Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Nerwica , napięcia / NIACYNA = VIT B 3 pomaga spróbujecie !
- Szembek
- Zarejestrowany Użytkownik
A to spoko. Bo w takiej właśnie dawce od ponad roku spożywam niacynę. I w sumie masz rację - różnicy nie ma, zresztą w suplementacji to chyba ciężko dostrzec różnicę, bo zmiany są takie mało namacalne, stopniowe, wymagają czasu.
Zresztą w tym zestawie witamin B co podrzuciłeś też jest niacyna, kupiłem już sobie na pół roku - trochę inna okładka, ale skład taki jak w podanym przez Ciebie.
- enough
czyli 200 mg niacyny jest ok dziennie?Kretu pisze: ↑3 kwietnia 2017, o 19:35https://www.doz.pl/apteka/p4987-Vitamin ... tki_50_szt to musi być dokładnie ten suplement, w takim opakowaniu, nie daj sobie wcisnąć innego pudełka b compleks pomimo że pani Jadzia z apteki będzie Ci tłumaczyć że to jest "to samo" 5 drażetek dziennie.
I'm not much
but I'm all
I have.
but I'm all
I have.
- Kretu
- Odburzony Wolontariusz Forum
Hej, może być przez okres miesiąca. Witaminy z gr B bardzo szybko się uzupełniają jeżeli nie masz problemów z alkoholem. Więc po prostu nie warto ich dłużej brać.
@Szembek, Nie widziałem preparatu ale witaminy z gr B są wydalane z moczem (nadmiar) wiec nie da się ich przedawkować oprócz witaminy b6 która w dawkach powyżej 50mg może spowodować niezły chaos w organizmie i raczej nie warto próbować przekraczać tej dawki. 3-5 drażetek możesz brać przez miesiąc
@Szembek, Nie widziałem preparatu ale witaminy z gr B są wydalane z moczem (nadmiar) wiec nie da się ich przedawkować oprócz witaminy b6 która w dawkach powyżej 50mg może spowodować niezły chaos w organizmie i raczej nie warto próbować przekraczać tej dawki. 3-5 drażetek możesz brać przez miesiąc
Żyj odgrodzony od przeszłości i przyszłości.
- Szembek
Dzięki! Kupiłem 3 opakowania po 50, więc akurat będzie na miesiąc po 5 sztuk.Kretu pisze: ↑3 kwietnia 2017, o 22:30@Szembek, Nie widziałem preparatu ale witaminy z gr B są wydalane z moczem (nadmiar) wiec nie da się ich przedawkować oprócz witaminy b6 która w dawkach powyżej 50mg może spowodować niezły chaos w organizmie i raczej nie warto próbować przekraczać tej dawki. 3-5 drażetek możesz brać przez miesiąc
Skład jest taki
1 tabletka zawiera: 3 mg witaminy B1 (273% ZDS*), 5 mg witaminy B2 (357% ZDS*), 5 mg witaminy B6 (357% ZDS*), 40 mg niacyny (250% ZDS*), 5 mg kwasu pantotenowego (83% ZDS*), substancje dodatkowe.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- Guett
- Odważny i aktywny forumowicz
Kupiłem wczoraj Vitaminum B compositum, i nie wiem ile brać dziennie kapsułek by odczuć jakąkolwiek różnice. Na opakowaniu jest napisane, że od 3-5 dziennie.
Jak myślicie 3 to będzie za mało ?
Biorę jeszcze obecnie żeń szeń i tam też są jakieś dawki wit b ale małe, zszedłem z 500mg na 250mg bo jedyne co odczułem to to że nie mogłem spać po tym adaptogenie.
I nie wiem czy jest sens kontynuować kuracje żeń szeniem...
Jak myślicie 3 to będzie za mało ?

Biorę jeszcze obecnie żeń szeń i tam też są jakieś dawki wit b ale małe, zszedłem z 500mg na 250mg bo jedyne co odczułem to to że nie mogłem spać po tym adaptogenie.
I nie wiem czy jest sens kontynuować kuracje żeń szeniem...
i'm tired boss
-
Czy są tu ludzie, którzy leczyli się dawkami niacyny większymi lub równymi 200 mg? Jak efekty? Literatura na ten temat jest bardzo obiecująca.
Castiel suplementowałeś niacynę?
Castiel suplementowałeś niacynę?
-
Ja od ponad roku leczę nią schizofrenie i przyznam że efekty są fenomenalne. Stosowałem ją w różnych ilościach, od 3 gram dziennie do 22,5g w przeciągu 9 miesięcy i co ciekawe wówczas nie doświadczałem efektu flush, obecnie się to zmieniło ze względu na nasycenie nią organizmu, przez co znów wróciłem do dawki 3g.
-
A na nerwicę ktoś stosuje ?