Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Moje natretne mysli i moja nerwica. Poradzcie co myslicie

Forum o nerwicy natręctw i jej objawach.
Omawiamy tutaj własne doświadczenia z życia z tym jakże natrętnym zaburzeniem.
Ale także w tym temacie można podzielić się typowymi natrętnymi lękowymi myślami, które pełnią rolę straszaków i eskalatorów lęku w zaburzeniu.
toszka
Świeżak na forum

8 czerwca 2016, o 10:21

Ale ja sie tych mysli wlasnie przestalam bac w ktoryms momencie, przyzwalalam na nie bo potraktowalam je jako wynik zaburzonych emocji. Dotarlo to do mnie. A na terapii mowi mi sie ze to nie emocje tylko przeslania, czyli to ze np. mam mysli ze kogos zabije oznacza ze np. matka mnie nie kocha i stad taka mysl. Jak mam mysl o opetaniu to oznacza ze mam zle relacje z ojcem ktory jest jak Bog w zyciu. Porabane to wszystko...
bart26
Odburzony i pomocny użytkownik

8 czerwca 2016, o 11:53

Ee porabane ale nie ma co sie spinac . Zmien psychologa jak ten ci nie pasuje . Napewno wszystko bierze sie skads ale np wedlug mnie bez sensu sa takie rozkminy bo na koncu i tak wychodzi na to ze trzeba to zaakceptowac to lepiej zrobic to juz teraz i zyc spokojnie . Wogole diagnoza przeszlosci dla mnie jest porabana ale to moze w moim przypadku ja mam takie przekonanie napewno sa ludzie ktorym to pomaga wkoncu ucza takiego toku terapi na uczelniach szkoda ze to jest jak z lekami albo komus podejdzie i zlapie bakcyla albo w druga strone . Przeanalizuj terapie i podejmij decyzje a za tym dzialanie .
DOPOKI NIE PODEJMIESZ WYSILKU , TWOJ DZIEN DZISIEJSZY BEDZIE TAKI SAM , JAK DZIEN WCZORAJSZY
ODPOWIEDZ