Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
DD/ a myślenie/pamiec/wyobraznia/uczucia
-
- Zarejestrowany Użytkownik
Witajcie, mam juz dd rok,a moja diagnoza to zaburzenia lękowo-depresyjne z D/D, nie biore leków aktualnie, i ciagle mam takie dziwne objawy ze nakrecam sie ze nikt nie ma tych objawow w dd tylko ja.Ogolnie to mam brak pamieci krotkotrwalej(nie pamietam co robilem przed chwila a jak sie przypomne to mam poczucie ze to bylo dawno temu),calkowity brak koncetracji(ktos do mnie mowi to jakby to glowy mi to nie wchodzi i nie wiem co to znaczy i odrazu mi sie to wymazuje z głowy),odczuwam pustke w głowie,i brak myśli jakbym nie umiał myslec wcale,i najgorsze to ze ze nie umiem sie cos wyobrazić nie odczuwam jakby tego obrazu z wyobrazni,no i ogólnie przez te wszystkie objawy jestem taki oszołomiony(tak wlasnie odczuwam w glowie taki szum jakbym sie alkoholu napił) i taki otepiony był.Bez urojen,glosów,schizów itp pełny krytycyzm do objawów,wcale nie odczuwam uczuc,i tutaj znaczy ze nie mam wcale emocji i uczuc a nie ze sa spłycone,patrze na człowieka i nic nie czuje to tak jak patrzec na manekina
.No a co do odrealnienia,czuje sie jakbym śnil ze to fikcja te zycie,to czuje sie jakbym był pod wplywem alkoholu taka percepcja postrzegania rzeczywistosci.A na forum teraz widze duzo osob pisze ze ma problem z mysleniem i wyobraznia i moze by ktos potwierdział czy to od dd czy z czegos innego.Miałem tez wychodzenie z siebie oczami i mineło mi to,i widzenie tunelowe tez mi mineło juz.DO SIEGO ROKU MORDECZKI I POWODZENIA W LECZENIU DEREALIZACJI NIECH TO MIJA JAK NAJSZYBCIEJ !

- Norberto
No tak, to typowe objawy DD. Z góry mowie, ze do choroby psychicznej ci dalej niz starcowi do libido
klasycznie polecam Ci posluchac nagran divovica i poczytac artykuly nt DD ktorych na forum jest pełno. Troche wiary, cierpliwosci i sumiennosci i nawet nie zauwazysz kiedy ci to minelo
Ps. Szczesliwego nowego wariat

-
A inni mieli takie objawy w derealizacji tez? Bo co czytam ze brak mysli/wyobrazni/pustka w glowie to bardziej jakby od schizo.No ale tez co sie dziwić jak dd mechanizm obronny naturalny robi nam takie objawy jak widzenie tunelowe,bycie samymi oczami,odrealnienie,jak we śnie,brak uczuc to czemu by nie mial robic z myslami bele czego 

-
- Administrator
Tak to rowniez moga byc objawy stanow odciecia emocjonalnego, bo przeciez stany dd rownie dobrze mozna nazwac stanami odciecia emocjonalnego wiec jak sama nazwa wskazuje 

Patrz, Żyj i Rozmyślaj w taki sposób... aby móc tworzyć własne "cytaty".
Historia moich zaburzeń lękowych i odburzania
Moje stany derealizacji i depersonalizacji i odburzanie
Przykro mi jeżeli na odpowiedź na PW czekasz bardzo długo, niestety ze mną tak może z różnych powodów być :)
Historia moich zaburzeń lękowych i odburzania
Moje stany derealizacji i depersonalizacji i odburzanie
Przykro mi jeżeli na odpowiedź na PW czekasz bardzo długo, niestety ze mną tak może z różnych powodów być :)