Dzień dobry:)
Czy na forum znajdują się może osoby które przyjmowały lub też przyjmują lek Mozarin, chorują na IBS (zespół jelita drażliwego) SIBO (przerost bakteryjny w jelicie cienkim) i zauważyły poprawę po zażyciu leków?
Kilka dni temu internista przepisał mi Mozarin w dawce 10 mg, bowiem podejrzewa, że zaostrzenie objawów jelitowych może wynikać z stresu. Fakt, mam mnóstwo stresu, jestem przemęczona ( stresującą i wymagająca stałego skupienia praca), mam także problemy z koncentracją. Internista wskazał, że ww objawy wskazują na depresję, i mogą zaostrzać objawy jelitowe. Mimo diety, odstawienia cukru i alkoholu, objawy są tak dokuczliwe, że bez zażywania nospy, espumisanu, węgla, nie mogę funkcjonować w pracy.
Przeczytałam mnóstwo wątków o w.w leku na forum i przestraszyłam się jak dużo ma skutków niepożądanych. Nie ukrywam boję się tych skutków, dlatego chciałabym spytać, czy może ktoś z Państwa ma problemy jelitowe i po zażyciu leku, poczuł się lepiej. Dodatkowo byłabym wdzięczna za opinie osób, które nie mierzą się z zaburzeniami pracy jelit a przyjmowały lek i mogą z perspektywy czasu opisać jak się po nim czuły, czy wystąpiły objawy niepożądane a jeśli tak, to po jakim czasie ustąpiły.
Ślicznie dziękuję:)
Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?