Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Nerwica a alergia

Forum poświęcone: nerwicy lękowej, atakom paniki, agorafobii, hipochondrii (wkręcaniu sobie chorób), strach przed "czymś tam" i ogólnie stanom lękowym np. lęk wolnopłynący.
Możesz dopisać się do istniejącego już tematu lub po prostu stworzyć nowy.
Tutaj umieszczamy swoje objawy, historie, przeżycia. Dzielimy się doświadczeniami i jednocześnie znajdując ulgę dajemy innym pocieszenie oraz swego rodzaju ulgę, że nie są sami.
ODPOWIEDZ
AngieNa
Zarejestrowany Użytkownik

21 kwietnia 2023, o 13:30

Cześć kochani,
zwracam się do Was że standardowym z pytaniem "czy też tak ktoś ma?". Przeszukałam lupką forum, ale nie znalazłam podobnego wątku.
Chodzi o to, że mniej więcej 2-3 miesiące od nawrotu nerwicy pojawia mi się pokrzywka.
Pierwszy raz było to po czipsach z Biedronki + grzańcu. Po wzięciu leku na alergię bardzo szybko to zeszło. Później podobne doegliwosci obserwowałam tylko właśnie po tych czipsach. Po innych oraz po alkoholu nie. Wczoraj wypiłam lampkę wina, a przy okazi pojawił się inny powód do stresu, zdenerwowałam się i znowu, może nie jakoś bardzo mocno, ale wyszła pokrzywka.
Zawsze jest w pasie pod biustem i trochę na brzuchu, na twarzy.
Zeszła bez leków.
W wiadomościach Victora przewinęła się informacja o możliwości pojawiania się w nerwicy nagłych alergii, takich z 🍑.
Może ktoś z Was zaobserwował coś podobnego i druga sprawa, czy po tym jak wróciliście z nerwicą do ładu i składu to minęło?
***Przed nerwicą ogólnie miałam tendencję do czerwonych plam na dekolcie podczas zdenerwowania, np na egzaminach
Twiga

21 kwietnia 2023, o 14:38

Cześć, ja przerobiłam już wszystkie rodzaje pokrzywek, wysypek, katarów i innych atrakcji;) wszystko wychodzi w chwilach większych stresów, nawet pierwszy ,, rzut,, atopi AZS, dopadł mnie dopiero pod wpływem naprawdę dużego stresu ( i powtarza się w słabszych stresowo chwilach regularnie). Nigdy wcześniej nie byłam na nic uczulona, a od kiedy nerwica zaczęła pukać a potem rozwinęła się na dobre po pierwszym ataku paniki to ciągle coś, bez względu na porę roku itp. Walczę też dwa lata z kaszlem ( kilku pulmunolgow i laryngologow) aż jeden z lekarzy powiedział że widzi tu tło nerwowe, i lub alergiczne o podłożu stresowym. Tak czy inaczej wybieram się na testy alergiczne:) pozdrawiam
whereismyhead

21 kwietnia 2023, o 14:57

Warto wybrać się do alergologa , moja mama śmiała się ze mnie że mam uczulenie na wszystko co się da (roztocza , pyłki itd. dużo można wymieniać) od kwietnia do września miałem wiecznie katar i czerwone oczy , a po 40 sama zaczęła nagle cały czas mieć różne wysypki , ciągły katar , swędzenie oczu a nawet kaszel. To może przyjść niespodziewanie , nawet z wiekiem .
ODPOWIEDZ