Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Forum poświęcone: nerwicy lękowej, atakom paniki, agorafobii, hipochondrii (wkręcaniu sobie chorób), strach przed "czymś tam" i ogólnie stanom lękowym np. lęk wolnopłynący.
Możesz dopisać się do istniejącego już tematu lub po prostu stworzyć nowy.
Tutaj umieszczamy swoje objawy, historie, przeżycia. Dzielimy się doświadczeniami i jednocześnie znajdując ulgę dajemy innym pocieszenie oraz swego rodzaju ulgę, że nie są sami.
-
carmella
- Zarejestrowany Użytkownik
27 maja 2016, o 09:53
Witam,
nie wiem czy w dobrym dziale umieszczam wpis ale natrafiłam dzisiaj na taką oto wypowiedź
"najpierw ktoś dostał nerwicy a później schizofrenii" oraz "obudziłam się rano i świat był jakiś inny, niby to samo a jednak inaczej i od tego się zaczęło..." dziewczyna opisywała tu zawieszenie między piekłem a niebem aż w końcu chciała wyskoczyć przez okno (nie zdając sobie z tego sprawy) no i zaczęło mnie to zastanawiać czy może tak być, jak w ogóle rozpoznać że coś się w nas zmieniło (da się czy nie jesteśmy tego świadomi?). Po moich ostatnich napadach też mam wrażenie że jestem jakaś inna (albo nie doszłam jeszcze w pełni do siebie), z natłoku myśli przeszłam w stan bez myślowy, ciągle bym coś robiła no i problemy z wstawaniem rano i szum w uszach (jak już się rozruszam to mija ale jak przestaję "coś robić" to powraca), najchętniej odizolowała bym się od ludzi...

Uśmiechnij się ^^
-
Victor
- Administrator
27 maja 2016, o 10:28
Jaki jest cel wyławiania wyrwanych zdań pojedynczych jeżeli chodzi o choroby psychiczne? Czemu to ma służyć?
Tu niedawno napisalem posta o tym przeradzaniu sie -
czy-nerwica-moze-sie-przerodzic-w-cos-g ... t8792.html
Najbardziej w chorobach psychicznych to ten kto jest świadomy, że ktoś choruje to osoby z boku na kogoś patrzące. Schizofrenia to nie jest tylko i wyłącznie "poczucie obcości i zmienionego świata" bo to jak wiemy może występować we wszystkich zaburzeniach.
Schizofrenia ma specyficzne objawy i tam nie ma miejsca na słowa WYDAJE MI SIĘ i MAM WRAŻENIE ale GENERALNIE TO WIEM O CO CHODZI.
-
carmella
- Zarejestrowany Użytkownik
27 maja 2016, o 10:47
ale mnie cały czas dręczy "co jeśli mnie źle zdiagnozowali" i to uczucie że poszła bym gdzieś (w sensie wyjścia do ludzi) ale coś mnie przed tym powstrzymuje i jak już wyjdę za progi swojego ogródka to kręci mi się w głowie i mi niedobrze, więc siedzę w domu i na ogrodzie (ciekawe co by było jakbym w bloku mieszkała

) a swoją drogą jak ktoś mnie odwiedza to czułam się zawsze dobrze tylko "świat zewnętrzny" tak na mnie działa
Uśmiechnij się ^^
-
ddd
- Odburzony Wolontariusz Forum
27 maja 2016, o 15:49
Lęk cie powstrzymuje, a co jesli to takze wyraz lęku. Tutaj masz nagranie mowiace co mozna zrobic z tym a co jesli -
jak-sobie-radzic-z-obawami-i-watpliwosciami-t8029.html
Masz tez wpis o tym -
ryzykowanie-istota-nerwicy-dystans-lecz ... t4106.html
Posluchaj i poczytaj uwaznie nagrania i wpisy z pierwszego dzilau forum, tak abys mogla swoja wlasna wiedza ukladac sobie odpowiedzi i odpowiednie kroki aby nie platac sie dalej w zaburzeniach.
To ze ci sie kreci w glowie i ci niedobrze nic nie oznacza tak naprawde wielkiego. Nie mozna sie na tym calkiem zatrzymywac.
Brakuje ci moim zdaniem podstawowej wiedzy, dlatego dajesz sie tak latwo wszystkiemu straszyc. Zamiast czytac pierdoly zajmij sie tym co ci moze pomoc a nie na odwrot.
(muzyka - my słowianie)
Zaburzeni wiemy jak nerwica na nas działa, wiemy jak DD nam w bani rozpi***ala. To jest taa nerwica i lęk, to jest teen depersony wkręt!
Autor Zordon ;p
-
myszusia
- Odważny i aktywny forumowicz
27 maja 2016, o 16:04
Carmelove zastosuj się do wskazówek wyżej. A ja dodam od siebie,ze czasem nie warto czytać takich rzeczy. I niestety czymś takim sama robisz sobie krzywdę bowiem nakręcasz się a co za tym idzie tkwisz w blednym kole.
" W życiu wygrywa tylko ten,kto pokonał samego siebie. Kto pokonał swój strach,swoje lenistwo,swoją nieśmiałość"