Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Nerwica lekowa,natretne mysli i ataki paniki
- Nipo
- Dyżurny na forum Odważny VIP
Ja mam Kotek podobnie.Dzisiaj tez miałem duży kryzys.Najgorsze jest to ze tez przeczytałem o gościu co miał nerwice wyszedł z niej ale miał bardzo ciężkie stany,chłop się ciął.Jak ja to przeczytałem to się tym przeraziłem i lęk osiągnął punkt kulminacyjny,ale wiem o tym ze bardzo kocham swoją rodzine i tego bardzo nie chce.Jak Wy sobie radzicie z takimi myślami ?
- Nipo
Przede wszystkim musisz akceptować te myśli ze są to jest bardzo ważne dawać im nie płyną to tylko myśl.Druga rzecz to ignorowanie ich totalnie olewanie i nie nadawanie im wartości i nie analizowanie tych myśli bo to również tylko mysli i nic więcej one nas straszą bo organizm myśli ze jest w sytuacji zagrożenia.Posluchaj sobie nagrań chłopaków.
-
- Zarejestrowany Użytkownik
Nooooo jak ja czytam.że ktoś się cioł bo miał nerwice....to mnie aż trzepie!!!
Przeciez wszyscy mowią ze w nerwicy to sie nie zdarza!!!!
Przeciez wszyscy mowią ze w nerwicy to sie nie zdarza!!!!
-
Wydaje mi się...że jesli.ktoś ma bardzo.ciezkie stany nerwicowe...to z bezsilnosci popada w depresje...i dlatego potem sie tak konczy...

- Nipo
Przede wszystkim nie chodzi żeby teraz każdy teraz pisał dlaczego ten koleś tak zrobił Ty wiesz o tym dobrze żebyś tego nie zrobiła i to jest najważniejsze.To jest lęk który nas chroni i trzeba to zrozumieć i pojąć i skupić się na akceptacji myśli które nas tak męczą a tak naprawdę ich nie chcemy to ze będziemy to wypychać nie pomoże nam tylko porostu musimy je traktować jak śmieci przepuszczać je i koniec kropka.
- Ptasiek
Szukasz potwierdzenia, sprawdzenia. Wpadłaś w to nerwicowe koło. Nikt nigdy nie da ci gwarancji. Moja terapeutka tez mi powiedziała, ze jeżeli przychodzę na sesje by usłyszeć, ze nigdy nie zachoruje, to ona nie może mi dać 100% pewności, bo ona nie jest wróżka. Ona może mi tylko pomoc ogarnąć te myśli.
Myśle, ze u ciebie nerwica wyskoczyła zza rogu i robi wielkie:" Booooo!!!" Nie wierz jej
Myśle, ze u ciebie nerwica wyskoczyła zza rogu i robi wielkie:" Booooo!!!" Nie wierz jej
No healing without feeling