Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Nerwica a trądzik
- Edward27
- Zarejestrowany Użytkownik
Asiu i nie załamuj się bo wiem przez co przechodzisz. Jakbyś zobaczyła moją buźkę z trądzikiem... jednym słowem masakra... jedno ognisko zapalne, wulkan, ale z czasem zacząłem stosować te rady co Tobie dałem i teraz naprawdę mam ładną cerę. Czasem wywali mi z dwie czy trzy diody, ale tyle 

Mały chłopczyk w dużym ciele w zwariowanym świecie 

-
Oj, nie chciałbyś widzieć mojej teraz, cała jest w tej tzw. kaszce, czoło, policzki , nos, tragedia. A teraz jak taka ładna pogoda i świeci słońce, to jak tylko się gdzieś wyjdzie, to wszystko to dokładnie widać, nie pomoże żadne maskowanie pod podkładem. Okropnie się z tym czuję, wiedząc, że kto tylko ze mną nie rozmawia, to na pewno komentuje sobie w myślach to, jaką mam paskudną cerę 

-
- Odburzony i pomocny użytkownik
A tam glupoty gadasz . Ja tez mialem tradzik paskudny majac 18 lat . A nie chodzisz do dermatologa teraz sa takie leki na tradzik ze glowa mala ja prawie 10 lat temu dostawalem od dermatologa tabletki ktore strasznie ciezko znosilem i byly piekielnie drogie 350 zl za paczke na 2 tygodnie . Wbrew pozora dla 18 latka 9 lat temu to kupa kasy i tak pracowalem zeby sobie je kupowac . I cos tam mi pomogly nawet sporo ale nie skonczylem kuracji co pozniej spowodowalo nawrot ale do czego zmierzam . Dlaczego wogole obchodzi cie opinia osoby ktora tak naprawde cie nie zna i ocenia tylko po wygladzie jezeli wogole dochodzi do taki3j sytuacji bo ty nie wiesz co ktos mysli w danym momencie . Taka osoba to zwykly frustrat i glab . Nie warta twojej uwagi !!
DOPOKI NIE PODEJMIESZ WYSILKU , TWOJ DZIEN DZISIEJSZY BEDZIE TAKI SAM , JAK DZIEN WCZORAJSZY
-
- Odburzony i pomocny użytkownik
Cóż za egocentryzm. Każdy z własnymi problemami na głowie, z pewnością będzie patrzyl na Twoje czółko i rozpowiadał całemu światu, że komuś pryszcze wyskoczyły. Czy Ty tak robisz? Raczej nie i inni też nie będą.
Jak szukać objawów bez nakręcania się -> http://www.zaburzeni.pl/viewtopic.php?p=100011#p100011
- Edward27
Asiu tak jak wspomniałem wiem przez co przechodzisz bo sam to przechodziłem kilka lat, ale nie powinnaś sobie dopowiadać tego typu rzeczy, że ktoś jak z Tobą rozmawia to na pewno komentuje Twój stan skóry. Nie Ty pierwsza i nie ostatnia masz trądzik czy problemy skórne więc głowa do góry. Sam z tego samego powodu chodziłem dobity kilka lat. Ponieważ nieraz jak przechodziła ładna dziewczyna koło mnie to moja samoocena spadała przez trądzik i traciłem wiarę w samego siebie
Na pewno przejdzie Tobie kiedyś. Ja jeszcze kilka lat temu nie uwierzyłbym nikomu, kto by mi mówił, że nie będę miał w wieku 25 lat trądziku czy kilku diód. Po nicku podejrzewam, że jesteś młodziutką osobą, więc na pewno unormuje się Tobie stan cery 
btw mam jeszcze jedną radę. Ręce daleko od stanu zapalnego. Ja miałem taki nawyk, że wszelkiego rodzaju chrostki, trądzik, kaszkę rozdrapywałem. A to jest wielki błąd ponieważ rozsiewasz na kolejne miejsce na skórze bakterie, które odpowiadają za te zmiany. Tak więc choćby kusiło nie drapiemy i nie dotykamy tych zmian

btw mam jeszcze jedną radę. Ręce daleko od stanu zapalnego. Ja miałem taki nawyk, że wszelkiego rodzaju chrostki, trądzik, kaszkę rozdrapywałem. A to jest wielki błąd ponieważ rozsiewasz na kolejne miejsce na skórze bakterie, które odpowiadają za te zmiany. Tak więc choćby kusiło nie drapiemy i nie dotykamy tych zmian

- Olalala
- Dyżurny na forum Odważny VIP
Ooo, to ja tez stosowałam olejek z drzewa herbacianego i potwierdzam, że jest bardzo skuteczny. Dobrze tylko, ze Edward napisal żeby go rozcienczac q wodzie, bo ja uzywalam tak żywcem i mi podraznial skore. Dzieki Edward 

-
Ja ile kasy wydalam na leki to sie w glowie nie miesci i nic nie pomago nix. Ktos mi polecil starsza babke dermatolog poszlam do niej komuna gabinet i sb mysl taa ta na pewno mi pomoze jak tu wszystko komunistyczne i co.... i pomaga! Leki tanie szybkue dzialanie wizyta 80 zl a nie 200 zl rewelacja.
Najlepsze na tradzik sa stare metody i stare leki a nie te najnowsxej generacji.
Aska zero czekolady i odtrych przypraw
Najlepsze na tradzik sa stare metody i stare leki a nie te najnowsxej generacji.
Aska zero czekolady i odtrych przypraw

- Edward27
Olalala nie ma za co
Zawsze służę pomocą. Uwielbiam informacje, wiadomości i zagadnienia z tematu dietetyki, zdrowego odżywiania, suplementacji czy lekarstw ziołowych
Wracając do olejku z drzewa herbacianego pamiętam, że chwytałem się wszystkiego, piłem i zażywałem różne pierdoły, wydałem duuużą walizkę kasy na prywatnych dermatologów, zaszkodziłem swojemu zdrowiu antybiotykami, lekami (izotretynoina=izotek), a wystarczyło żebym przeanalizował wpływ poszczególnych olejków i wydał marne 10 zł, abym poprawił stan swojego ryjka. Mi pomogło, może komuś też pomoże, warto spróbować bo dużo nie mamy do stracenia

Wracając do olejku z drzewa herbacianego pamiętam, że chwytałem się wszystkiego, piłem i zażywałem różne pierdoły, wydałem duuużą walizkę kasy na prywatnych dermatologów, zaszkodziłem swojemu zdrowiu antybiotykami, lekami (izotretynoina=izotek), a wystarczyło żebym przeanalizował wpływ poszczególnych olejków i wydał marne 10 zł, abym poprawił stan swojego ryjka. Mi pomogło, może komuś też pomoże, warto spróbować bo dużo nie mamy do stracenia

-
Dziękuję za wszystkie odpowiedzi i za te miłe słowa, serio ja zawsze mam takie wrażenie, że każdy patrzy i mi współczuje, że mam taką twarz
Już zamówiłam olejek z drzewa herbacianego, w tym tygodniu przyjdzie, więc zacznę kurację
Edward, mam 22 lata teraz, to i tak jak na trądzik to już chyba trochę dużo
No ale też wiem, że to od nerwów bardzo mocno mnie wysypało niestety ;/

- Edward27
Asiu znam osoby starsze nawet ode mnie (mam prawie 27 lat), które mają nadal trądzik, ale to nie znaczy, że Ty też będziesz miała tak długo
Może jak przejdą nerwy i stres to cera wróci Tobie do normy 

-
tak, mi wywala cała twarz i dekold ;/
Podobno liczą się chwile tylko, bo podobno życie mija szybko
Skoro tak, po co nam jeszcze większy pęd, jeszcze większy stres, i to wszystko?
Z natury jestem słodka tak to mnie wychowała mama,
Lecz ten pier%$#& świat przerobił anioła na chama.

Skoro tak, po co nam jeszcze większy pęd, jeszcze większy stres, i to wszystko?

Z natury jestem słodka tak to mnie wychowała mama,
Lecz ten pier%$#& świat przerobił anioła na chama.

-
Nie wiem już co robić z tym trądzikiem, nic mi nie pomaga, mam mnóstwo zaskórników, a jak wczoraj troszkę sobie obczyściłam twarz, to dzisiaj wyglądam okropnie. Zastanawiam się nad skorzystaniem z zabiegów oczyszczających u kosmetyczki, czy ktoś z was może też się na takie wybierał i może ewentualnie powiedzieć, czy warto czy niewarto?
Nie chcę chodzić znowu po dermatologach, bo przepisywane maści, antybiotyk niestety nie działają 

- Olalala
- Dyżurny na forum Odważny VIP
A próbowalaś olejek z drzewa herbacianego? U mnie działa cuda. On jest antybakteryjny i antygrzybiczy.asia1994 pisze:Nie wiem już co robić z tym trądzikiem, nic mi nie pomaga, mam mnóstwo zaskórników, a jak wczoraj troszkę sobie obczyściłam twarz, to dzisiaj wyglądam okropnie. Zastanawiam się nad skorzystaniem z zabiegów oczyszczających u kosmetyczki, czy ktoś z was może też się na takie wybierał i może ewentualnie powiedzieć, czy warto czy niewarto?Nie chcę chodzić znowu po dermatologach, bo przepisywane maści, antybiotyk niestety nie działają