Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Nerwica i Deja Vu

Forum poświęcone: nerwicy lękowej, atakom paniki, agorafobii, hipochondrii (wkręcaniu sobie chorób), strach przed "czymś tam" i ogólnie stanom lękowym np. lęk wolnopłynący.
Możesz dopisać się do istniejącego już tematu lub po prostu stworzyć nowy.
Tutaj umieszczamy swoje objawy, historie, przeżycia. Dzielimy się doświadczeniami i jednocześnie znajdując ulgę dajemy innym pocieszenie oraz swego rodzaju ulgę, że nie są sami.
ODPOWIEDZ
AreeQ
Zarejestrowany Użytkownik

27 sierpnia 2018, o 13:48

Witam. Myślałem, że już jestem odburzony, a tu znowu lęki i analizowanie ahhh...
Od 3 dni codziennie w niektórych sytuacjach mam wrażenie jakbym już tą sytuacje przeżył, bardzo się boję, że to jakiś początek psychozy.
Tak, wiem że każdy człowiek miewa czasem Deja Vu, mi się zdarzało to bardzoooo rzadko, ale ostatnim czasem pojawia się często. Czy możliwe, że to od nerwicy, czy początek psychozy?
Proszę o odpowiedź, znowu atak paniki od nakręcania się. Pozdrawiam.
szpagat
Odważny i aktywny forumowicz

27 sierpnia 2018, o 14:12

Uczucie deja vu jak najbardziej może być od nerwicy i dd. A pojawia Ci się teraz częściej bo zwróciłeś na nie uwagę i pomyślała, ze to może być psychoza. Znalazłam kiedyś tu na zaburzonych info, ze jedna dziewczyna w dużym dd miała baaaaardzo często to uczucie, właśnie od dd. Spokojnie tym razem to ni
AreeQ

27 sierpnia 2018, o 14:32

szpagat pisze:
27 sierpnia 2018, o 14:12
Uczucie deja vu jak najbardziej może być od nerwicy i dd. A pojawia Ci się teraz częściej bo zwróciłeś na nie uwagę i pomyślała, ze to może być psychoza. Znalazłam kiedyś tu na zaburzonych info, ze jedna dziewczyna w dużym dd miała baaaaardzo często to uczucie, właśnie od dd. Spokojnie tym razem to ni
Oby to była tylko nerwica..

Dzięki za odpowiedź :)
IceTea
Świeżak na forum

27 sierpnia 2018, o 16:59

Oczywiście, że tak, zwłaszcza, że umysł nerwicowca jest wymęczony tym ciągłym napięciem i stąd tego typu "zaburzenia" mogą się pojawić częściej :) też to miałam kiedyś - właśnie wtedy, gdy moja nerwica lękowo-depresyjna była najbardziej nasilona. Do tego miałam zauważalne problemy z pamięcią, koncentracją. Wszystko przeszło z czasem i postępami w wychodzeniu z nerwicy :)
Bo w tym jest rzeczy sedno, że jest mi wszystko jedno
AreeQ

27 sierpnia 2018, o 17:12

IceTea pisze:
27 sierpnia 2018, o 16:59
Oczywiście, że tak, zwłaszcza, że umysł nerwicowca jest wymęczony tym ciągłym napięciem i stąd tego typu "zaburzenia" mogą się pojawić częściej :) też to miałam kiedyś - właśnie wtedy, gdy moja nerwica lękowo-depresyjna była najbardziej nasilona. Do tego miałam zauważalne problemy z pamięcią, koncentracją. Wszystko przeszło z czasem i postępami w wychodzeniu z nerwicy :)
Jeżeli chodzi o brak koncentracji i pamięć to mam bardzo nasilone objawy. Miałem około 2 tygodni spokoju i od nowa...
IceTea
Świeżak na forum

27 sierpnia 2018, o 17:17

Czyli tym bardziej wszystko się składa w spójną całość - przemęczenie, więc nie martw się dodatkowo i tym :)
Bo w tym jest rzeczy sedno, że jest mi wszystko jedno
Niegazowany

28 sierpnia 2018, o 14:15

Na poczatku DD miałem ciągle wrażenie Deja Vu. Zaakceptuj i minie.
Pozdrawiam :)
ODPOWIEDZ