Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Nerwica lekow?

Forum poświęcone: nerwicy lękowej, atakom paniki, agorafobii, hipochondrii (wkręcaniu sobie chorób), strach przed "czymś tam" i ogólnie stanom lękowym np. lęk wolnopłynący.
Możesz dopisać się do istniejącego już tematu lub po prostu stworzyć nowy.
Tutaj umieszczamy swoje objawy, historie, przeżycia. Dzielimy się doświadczeniami i jednocześnie znajdując ulgę dajemy innym pocieszenie oraz swego rodzaju ulgę, że nie są sami.
ODPOWIEDZ
chris
Zarejestrowany Użytkownik

2 lutego 2015, o 12:22

Witam wszystkich
Ja mam obecnie od ponad poltora roku takie objawy jak nieregularne bicie serca, potykanie i caly czys uczucie niepokoju tzn. tak jakby mialo sie cos zlego stac.
Na poczatku tego byla jeszcze panika i oczywiscie szpital.
W szpitalu mialem cisnienie 200/120 , nie rowne bicie serca problemy z oddychaniem.
Miale robione wszystkie badania jakie sa mozliwe i serce jest w porzadku inne choroby organiczne tez sa wykluczone a serce dalej mi sie potyka , mam czesto biegunke, uczucie mdloscie, pelny brzuch chociaz bardzo malo jem, zgaga, bole plecow itd.
Kazde nagle bole lub jakies uklucie czy bole glowy itd. powoduja ze sie zaraz nakrecam i ze to napewno cos zlego tym bardziej jak cos w okolicach klatki piersiowej sie dzieje to za kazdym razem mysle ze to juz koniec.
Na ile prawdopodobne jest ze to nerwica lekowa ?
Wiem ze jestem (niby) zdowy i jesli tak jest to chyba musze to zaakceptowac i zaczac sie w tym kierunku leczyc a nie szukac najprostszego(najwygodniejszego) wytlumaczenia.
Dziekuje z gory za wasze opinie.
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Yayatoure
Odburzony i pomocny użytkownik

2 lutego 2015, o 13:57

Z tego co napisałeś to masz nerwicę wypisz wymaluj :) Czyli jest dobrze, bo przy aktywnym działaniu dasz sobie z nią radę. Powinieneś zrozumieć z czego ta cholera się wzięła, jak działa i co możesz zrobić, aby się jej pozbyć w tym celu polecam zapoznanie się z artykułami i nagraniami: Divina, Victora i Ciasteczka, a i jeszcze wątki w których wypowiadał się Olo (obrazują nastawienie normalnościowe :D ). Po przeczytaniu ich zrozumiesz o co w tym wszystkim biega, i masz też dowód, że można dać sobie radę z nerwicą. Pomyśl o terapii. W kwestii leków to indywidualny wybór, ale z doświadczenia wiem, że lepiej dawać sobie radę na sucho :)

Powodzenia
chris
Zarejestrowany Użytkownik

13 lutego 2015, o 09:41

Yayatoure pisze:Z tego co napisałeś to masz nerwicę wypisz wymaluj :) Czyli jest dobrze, bo przy aktywnym działaniu dasz sobie z nią radę. Powinieneś zrozumieć z czego ta cholera się wzięła, jak działa i co możesz zrobić, aby się jej pozbyć w tym celu polecam zapoznanie się z artykułami i nagraniami: Divina, Victora i Ciasteczka, a i jeszcze wątki w których wypowiadał się Olo (obrazują nastawienie normalnościowe :D ). Po przeczytaniu ich zrozumiesz o co w tym wszystkim biega, i masz też dowód, że można dać sobie radę z nerwicą. Pomyśl o terapii. W kwestii leków to indywidualny wybór, ale z doświadczenia wiem, że lepiej dawać sobie radę na sucho :)

Powodzenia
Wlasnie przez te nargania zdalem sobie sprawe z mojej sytuacji i ze prze caly czas szukalem jakiegos najprostszego rozwiazania n.p. ze moze jestem uczulony na jakies jedzenie albo moze cos z jelitemi itd...
Oczywiscie ze nikt nic nie znalazl bo co by mial tez znalezc ? :-)
To teraz trzeba sie za to zabrac bo mam juz tego dosc , ale jak czlowiek wie co znim jest albo czego mu brakuje to wtedy moze dopiero sie z tym uporac (chociaz napewno nie bedzie lekko) bo do odwaznych swiat nalezy.
A te nagrania to jest bardzo dobra rzecz ^^ ;ok juz mi pomogly wskazujac wlasciwa droge !!!
Pozdrowienia

-- 13 lutego 2015, o 09:41 --
Witam ;witajka
Bylem dzisiaj u kardiologa ( bo mialem 2 tygodnie temu robione 24 godzinne EKG i wyszly dodatkowe skurcze) , zrobil wszystkie badania i nawet ekg wysilkowe 150Watt i mowil ze jest wszystko w porzadku a te dodatkowe skurcze sa tylko bez obciazenia tzn. jak nic nie robie i ze mam zaczac cos robic tzn. sie ruszac jakis sport itd. i nie myslec o tym (latwo sie mowi 'smuteq ).
Tak ze znowu sie potwierdza ze to nerwica. :twisted:
Teraz musze szukac sposobu jak zaczac to ignorowac (olewac) bo zadnych tabletek nie chce brac.
Wiem ze nie bedzie latwo ale wiem ze sie uda i z pomoca tego forum napewno bedzie latwiej. ;ok
Zamelduje sie znow za jakis czas i dam znac co sie zmienilo.
Pozdrowienia 'smil
Awatar użytkownika
Kamień
Odburzony i pomocny użytkownik

13 lutego 2015, o 09:58

Jasne, że się uda. To tylko iluzja i natretne myśli. Głupoty. A objawy są ich wynikiem. Jak widzisz jesteś zdrowy i to nie żadna tajemnicza choroba. Pozdro
ODPOWIEDZ