Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Forum poświęcone: nerwicy lękowej, atakom paniki, agorafobii, hipochondrii (wkręcaniu sobie chorób), strach przed "czymś tam" i ogólnie stanom lękowym np. lęk wolnopłynący.
Możesz dopisać się do istniejącego już tematu lub po prostu stworzyć nowy.
Tutaj umieszczamy swoje objawy, historie, przeżycia. Dzielimy się doświadczeniami i jednocześnie znajdując ulgę dajemy innym pocieszenie oraz swego rodzaju ulgę, że nie są sami.
-
Ala12
- Zarejestrowany Użytkownik
22 września 2017, o 17:41
Ja ledwo wyrabiam ostatnio

wieksze dd i leki a jak tam u Was?

-
zabner
- Odważny i aktywny forumowicz
22 września 2017, o 18:45
Ala12 pisze: ↑22 września 2017, o 17:41
Ja ledwo wyrabiam ostatnio

wieksze dd i leki a jak tam u Was?
No też bez szału, szczególnie dwa ostatnie miesiące nowe lęki, nowe objawy. Nic tylko olewać i żyć swoim życiem

-
Guett
22 września 2017, o 18:51
Ala, ja tak samo. Przez dd ledwo funkcjonuje, a obecny miesiac jest tragiczny wrecz. Nie tylko z dd, ale z wydarzeniami ktore mnie przybily... i przez to dd jeszcze bardziej dowala
i'm tired boss
-
Fitnesiara
22 września 2017, o 19:09
Ja dzisiaj tez kiepski dzień. Nie mam lęku, ale jakies takie napięcie w ciele, nie mogę się rozluźnić. Poslady zaciśnięte

a jak siedzę to noga mi cały czas lata. No i te myśli ze nigdy mi to nie przejdzie i cały czas one są gdzieś w głowie nawet jak z kimś rozmawiam czy coś robię. Mial tak ktoś ?
Success in life means living by your values

-
mlodanerwica
22 września 2017, o 19:27
Fitnesiara pisze: ↑22 września 2017, o 19:09
Ja dzisiaj tez kiepski dzień. Nie mam lęku, ale jakies takie napięcie w ciele, nie mogę się rozluźnić. Poslady zaciśnięte

a jak siedzę to noga mi cały czas lata. No i te myśli ze nigdy mi to nie przejdzie i cały czas one są gdzieś w głowie nawet jak z kimś rozmawiam czy coś robię. Mial tak ktoś ?
Myślę, że prawie wszyscy.

Przejdzie, na pewno. Nie daj się wkręcić w objawy.

-
zabner
22 września 2017, o 19:57
Fitnesiara pisze: ↑22 września 2017, o 19:09

Mam coś podobnego od czasu do czasu z rękami, dodatkowo mega napięcia karku, co jednocześnie powoduje bóle samego karku i głowy. No ale co zrobić, akceptować

-
mlodanerwica
22 września 2017, o 20:29
Czy ktoś z Was miał mocne bóle czoła i ogólnie twarzy, głowy? Miałam stresujący i napięty tydzień i dzisiaj od jakiejś godziny narasta mi ból głowy. Jak przechylam lub macham głową to się nasila i mam wrażenie jakby w środku głowy była jakaś klucha. To jest uciskowy, piekący ból od środka czoła. Czy tak wyglądają napięciowe bóle głowy? Do tego ciężko mi oddychać, czuję napięcie w mięśniach twarzy, mam jakiś sztywny język. Boję się, że coś mi się dzieje, dawno tak nie miałam.

Proszę o jakąś radę, bo się nakręcam. Niech mnie ktoś uspokoi, co to może być.

-
nierealna
- Ex Moderator
22 września 2017, o 21:03
Może to jakiś rodzaj migreny?
Weź jakąś tabletkę i spróbuj się zrelaksować

Tyle razy narzekał na normalność i nudę w jego życiu.
Teraz oddałby wszystko,żeby chociaż przez chwilę poczuć ten spokój w otaczającym go świecie.
akceptacja + porzucenie kontroli + nastawienie normalnościowe = SUKCES ! ♥
-
mlodanerwica
22 września 2017, o 21:08
nierealna pisze: ↑22 września 2017, o 21:03
Może to jakiś rodzaj migreny?
Weź jakąś tabletkę i spróbuj się zrelaksować
Myślałam, że tak wygląda ten cały ból napięciowy.

Zrobiłam chłodny okład i trochę przechodzi, ale nadal jak wstaję czy coś to się nasila.
-
nierealna
- Ex Moderator
22 września 2017, o 21:14
To nie wstawaj

oczywiście jeśli nie masz zbytnio potrzeby

Tyle razy narzekał na normalność i nudę w jego życiu.
Teraz oddałby wszystko,żeby chociaż przez chwilę poczuć ten spokój w otaczającym go świecie.
akceptacja + porzucenie kontroli + nastawienie normalnościowe = SUKCES ! ♥
-
mlodanerwica
22 września 2017, o 21:49
nierealna pisze: ↑22 września 2017, o 21:14
To nie wstawaj

oczywiście jeśli nie masz zbytnio potrzeby
Dobra rada hehe

Ale tak serio, to ktoś tak miał od nerwicy, czy od samego stresu/napięcia/zmęczenia?
+ Nierealna, dziękuję za pomoc.

-
Marcin12345
23 września 2017, o 03:05
Tym razem mam jazdę na wściekliznę. Dzisiaj mojego pieska zaatakował jakiś inny pies. Był na spacerze z panią i wgl na smyczy czasem psy się raczej nie lubią więc nie boję się aż tak ale ale boję się że po tym ataku została jakaś ślina na nim a ja potem oglądałem mojego psa czy wszystko okej i co jeśli coś się dostało (mam małe ranki na palcach, odchodzi mi tam skóra niemiłosiernie)

mój pies nie miał żadnej krwi ani zadrapania na sobie (przynajmniej nie widziałem). Eh już teraz będę się z moim psem wychodzić na dwór.. będę uciekać przed innymi psami. ktoś wie czy jest możliwe takie zakażenie?

w dodatku on na widok mojego psa się zezłościł. co jeśli to był objaw wścieklizny.. niby szczepienia na wściekliznę są obowiązkowe ale kto cie tam wie jak inni to pilnują..
-
zabner
23 września 2017, o 08:45
Mieliscie bóle z lewej strony glowy? Dokładnie pobolewa mnie kosc nad skronią na całej długości.

-
Ewa24
23 września 2017, o 10:00
Witam Kochani mam problem

Od kilku dni mam mrowienia w nogach ,rękach i plecach i w głowie co mnie martwi w ty częsciach ciała co mi mrowi mam dziwne uczucie jakby skóra stawała mi dęba i jest mi strasznie zimno jakbym drgawek miała dostac

jak załoze bluze to czuje jakby sie krew we mnie gotowała ... jak chodze to tez objawy sa słabsze te uczucia zimna i dreszczy ....Mam pytanko czy ktos z was tak miał ?? czy to może cos innego bo juz wkrecam sobie rózne choroby

-
czytoja
23 września 2017, o 17:18
Hej, czy to możliwe żeby stan nerwicowy się pogarszał podczas przeziębienia? I czy ktoś z was miał somaty w postaci nudności/wymiotów i zaciskał wtedy bardzo mocno zęby? Coś w stylu szczękościsku

Larwa poczwarna, larwa taka brzydka, skąd ma wiedzieć że rosną jej skrzydła?