Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Metabolizm w trakcie brania antydepresantow.
-
- Hardcorowy "Ryzykant" Forum
Ja sie noe zgadzam. Jem normalnie i nie mam jakiegoś wielkiego apetytu. Tu chodzi o kwestie zbierania sie wody w organizmie
Czekasz aż poczujesz się lepiej by zacząć żyć, zacznij żyć, by poczuć się lepiej (Ciasteczko)
- Mysz
- Zarejestrowany Użytkownik
Ja również sporo przytyłam na escitalopramie, ale nie potrafię określić ile dokładnie. Dużo jadłam, ale zawsze dużo jadłam a nie tyłam
Sama się zastanawiałam czy metabolizm wraca po odstawieniu leków, trochę szukałam o tym w internecie i zdania uczonych są podzielone

Sama się zastanawiałam czy metabolizm wraca po odstawieniu leków, trochę szukałam o tym w internecie i zdania uczonych są podzielone

-
Każdy organizm reaguje inaczej ja na początku schudłam w okresie miesiąca, a potem przytyłam około 10kg. Myślę ,ze nie od samych tabletek tylko od codziennej porcji słodyczy . Wzrosło moje zapotrzebowanie na czekoladę. Jak rozpoczęłam teraz dietę schudłam 4 kg. Biorę Asentrę, zazwyczaj po niej się nie tyje. Pozdrawiam
-
Jak u facetów to musicie sprawdzić poziom prolaktyny, testosteronu, kortyzolu.
Wiadomo po SSRI , trójpierścieniowych szczególnie wzrośnie wam prolaktyna, co znaczy mniejsza wrażliwość na testosteron etc.
Obniżenie kalorii tu nic nie zmieni, chyba że dojdziesz do 0
LOL
Obczajccie jakie jedzenie wpływa na jakie hormony,. Mi np. Waga mimo, że niby dd = nerwica? To rosla pomogło np. Jedznie żółtek jajek , z tego cholesterolu wytwarza się testosteron, co zmieni trochę metabolizm + parę innych rzeczy typu jedzenie lepszego mięsa etc.
U kobiet nie wiem, bo się nie interesowalem
Wiadomo po SSRI , trójpierścieniowych szczególnie wzrośnie wam prolaktyna, co znaczy mniejsza wrażliwość na testosteron etc.
Obniżenie kalorii tu nic nie zmieni, chyba że dojdziesz do 0

Obczajccie jakie jedzenie wpływa na jakie hormony,. Mi np. Waga mimo, że niby dd = nerwica? To rosla pomogło np. Jedznie żółtek jajek , z tego cholesterolu wytwarza się testosteron, co zmieni trochę metabolizm + parę innych rzeczy typu jedzenie lepszego mięsa etc.
U kobiet nie wiem, bo się nie interesowalem

-
- Dyżurny na forum Odważny VIP
Ha ha

Jak nie urok to sraczka i tak w kolko kolego.
Walcz ! Nie uciekaj bo wygrasz
Jak nie Ty to kto.
" Będziesz kiedyś bardzo szczęśliwa,powiedziało życie...Ale najpierw sprawię, że będziesz silna"
✌
Jak nie Ty to kto.
" Będziesz kiedyś bardzo szczęśliwa,powiedziało życie...Ale najpierw sprawię, że będziesz silna"
-
Szukam diety dla siebie ponieważ chce przyspieszyć metabolizm a tym samy schudnąć chociaż 10 kg tylko,że choruje za zespół jelita drazliwego i tutaj zaczynają się schody.Że względu na wzdęcia i zaparcia powinnam stosować dietę lekkostrawna z tym,że w tej diecie nie ma błonnika który jest potrzebny do prawidłowej pracy jelit.Błonnik z kolei prowadzi u mnie do okropnych wzdec i bólu brzucha,więc powinnam go unikać ale jednocześnie bez niego jelita nie zaczną pracować i zaparcia nadal będą...błędne koło i nie wiem jak sobie pomóc.
- eyeswithoutaface
- Moderator
Jak w diecie lekkostrawnej może nie być blonnika? Nie jesz kasz, warzyw, makaronów? Kto Ci tą dietę zalecił?zrezygnowana pisze: ↑11 lipca 2017, o 11:46Szukam diety dla siebie ponieważ chce przyspieszyć metabolizm a tym samy schudnąć chociaż 10 kg tylko,że choruje za zespół jelita drazliwego i tutaj zaczynają się schody.Że względu na wzdęcia i zaparcia powinnam stosować dietę lekkostrawna z tym,że w tej diecie nie ma błonnika który jest potrzebny do prawidłowej pracy jelit.Błonnik z kolei prowadzi u mnie do okropnych wzdec i bólu brzucha,więc powinnam go unikać ale jednocześnie bez niego jelita nie zaczną pracować i zaparcia nadal będą...błędne koło i nie wiem jak sobie pomóc.
"Nie pytaj, czego potrzebuje świat. Zapytaj raczej, co sprawia, że ożywasz, i zrób to.
Bo to, czego świat potrzebuje, to ludzie, którzy budzą się do życia."
-
W lekkostrawnej mam zalecane białe pieczywo,makaron,ryż.eyeswithoutaface pisze: ↑11 lipca 2017, o 11:48Jak w diecie lekkostrawnej może nie być blonnika? Nie jesz kasz, warzyw, makaronów? Kto Ci tą dietę zalecił?zrezygnowana pisze: ↑11 lipca 2017, o 11:46Szukam diety dla siebie ponieważ chce przyspieszyć metabolizm a tym samy schudnąć chociaż 10 kg tylko,że choruje za zespół jelita drazliwego i tutaj zaczynają się schody.Że względu na wzdęcia i zaparcia powinnam stosować dietę lekkostrawna z tym,że w tej diecie nie ma błonnika który jest potrzebny do prawidłowej pracy jelit.Błonnik z kolei prowadzi u mnie do okropnych wzdec i bólu brzucha,więc powinnam go unikać ale jednocześnie bez niego jelita nie zaczną pracować i zaparcia nadal będą...błędne koło i nie wiem jak sobie pomóc.
- eyeswithoutaface
- Moderator
Te produkty też zawierają błonnik. Chociaż mniej niż ich odpowiedniki pelnoziarniste. A warzywa/owoce jesz?zrezygnowana pisze: ↑11 lipca 2017, o 11:51W lekkostrawnej mam zalecane białe pieczywo,makaron,ryż.eyeswithoutaface pisze: ↑11 lipca 2017, o 11:48Jak w diecie lekkostrawnej może nie być blonnika? Nie jesz kasz, warzyw, makaronów? Kto Ci tą dietę zalecił?zrezygnowana pisze: ↑11 lipca 2017, o 11:46Szukam diety dla siebie ponieważ chce przyspieszyć metabolizm a tym samy schudnąć chociaż 10 kg tylko,że choruje za zespół jelita drazliwego i tutaj zaczynają się schody.Że względu na wzdęcia i zaparcia powinnam stosować dietę lekkostrawna z tym,że w tej diecie nie ma błonnika który jest potrzebny do prawidłowej pracy jelit.Błonnik z kolei prowadzi u mnie do okropnych wzdec i bólu brzucha,więc powinnam go unikać ale jednocześnie bez niego jelita nie zaczną pracować i zaparcia nadal będą...błędne koło i nie wiem jak sobie pomóc.
"Nie pytaj, czego potrzebuje świat. Zapytaj raczej, co sprawia, że ożywasz, i zrób to.
-
jem,ale nie wszystkie mogę.eyeswithoutaface pisze: ↑11 lipca 2017, o 11:53Te produkty też zawierają błonnik. Chociaż mniej niż ich odpowiedniki pelnoziarniste. A warzywa/owoce jesz?zrezygnowana pisze: ↑11 lipca 2017, o 11:51W lekkostrawnej mam zalecane białe pieczywo,makaron,ryż.eyeswithoutaface pisze: ↑11 lipca 2017, o 11:48
Jak w diecie lekkostrawnej może nie być blonnika? Nie jesz kasz, warzyw, makaronów? Kto Ci tą dietę zalecił?
- eyeswithoutaface
- Moderator
W takim razie te które możesz włączaj do każdego posiłku. Na pewno dostarczysz wtedy wystarczającą ilość błonnika organizmowi.
-
Czy jest szansa aby stracić zbędne kilogramy na tej diecie lekkostrawnej?!eyeswithoutaface pisze: ↑11 lipca 2017, o 12:06W takim razie te które możesz włączaj do każdego posiłku. Na pewno dostarczysz wtedy wystarczającą ilość błonnika organizmowi.
- eyeswithoutaface
- Moderator
Na każdej jest szansa, pod warunkiem, że jest zdrowa i dołożysz do tego trochę ruchuzrezygnowana pisze: ↑11 lipca 2017, o 13:00Czy jest szansa aby stracić zbędne kilogramy na tej diecie lekkostrawnej?!eyeswithoutaface pisze: ↑11 lipca 2017, o 12:06W takim razie te które możesz włączaj do każdego posiłku. Na pewno dostarczysz wtedy wystarczającą ilość błonnika organizmowi.