Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Nerwica czy choroba

Forum poświęcone: nerwicy lękowej, atakom paniki, agorafobii, hipochondrii (wkręcaniu sobie chorób), strach przed "czymś tam" i ogólnie stanom lękowym np. lęk wolnopłynący.
Możesz dopisać się do istniejącego już tematu lub po prostu stworzyć nowy.
Tutaj umieszczamy swoje objawy, historie, przeżycia. Dzielimy się doświadczeniami i jednocześnie znajdując ulgę dajemy innym pocieszenie oraz swego rodzaju ulgę, że nie są sami.
ODPOWIEDZ
katkatelyn
Zarejestrowany Użytkownik

28 lutego 2015, o 20:42

Noo własnie...
Juz jestem na takim etapie ze zaczynam mylic chorobe, przeziebienie z nerwicą. Ostatnio miałam objawy akbym mdlała i nocą otworzyłam okno i chyba cos mnie powiało.
Temperatura, bóle mięsni, ogólne osłabienie, zmęczenie,dusznosci tylko mdłosci mi nie pasują.... nie wiem jak odróznic jedno od drugiego, ktos tak ma?
Awatar użytkownika
Maadziak

28 lutego 2015, o 20:48

przeziębić się możesz nawet z nerwicą, jak otwierasz okno w nocy to całkiem możliwe
Awatar użytkownika
Ciasteczko
Administrator

28 lutego 2015, o 20:50

No temperatura, to już pierwszy nie-nerwicowy objaw (ale taka stwierdzona termometrem), jak do tego dojdą jakieś rzeczy typu katar, kaszel, ból gardła, to można mówić o przeziębieniu. Mdłości to przy jakichś zatruciach pokarmowych, jesli by się kończyły wymiotami, można też podciągnąć pod nie nerwice. Też dużo zależy od tego jakie masz objawy charakterystyczne dla nerwicy na co dzień.
Odburzanie, to proces - wstajesz, upadasz, wstajesz, upadasz... ale upierasz się, że idziesz do przodu.
Każdy ma tę moc. Nie odkładaj życia na później. Nigdy. :hercio:
katkatelyn

28 lutego 2015, o 21:05

Cahakterystyczne mam mdłosci i problemy zoładkowe, ostatnio uczucie zimnych potów i jakbym mdlała ( stad te wietrzenie). Choc ciezko powiedziec bo czasem jak sie zestresuje tez dostaje temperatury, ale to baaaardzo mało kiedy. Jakies giprexy itp nie pomagaja, wiec musze isc do lekarza po antybiotyk, a to juz nie zabawa.Temperatury i bólów miesni przy chorobie praktycznie nigdy nie mam dlatego troche jestem skołowama.
Awatar użytkownika
Ciasteczko
Administrator

28 lutego 2015, o 21:20

No to idź do lekarza, zawsze lepiej jest się upewnić i na pewno znajdą się jakieś na to lekarstwa, każdemu przecież zdarza się pochorować, choć wiem, że w nerwicy jest to tym bardziej uciążliwe. Życzę więc powrotu do zdrowia!: )
Odburzanie, to proces - wstajesz, upadasz, wstajesz, upadasz... ale upierasz się, że idziesz do przodu.
Każdy ma tę moc. Nie odkładaj życia na później. Nigdy. :hercio:
Awatar użytkownika
Kamień
Odburzony i pomocny użytkownik

28 lutego 2015, o 21:24

a dlaczego antybiotyk to nie zabawa? milion ludzi takie coś bierze na świecie i nic się nikomu nie dzieje. przejdzie przeziębienie i tyle :)
Awatar użytkownika
Adrian88

1 marca 2015, o 11:36

Znam osoby, które dostawały temperatury także od długotrwałego stresu. Twoje objawy wyglądają jednak na przeziębienie, które dodatkowo podsycone jest Twoim lękiem. Warto wziąć coś od gorączki, położyć się do łóżka, zrobić sobie trening Jacobsona, poczytać fajną książkę i uświadomić sobie, że objawy, które masz, poza ogólnym dyskomfortem, nie są w stanie zrobić nic więcej.

Co do antybiotyków - te działają tylko na infekcje bakteryjne. Większość przeziębień i stanów grypopochodnych najczęściej powodowane są przez wirusy, a to po prostu trzeba wyleżeć. Lekarze często faszerują ludzi antybiotykami bezpodstawnie.
Divin
Administrator

1 marca 2015, o 12:18

To może być ogólnie ten silniejszy typ przeziębienia który jest teraz obecny w PL. Twoje symptomy bardzo pod to podchodzą, szczególnie te mdłości i bóle mięśniowe. Weź te leki które dostałaś od lekarza i zobaczysz sama z dnia na dzień że będzie lepiej. Jako że sporo osób już na to chorowało z mojego kręgu znajomych to pasuje mi to jak ulał właśnie pod to.

Nic się nie martw :)
Pozdrawiam i życzę szybkiego powrotu do zdrowia.
'Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą'
'Lepiej jest umrzeć stojąc, niż żyć na kolanach.'
'Puk puk, strach puka do drzwi, otwiera mu odwaga a tam nikogo nie ma.'
Jest dobrze, dobrze. Jest źle, też dobrze
'Odwaga to nie brak strachu, to działanie pomimo strachu'
Ty nie jesteś zaburzeniem, a zaburzenie nie jest Tobą
Odburzony
Konsultacja Skype
ODPOWIEDZ