Ogłoszenia
➤ Pierwszy raz z zaburzeniem? >>>> Mechanizm zaburzeń
➤ Jeżeli szukasz Wiktora, to wejdź na stronę - emocjobranie.pl
➤ Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Moja partnerka nie ma ochoty na seks

Dział dla rozmów o naszej seksualności i ewentualnych problemach.
ODPOWIEDZ
wikozelka
Nowy Użytkownik

16 czerwca 2026, o 13:17

Witam. Mam 24 lata. Od roku jestem w związku. Z początku bardzo często miałam zbliżenia ze swoją partnerką i często wlasnie to ona miała większe potrzeby seksualne. Jednak od miesiąca nie doszło ani razu do pełnego stosunku. Rozmawiałam z nią i mówi, że to przez przeżycia z przeszłości, że przykre wspomnienia do niej wracają i ona nie chce dopuścić do tego, żeby było jej przyjemnie pod tym względem, bo czuje strach. Rozumiem to i jej nie namawiam, ale ostatnimi czasy odczuwam coraz większą potrzebę zbliżenia, ale wiem, że ona tego się boi i dlatego czasami próbuje sama rozładować napięcie jakie czuje, jednak czuje się przez to bardzo źle. Bardzo proszę o poradę co mogłabym zrobic, żeby obniżyć swoje libido najlepiej do zera, Może ktoś by mi polecił jakieś leki z apteki bez recepty? Męczę się z tym bardzo zwłaszcza, że jestem przyzwyczajona do tego, że jeszcze ileś czasu temu to ona częściej inicjowała zbliżenia i ja nie musiałam myśleć nad tym jak się tego pozbyć. Dziewczyna chodzi do psychiatry i wiem, że trochę czasu minie aż będzie z nią lepiej dlatego też potrzebuje porady co mogłabym zrobić, bo kiedy ja mam dużą potrzebę a wiem że ona nie jest na to gotowa to ja chodze rozdrażniona, ale bardziej z tego względu, że czuje się winna, że mam takie potrzeby. Wczesniej tak nie było. Błagam o jakąś rade.
Iglanka
Nowy Użytkownik

16 czerwca 2026, o 14:07

Nie sądze abyś musiala obniżać swoje libido. Seks jest bardzo wazny nie tylko dla związku.Jest to również bardzo wazna sfera życia człowieka. Pozwala nie tylko obniżyć napięcie ale równiez i wyzwala w organizmie endorfiny, które są hormonami szczęścia. Sprawia, że stajemy się bardziej zadowoleni. Proponowałabym porozmawiać z partnerką i zastanowić się nad rozwiązaniem sytuacji. Problemem może tutaj byc:
niedobor witamin
stres
ewentualnie hormony
ODPOWIEDZ