Jest weekend.
Mogłam pojechać z grupą znajomych w góry.
Mogłam pojechać z grupą znajomych na kajaki.
Mogłam pojechać na spotkanie ze znajomymi do Warszawy.
W góry nie pojechałam ponieważ bałam się burz zapowiadanych w prognozie pogody.
Na kajaki nie pojechałam ponieważ boję się wody.
Do Warszawy nie pojechalam ponieważ boję się upałów.
Zostałam w domu i źle mi z tym.
Mam zdiagnozowany za wysoki poziom lęku.
Medycyna nie wie co z tym zrobić, próbowałam różnych metod.
Nie chcę tak żyć, inaczej nie umiem.
Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Liv
- Jerry
- Odważny i aktywny forumowicz
Od kiedy tak masz?
Nowa dostawa kozich racic z hodowli ekologicznej na Podkarpaciu. Kilogram świeżych, całych - 19 zł/kg. Kilogram świeżych, drobno mielonych - 23 zł/kg.
Pamiętajcie, że najlepsze na nerwice są z koziołka racice!
Moczymy je 2 dni w wodzie lub mleku, mieszamy z miodem i cytryną, a następnie pałaszujemy (1-2 kilogramy dziennie). Nerwica przechodzi po tygodniu, depresja po dwóch.
Zapraszam do składania zamówień.
Moczymy je 2 dni w wodzie lub mleku, mieszamy z miodem i cytryną, a następnie pałaszujemy (1-2 kilogramy dziennie). Nerwica przechodzi po tygodniu, depresja po dwóch.
- Zordon
- Zarejestrowany Użytkownik
Medycyna może i nie zna żadnych metod, ale psychologia zna ich przynajmniej kilkaLiv pisze:Medycyna nie wie co z tym zrobić, próbowałam różnych metod.

Nie jesteś ubezwłasnowolniona, lęk Cię fizycznie nie ogranicza w żaden sposób, jedyne ograniczenia są w Twojej głowie. Jak to pokonać? Teoretycznie bardzo prosto. Boisz się jechać w góry bo będzie burza? Zmuszasz się do tego i jedziesz mimo wszystko, a na miejscu zobaczysz że nic złego się nie stało.
Metoda nr1: Przełamywanie. Działa

"The value of life can be measured by how many times your soul has been deeply stirred"
Soichiro Honda
Soichiro Honda
- Jerry

Nowa dostawa kozich racic z hodowli ekologicznej na Podkarpaciu. Kilogram świeżych, całych - 19 zł/kg. Kilogram świeżych, drobno mielonych - 23 zł/kg.
-
- Zarejestrowany Użytkownik
Teraz mam wrażenie, że od zawsze.Jerry pisze:Od kiedy tak masz?
Pamiętam na przykład, że w szkole podstawowej bałam się iść na urodziny do sąsiadki, nie rozumiałam tego co się ze mną działo, ale czułam, że coś się dzieje i zostawałam w domu

-- 18 lipca 2015, o 13:24 --
Medycyna może i nie zna żadnych metod, ale psychologia zna ich przynajmniej kilkaZordon pisze:Liv pisze:Medycyna nie wie co z tym zrobić, próbowałam różnych metod.

Próbowałam psychoterapii.
Trafiłam na terapeutkę egzystencjalną, która uważała, że jeśli będę szła za swoimi potrzebami, to wyzdrowieję.
Potrzebowałam unikać lęku i siedzieć sama w domu, więc nic się nie zmieniało.
Zmieniłam terapeutkę na gestaltowską, która chciała pracować na tym, co ja wnoszę. Omawiałam emocje, ona mnie wspierała w dążeniu do tego, co uważałam za ważne, ale ponieważ dążyłam na swój lękowy sposób, skończyło się to katastrofą życiową i zdrowotną.
Podobno te terapie rozwinęły mi świadomość, natomiast pełnego życia nadal brak

-- 18 lipca 2015, o 13:27 --
Z mojego miasta pendolino jedzie do Warszawy trzy godziny, czyli prawie okolicerafal3net pisze:A gdzies z okolic warszawy jestes? Moje okolice:p

- Jerry
w nerwicy najszybsza jest terapia behawioralno-poznawcza. ja sam korzystam z terapii w nurcie humanistycznym i tam są połączone różne elementy - są beh-poz, jest docieranie do źródeł problemu, itd. w Twoim przypadku metody beh-poz mogą być najskuteczniejsze. nawet nie musisz iść na terapię, skoro świadomość masz lepiej rozwiniętą - sięgnij po książki w tym nurcie i zacznij zmieniać swoje myśli. to nie jest niemożliwe. to działa, chociaż jeżeli przez tyle lat podporządkowywałaś się lękom to niewątpliwie nie będzie to droga usłana płatkami róż
no ale co masz do stracenia?