2 lata na lekach potem rok przerwy i od listopada znowu nawrót choroby. Dziś już znacznie lepiej ale powiem wam szczerze że na mnie same leki nie działają. Biorę asertin i deprexolet na noc. Z testu bravermana wynika że mam bardzo duży niedobór gaba i umiarkowany dopaminy i serotoniny.
Według moich doświadczeń duże dawki witamin takich jak B6, B3, Inositol + dieta nisko węglowodanowa + umiarkowana aktywność fizyczna dają najlepsze rezultaty.
B6 dobrze działa na obniżenie napięcia. Taki booster serotoniny. Na początku brałem po 200 mg rano i wieczorem teraz tylko na wieczór 100mg
B3 testuje od tygodnia zacząłem od 500mg Amidu kwasu nikotynowego w tej chwili biorę 1500mg w 3 razy w ciągu dnia i powiem wam że naprawdę robi robotę mam głębszy sen i a w ciągu dnia jestem spokojniejszy i w końcu zaczynam się śmiać: ). Bo na asertinie to raczej tylko sztuczny uśmiech ale lęk trał cały czas. A deprexolet powoduje że mam więcej energii i głębszy sen ale w ciągu dnia robię się agresywny i nerwowy na co również pomaga b3.
Według moich doświadczeń duże dawki witamin takich jak B6, B3, Inositol + dieta nisko węglowodanowa + umiarkowana aktywność fizyczna dają najlepsze rezultaty.
B6 dobrze działa na obniżenie napięcia. Taki booster serotoniny. Na początku brałem po 200 mg rano i wieczorem teraz tylko na wieczór 100mg
B3 testuje od tygodnia zacząłem od 500mg Amidu kwasu nikotynowego w tej chwili biorę 1500mg w 3 razy w ciągu dnia i powiem wam że naprawdę robi robotę mam głębszy sen i a w ciągu dnia jestem spokojniejszy i w końcu zaczynam się śmiać: ). Bo na asertinie to raczej tylko sztuczny uśmiech ale lęk trał cały czas. A deprexolet powoduje że mam więcej energii i głębszy sen ale w ciągu dnia robię się agresywny i nerwowy na co również pomaga b3.
- crazyjack
to ja mam pytanie czy niacyna może się przeterminować? mam taki pojemnik z 200ml szczelnie zamknięty ale juz kilka lat, 2-3 napewno, jak go otwieram nie widzę żadnych zmian zapach cały czas ten sam ostatnio piłem oczywiście flush też był ale miałem przez 2 tygodnie biegunki i nie wiem czy mogę mieć po niacynie biegunkę, teraz się trochę cykam żeby znowu się napić
człowiek nie szczęścia szuka tylko siebie takiego, który najlepiej jest sobą...
- Hightower
Wbrew pozorom - może, w tym przypadku jest to zwykle kwestia 2 lat od upływu terminu ważności wskazanego przez producenta. Czasem szybciej - wszystko zależy od warunków przechowywania (przede wszystkim temperatura i wilgotność). Na szczęście przeterminowanymi witaminami właściwie nie można sobie zaszkodzić (z małymi wyjątkami), tutaj główny problem sprowadza się do stopniowej utraty właściwości, więc od pewnego momentu tabletka staje się po prostu drażetką z nieaktywnymi chemicznie wypełniaczami. Jeśli zareagowałeś, jak twierdzisz, dwutygodniową biegunką (co samo w sobie jest nieco niepokojące, ale zdarza się np. przy regularnym przyjmowaniu magnezu), zdecydowanie odstawiłbym ten preparat i zainwestował w nowy.crazyjack pisze: ↑7 września 2023, o 22:50to ja mam pytanie czy niacyna może się przeterminować? mam taki pojemnik z 200ml szczelnie zamknięty ale juz kilka lat, 2-3 napewno, jak go otwieram nie widzę żadnych zmian zapach cały czas ten sam ostatnio piłem oczywiście flush też był ale miałem przez 2 tygodnie biegunki i nie wiem czy mogę mieć po niacynie biegunkę, teraz się trochę cykam żeby znowu się napić
- crazyjack
Biegunke miałem przed i dziś np a nie pilem niacyny juz prawie 2 tyg, lekarka mowi mi ze mam ibs, zgadzam się po objawach ale doczytalem tez ze to może być sibo
człowiek nie szczęścia szuka tylko siebie takiego, który najlepiej jest sobą...