Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Moja nerwica lękowa

Forum poświęcone: nerwicy lękowej, atakom paniki, agorafobii, hipochondrii (wkręcaniu sobie chorób), strach przed "czymś tam" i ogólnie stanom lękowym np. lęk wolnopłynący.
Możesz dopisać się do istniejącego już tematu lub po prostu stworzyć nowy.
Tutaj umieszczamy swoje objawy, historie, przeżycia. Dzielimy się doświadczeniami i jednocześnie znajdując ulgę dajemy innym pocieszenie oraz swego rodzaju ulgę, że nie są sami.
Awatar użytkownika
intense
Zarejestrowany Użytkownik

15 kwietnia 2017, o 19:08

Od 10 dni miałem takie objawy jak bóle w jelitach, takie napadowe kłucia w odbycie, trwa to 1-2 sekundy i mija ale jest bardzo bolesne.
Czy to może być objaw nerwicy? Kiedyś też tak miałem ale jakoś mi przeszło.
Leczę się od ponad roku wenlafaksyną 75mg. Miałem jeszcze na początku objawy ciężkiego oddechu i inne ale minęły po 1-2 miesiącach leczenia. Kiedyś też miałem te objawy kłucia w odbycie.... badania, rektoskopię itd ale wszystko wychodziło ok.
Awatar użytkownika
Kretu
Odburzony Wolontariusz Forum

15 kwietnia 2017, o 19:10

W nerwicy zmienia się cała mikroflora jelitowa więc różne problemy od strony jelit i w ogóle przewodu pokarmowego mogą się pojawiać.
Żyj odgrodzony od przeszłości i przyszłości.
Awatar użytkownika
intense

15 kwietnia 2017, o 19:13

Ale uczucie bólu w odbycie itp. też może się zdarzyć?
No i czy objawy mogą się pojawić nawet jak biorę leki?
Awatar użytkownika
Kretu

15 kwietnia 2017, o 19:17

Może się zdarzyć, tak - przy lekach również możesz doświadczać takich objawów. Jeżeli Cię to niepokoi to zawsze możesz skonsultować się z lekarzem, ewentualnie spróbować połączyć probiotyk z iberogastem, powinno pomóc.
Awatar użytkownika
intense

15 kwietnia 2017, o 19:21

Byłem u urologa i mnie badał. Niby prostata niepowiększona i ok... ale skoro odczuwam ból dał mi antybiotyk.
Ale nadal odczuwam tam taki dyskomfort... ciekawe czy może to być objaw somatyczny nerwicy i jak przestanę o tym myśleć to minie za parę dni...
Awatar użytkownika
Kretu

15 kwietnia 2017, o 19:23

Bóle żołądka, jelit są bardzo częste u osób z nerwicami, spróbuj tak jak pisałem probiotyk+iberogast.
Awatar użytkownika
intense

15 kwietnia 2017, o 19:24

Probiotyk biorę do antybiotyku... teraz nie odczuwam typowych bólów jelit tylko jakby uczucie rozpierania wewnątrz odbytu, jakby gruczoł krokowy coś... ale jakbym miał stan zapalny to bym miał gorączkę, pieczenie w cewce itd... a nic takiego nie mam, dziwne to.
Awatar użytkownika
Kretu

15 kwietnia 2017, o 19:27

Jeżeli urolog Cię badał i nic nie znalazł to nie należy się martwić. Jak przestaniesz się nakręcać to być może całkowicie ten objaw zniknie, umysł sam potrafi imitować różne bóle w organizmie.
Awatar użytkownika
intense

15 kwietnia 2017, o 19:32

W nerwicy lękowej często są objawy somatyczne właśnie imitowane przez umysł, a chory się źle czuje... jakby go tam bolało... w rzeczywistości może być wszystko ok tak to chyba wygląda?
Awatar użytkownika
Kretu

15 kwietnia 2017, o 19:37

Tak to wygląda ;)
Awatar użytkownika
intense

15 kwietnia 2017, o 19:40

Jak urolog badał i nie stwierdził tam jakiś zmian itp. to pewnie nic tam nie ma tylko objawy somatyczne nerwicowe...
Awatar użytkownika
Ardiano K-ce
Odważny i aktywny forumowicz

15 kwietnia 2017, o 19:50

Inaczej,juz sie nie da potwirdzic.Badania mowia wprost,jest git.Ludzie na przestrzeni lat,zaczeli wątpić w lekarzy bo media i ludzie naglasniaja'jednorazowe'pomylki lekarzy,badz brak ich profesjonalizmu.Ludzie lubia robić rozglos,bo potrzebuja uwagi,chca ja na siebie zwrócic i nieświadomie to robią.Badania sa ok,to jest ok.Ja nie zrobilem wszystkuch badan na objawy a wiesz czemu?bo mam wyjebke nato i od momentu,jak przestałem sie szarpac z myslami,to zaczelo ustepywac.Somatow juz nie mam a dd tez powoli zanika.Glowa do przodu.Sluchaj ead tych co wyszli a nie tych,co sieja panike.Pozdrawiam ;witajka
Nie żyjesz chwilą obecną,to żyjesz w własnej głowie.Przeszłość i przyszłość istnieją,jedynie w twojej głowie.
wyjdź ze swojej głowy i zacznij żyć,bo sensem i prawdziwym celem życia,jest życie samo w sobie.
Awatar użytkownika
intense

15 kwietnia 2017, o 19:52

To mówisz, że po prostu o tym nie myśleć i nie przejmować się, a samo z czasem minie?
Awatar użytkownika
Ardiano K-ce
Odważny i aktywny forumowicz

15 kwietnia 2017, o 20:00

Dokladnie.
Bedziesz mial mysli glupie,objawy itp. Uswiadom sobie,ze to tylko zaburzenia na tle nerwowym i tyle.Jak masz mysli zobacz,ze sa i zara znikaja.Po chodz na silke,basen.Rozladuj napiecie i zadbaj o diete.Duzo magnezu,potas,cynk,witaminy od b1 do b12(complex B),omega 3.Zaparz se 2 razy dziennie melise,albo różaniec gorski.Bedzie ok,gwarantuje. <okey> <okey> <okey> ;ok ;ok ;ok
Nie żyjesz chwilą obecną,to żyjesz w własnej głowie.Przeszłość i przyszłość istnieją,jedynie w twojej głowie.
wyjdź ze swojej głowy i zacznij żyć,bo sensem i prawdziwym celem życia,jest życie samo w sobie.
Awatar użytkownika
intense

18 kwietnia 2017, o 09:31

No właśnie ... jeżeli by to był stan zapalny prostaty to bym czuł ból przy sikaniu czy też podczas stosunku itp. a jest jak najbardziej ok pod tym względem.
To co odczuwam nie jest to typowy ból tylko jakby takie mrowienie, uczucie napięcia w jelitach... nie wiem jak to opisać dokładnie.
Wczoraj wziąłem hydroksyzynę i po krótkim czasie było już sporo lepiej.
Cały czas biorę też Venlectine 75mg - od 1,5 roku na pewno.
ODPOWIEDZ