Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Nerwica- kolejne wątpliwości.

Forum poświęcone: nerwicy lękowej, atakom paniki, agorafobii, hipochondrii (wkręcaniu sobie chorób), strach przed "czymś tam" i ogólnie stanom lękowym np. lęk wolnopłynący.
Możesz dopisać się do istniejącego już tematu lub po prostu stworzyć nowy.
Tutaj umieszczamy swoje objawy, historie, przeżycia. Dzielimy się doświadczeniami i jednocześnie znajdując ulgę dajemy innym pocieszenie oraz swego rodzaju ulgę, że nie są sami.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Grześ
Odważny i aktywny forumowicz

23 grudnia 2014, o 23:35

Witam Was serdecznie. Ostatnio miewam gorsze dni i jak zwykle wzięło mnie na "dogłębne" przemyślenia.

Swojej historii po raz kolejny nie będę opowiadał bo już bokiem mi to wychodzi :D

Mam kilka konkretnych pytań:

1) Czy ból "za okiem" , może występować w nerwicy ? Jest to takie dziwne uczucie ucisku na gałkę oczną, wręcz ból + rozmazywanie się obrazu .
2) Jak to jest z tymi psychotropami ? Zmieniałem je już chyba 4 razy... nie sprawiają żeby objawy somatyczne zanikały, możę samopoczucie mam trochę lepsze (nie mam gigantycznych dołów), ale ciągle wręcz czuję się fizycznie kiepsko.
3) Jak wychodzić takim słabością i dolegliwością naprzeciw? Jak mnie takie coś łapie, puszczam muzykę relaksacyjną, staram się medytować, ale to cholerstwo za nic nie puszcza. Życie z takimi objawami powoduje że na niczym się w ogóle nie mogę skupić- jest to bardzo męczące , mimo tego że staram się "przeżywać" na 100% te objawy , ale jakoś nie doczekałem się żeby one ot tak sobie odeszły. Co robię źle ?
Jedyne co trzeba zrobić to zająć miejsce w kolejce sukcesu i nie dać się z niej wypchnąć"

“Jeśli sądzisz, że potrafisz to masz rację. Jeśli sądzisz, że nie potrafisz- również masz rację.”

“Naszą największą słabością jest poddawanie się. Najpewniejszą drogą do sukcesu jest zawsze próbowanie po prostu jeden, następny raz.”

“Osoba, która twierdzi, że coś jest niemożliwe nie powinna przeszkadzać osobie, która właśnie to robi.”
Victor
Administrator

24 grudnia 2014, o 00:09

Zapewne wszystko :DD
Swiateczne pocieszenie :D

Psychotropy no to cóż... róznie jest u kazdego, u jednych dziala u innych wcale, dlatego trudno sie odniesc jesli chodzi o leki. Tak po prostu moze byc.

Co do objawow powiem ci tak, nie obejdzie sie niestety bez objawow w wypadku zaburzen emocjonalnych. One po prostu musza byc i one beda. I mnie sie zdaje ze jednak kazdy objaw mocno przezywasz i sie na nim skupiasz i wyliczasz co ci ten objaw zabiera.
Wiem ze objawy sa ciezkie i silne i wiem ze wielu rzeczy nie da sie perfekcyjnie z nimi robic. Ale jak bedziesz stale sie nimi wkurzal i tylko czekal w nerwach czy mina czy nie to to nie da ci efektow.
Do tego bo nie pamietam czy chodzisz, chodz na terapie.

Po prostu uwazam ze przychodzi objaw a ty od razu go analizujesz pod katem niebezpieczenstwa, i to jest klopot. Jak wychodzisz temu naprzeciw? Logicznie wytlumaczyc i powiedziec "sprawdzam" i robic swoje a obawy ignorowac.
A nie analizowac i rozmyslac co to moze byc innego, bo wtedy stale sam to rozbudasz.

Bol za okiem czy od nerwicy? Byc moze, a byc moze jakis napieciowy bol od cisnienia w galce ocznej - czasowy :)
Patrz, Żyj i Rozmyślaj w taki sposób... aby móc tworzyć własne "cytaty".
Historia moich zaburzeń lękowych i odburzania
Moje stany derealizacji i depersonalizacji i odburzanie

Przykro mi jeżeli na odpowiedź na PW czekasz bardzo długo, niestety ze mną tak może z różnych powodów być :)
Awatar użytkownika
Grześ
Odważny i aktywny forumowicz

24 grudnia 2014, o 01:23

Dziękuję Ci Victor masz niesamowity dar kojenia duszy i od razu jakoś jedt trochę lżej mimo że boki. Rozumiem wiec, biorę się garść i jedziemy dalej z tematem :) dziękuję Ci jeszcze raz serdecznie
Jedyne co trzeba zrobić to zająć miejsce w kolejce sukcesu i nie dać się z niej wypchnąć"

“Jeśli sądzisz, że potrafisz to masz rację. Jeśli sądzisz, że nie potrafisz- również masz rację.”

“Naszą największą słabością jest poddawanie się. Najpewniejszą drogą do sukcesu jest zawsze próbowanie po prostu jeden, następny raz.”

“Osoba, która twierdzi, że coś jest niemożliwe nie powinna przeszkadzać osobie, która właśnie to robi.”
ODPOWIEDZ