Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Nerwica lękowa, nakręcanie się, schizofrenia, POMOCY!
-
- Zarejestrowany Użytkownik
Czytałam trochę o tym ale wybacz nie mam odpowiedniego dystansu żeby do tego wracać.
- schanis22
Wszyscy nerwicowcy którzy chcą świadomie wyjść z zaburzenia muszą to przeczytać unikanie-prowokatorow-ego-samopoczucia-t4154.html .
Unikanie prowokatorów ! Ciasteczko zaleciła miesiąc , ja bym zaleciła rok
dla większego spokoju umysłu ! 
Unikanie prowokatorów ! Ciasteczko zaleciła miesiąc , ja bym zaleciła rok

W zdrowym ciele zdrowy duch , zdrowa głowa zdrowy brzuch.
Nerwica jest małą ściemniarą francą , wróblicą cwaniarą . Plącze nam nogi i mówi idż ! Wkręceni w zgubną nić .
Świata nie naprawisz - napraw siebie .
Nerwica jest małą ściemniarą francą , wróblicą cwaniarą . Plącze nam nogi i mówi idż ! Wkręceni w zgubną nić .
Świata nie naprawisz - napraw siebie .
-
Dziękuje, poczytam
- bbea
- Forumowy szyderca
Nie sadze żebyś musiała brać leki. Jeśli konsekwentnie będziesz stosować się do porad z materialow to nie będziesz potrzebowała się uspokajać:)Zalękniona25 pisze: ↑1 sierpnia 2018, o 21:04A masz jakieś sposoby na uspokajanie się? Piję ziółka ale efekt słaby. Jak jestem zajęta jest dobrze, gorzej jak mam za dużo czasu i jestem w domu. Nie chciałabym brać leków.
Tylko ze niestety upewnianie się ze nie masz schizofrenii to nie jest dobry sposób. Musisz w pewnym momencie przestać, sprawdzialas, nie jesteś chora, nie masz żadnych predyspozycji do zachorowania i na tym powinnaś poprzestać. I zacząć traktować te myśli jak śmieci, bo nimi są. To są natrety myślowe i akurat do ciebie się przyczepiły takie a nie inne.
Ja pisałam wyżej co mówiłam sobie na te myśli:)
- Celine Marie
Gdyby nie jedzenie warzyw było przyczyną schizofrenii to większość ludzi np.w zimnych krajach gdzie je się tylko mięso by ją miało,to nie o warzywa tu chodzi 

"Już nie pamiętam prawie
Jak w dobrym wstać humorze
I coraz częściej kłamię
I sypiam coraz gorzej
Łatwiej mi
Nic nie mam, więc nie tracę nic
Strach to sieć pajęcza
Im bardziej uciec chcę
Tym mocniej trzyma mnie za karę"
Jak w dobrym wstać humorze
I coraz częściej kłamię
I sypiam coraz gorzej
Łatwiej mi
Nic nie mam, więc nie tracę nic
Strach to sieć pajęcza
Im bardziej uciec chcę
Tym mocniej trzyma mnie za karę"
-
Niejedzenie warzyw nie jest przyczyną schizofrenii. Wspominając o warzywach miałem na myśli zawartą w nich niacynę, ponadto można ją również znaleźć i w mięsie. Brak niacyny/ ogromne, wieloletnie niedobory tej witaminy odpowiadają za powstawanie schizofrenii.
-
Już trochę nabieram do tego dystansu. Czasami nawet myślę jak mogłam się tak bać, ale czasami jak mnie złapie to się boję i nie umiem sobie przetłumaczyć. Muszę przeczekać, a rano zawsze jest lepiej. Najgorszy jest wieczór.bbea pisze: ↑1 sierpnia 2018, o 23:39Nie sadze żebyś musiała brać leki. Jeśli konsekwentnie będziesz stosować się do porad z materialow to nie będziesz potrzebowała się uspokajać:)Zalękniona25 pisze: ↑1 sierpnia 2018, o 21:04A masz jakieś sposoby na uspokajanie się? Piję ziółka ale efekt słaby. Jak jestem zajęta jest dobrze, gorzej jak mam za dużo czasu i jestem w domu. Nie chciałabym brać leków.
Tylko ze niestety upewnianie się ze nie masz schizofrenii to nie jest dobry sposób. Musisz w pewnym momencie przestać, sprawdzialas, nie jesteś chora, nie masz żadnych predyspozycji do zachorowania i na tym powinnaś poprzestać. I zacząć traktować te myśli jak śmieci, bo nimi są. To są natrety myślowe i akurat do ciebie się przyczepiły takie a nie inne.
Ja pisałam wyżej co mówiłam sobie na te myśli:)
-
Z tego co wiem, nie ma dokładnych przyczyn tej choroby. Złe odżywianie ma wpływ na wiele chorób i choćby właśnie na nerwicę.khorinis pisze: ↑2 sierpnia 2018, o 00:55Niejedzenie warzyw nie jest przyczyną schizofrenii. Wspominając o warzywach miałem na myśli zawartą w nich niacynę, ponadto można ją również znaleźć i w mięsie. Brak niacyny/ ogromne, wieloletnie niedobory tej witaminy odpowiadają za powstawanie schizofrenii.